Boekpresentatie vereniging onbeperkt lezen Prinses Laurentien

De Vereniging Onbeperkt Lezen bestaat dit jaar 125 jaar en heeft dat gevierd met de uitgave van het boek ‘Knokken voor je boeken’. Beschermvrouwe van de vereniging Prinses Laurentien nam het eerste exemplaar in ontvangst en opende de gelijknamige fototentoonstelling in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Wij zijn trots om te kunnen vermelden dat wij een belangrijke rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van dit boek.

Lezen met een leesbeperking

De Vereniging Onbeperkt Lezen vertegenwoordigt de leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met andere leesbeperkingen. In het boek worden 22 mensen met zo’n leesbeperking geportretteerd en geïnterviewd. Mensen met een leesbeperking kunnen in meer of mindere maten blind, slechtziend of dyslectisch zijn. In het boek vertellen deze mensen hun persoonlijke verhaal en waarom lezen zo belangrijk voor hen is. Het boek is voorzien van prachtige portretten gemaakt door fotograaf Willem Jan Ritman. De interviews zijn opgetekend door journalist Ditty Eimers.

Drukwerk en vormgeving uitbesteed

Omdat de vereniging besloten had dit boek geheel in eigen beheer uit te geven, hebben zijn aangeklopt bij De Boekdrukker. In de beginfase hebben wij de vereniging uitgebreid geadviseerd over de verschillende uitvoeringen van dit hardcover boek zoals het papiersoort, type omslag, formaat en de drukwijze. Daarnaast is het boek vormgegeven via de vormgever van De Boekdrukker. Daarmee heeft De Boekdrukker de vereniging op dit gebied geheel ontzorgt. Hierdoor had de vereniging meer tijd over om zich te focussen op de inhoud van het boek en het plannen van de bijbehorende evenementen zoals de fototentoonstelling in de OBA en de officiële uitreiking van het boek aan Prinses Laurentien.

Over het boek

In ‘Knokken voor je boeken’ vertellen 22 mensen met een leesbeperking hoe zij lezen. Bijvoorbeeld in braille met gebruik van de vingers of door te luisteren naar een gesproken boek en wat dit voor hen betekent. Het boek is vanaf 30 januari 2020 te koop via de boekhandel (ISBN: 978-90-9032456-2). Daarnaast verschijnt het boek ook in braille en als luisterboek, ingesproken door Bob van der Houven, op een Daisy-cd.
e softcover en hardcover boeken drukken, bieden wij ook betaalbare vormgeving van uw boek.

Hardcover boek (220 x 280 mm), 80 pagina’s, 170 grams MC halfmat papier binnenwerk, genaaid gebonden, binnenwerk offset in zwartwit gedrukt, omslag in offset volledig in full-color.

Zelf een boek uitgeven

De Boekdrukker helpt bij het uitgeven van uw boek in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook voor bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor drukken van uw eigen boek. Behalve softcover en hardcover boeken drukken, bieden wij ook betaalbare vormgeving van uw boek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant