Je boek uitgeven via crowdfunding

Crowdfunding voor je boek uitgeven
Home » Kennisbank » Je boek uitgeven via crowdfunding

Iedereen heeft inmiddels wel eens van crowdfunding gehoord: Een platform waarop je geld kunt inzamelen voor een product of idee. Crowdfunding kan ook een uitkomst zijn wanneer je een beperkt budget heeft voor het publiceren van je eigen boek!

Waarom crowdfunding voor boeken?

Crowdfunding beschikt over een aantal unieke voordelen. Allereerst ontvang je geld voor de realisatie van jouw ideeën. Dat klinkt als een win-win situatie, maar het is wel van belang dat je de investeerders iets waardevols teruggeeft. Een gratis exemplaar van je boek bijvoorbeeld.

Daarnaast is het een geschikte manier om er achter te komen of er animo is voor je boek. Je kunt peilen of mensen enthousiast zijn over je idee! Op deze manier bereik je potentiële lezers voordat het boek überhaupt op de markt is.

Maak eerst een goed plan

Als het er naar uit ziet dat je het doel niet gaat halen, kunnen investeerders elkaar over de streep trekken om toch het doel te realiseren. De mate van enthousiasme is hier weer goed in terug te vinden.

Je zult vaak het voortouw moeten nemen om investeerders enthousiast te krijgen over je boek. Je zult ook een degelijk plan moeten maken hoe je investeerders in eerste instantie gaat aantrekken.

Let op! Een crowdfunding campagne lijkt over geld te gaan, maar eigenlijk is dat niet zo. De campagne is promotiemiddel voor je boek, geld komt op de tweede plaats.

Aangezien je boek nóg niet uit is, is het voor de fans een kwestie van verlangen. Hierdoor wordt je boek gewild en krijgt het status. Daarnaast wordt er gepraat over het boek, dit zorgt dan weer voor sociale bewijskracht van je boek!

Hulp bij boek uitgeven via crowdfunding

Benieuwd naar crowdfunding en uitgeven van je eigen boek? Bezoek dan eens deze websites van de meest bekende crowdfunding websites: Voordekunst en Kickstarter.

Heb je wat hulp nodig om investeerders enthousiast te maken over je boek? Vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan voor het drukwerk en eventueel de vormgeving van het boek.