Duurzaamheid

Home » Duurzaamheid

Duurzaamheid

Boek symbool

Milieuvriendelijke drukker

De Boekdrukker vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Daarom nemen verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin wij werken en leven. Dat betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor de effecten van ons beleid en ons gedrag op mens en milieu. Dus moet er een balans zijn tussen sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten.

FSC gecertificeerd papier

Het merendeel van ons drukwerk wordt gedrukt op papier dat beschikt over een FSC-certificaat. FSC®, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC® stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Deze certificaten worden periodiek door ons gecontroleerd op geldigheid. Tip: vermeld bij uw offerte-aanvraag indien FSC-papier een vereiste is.

Milieuvriendelijke inkt

Al ons drukwerk wordt gemaakt met inktsoorten die makkelijk recyclebaar zijn zonder verontreiniging van het milieu. Daarom maken wij onze kleine oplagen (digitaal) gebruik van Electroink inkten en voor onze grote oplagen (offset) bij voorkeur inkten die biologisch afbreekbaar zijn.

Milieuvriendelijk vervoer

De vervoerders waarmee De Boekdrukker samenwerkt hebben allen het milieu hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij met bekende vervoerders zoals DPD en UPS, die door programma’s zoals het ‘Lean and Green’ programma, het milieu en de leefomgeving zoveel mogelijk ontzien. Bijvoorbeeld door te rijden met moderne voertuigen en efficiënte routes waardoor er zo weinig mogelijk uitstoot wordt veroorzaakt.

Sponsoring of korting door De Boekdrukker

Alhoewel wij gezien de huidige markt niet veel korting kunnen geven op onze reeds lage prijzen, staan wij altijd open voor een maatschappelijk initiatief. Waar mogelijk zullen we helpen, echter geheel kosteloos drukwerk verzorgen behoort niet tot de mogelijkheden. Als u opzoek bent naar een maatschappelijk verantwoorde drukkerij dan bent u bij De Boekdrukker altijd aan het goede adres. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan voor het drukken van boeken voor uw project en dan kijken we samen wat wij eventueel aan korting kunnen aanbieden.

Mens en duurzaamheid

Onder duurzaamheid verstaan wij als bedrijf niet alleen de planeet. Ook de mensen met wij samenwerken verdienen het beste.Daarom geven wij op verschillende manieren terug aan de maatschappij. Wij helpen bijvoorbeeld met het realiseren van crowdfunding-projecten van onze klanten en schenken geld en aandacht aan goede doelen waar onze klanten betrokken bij zijn. Op ons blog kunt u verschillende voorbeelden terugvinden van initiatieven die wij ondersteunen.