Griezelen met Halloween

Aan het begin van de oktobermaand is het weer tijd voor de Kinderboekenweek, zoals besproken in onze vorige blog, zat deze week boordevol met activiteiten rondom kinderboeken. Hopelijk heeft u als kinderboekenschrijver hier profijt van kunnen hebben! Maar nu is het tijd om na te genieten met het bijpassende thema van de Kinderboekenweek dit jaar: griezelen. De maand oktober hier uitermate geschikt voor! Vooral met Halloween in het zicht…

Halloween

Op 31 oktober griezelt het op elke hoek van de straat. Ook al is Halloween een Amerikaanse feestdag, tegenwoordig rukt Halloween steeds meer op in Nederland en wordt er de hele avond aan uw deurbel gehangen. Verkleedde kinderen die u met loze leuzen bedreigen zoals ‘’snoep of je leven’’ zijn hierbij onmisbaar. Maar hoe speelt u hier als schrijver nou op in?

Misschien heeft u vorige maand een kinderboek geschreven in het thema van de Kinderboekenweek en ligt er een prachtig griezel kinderboek klaar om gelezen te worden! Nu is het nog de kunst om hem in de handen van de kindertjes te krijgen. U zou bijvoorbeeld gezond eten kunnen stimuleren door het snoep aan de deur te vervangen met uw eigen boek. Zo geeft u weliswaar uw boek (deels) gratis weg, maar door de voordelige prijzen van De Boekdrukker is dit geen cruciaal verlies.

Om zelf ook een graantje mee te pikken in de griezelsfeer, kunt u een boek illustreren met vleermuizen, spinnenwebben en enge monsters. Zo wordt het lezen van een griezelboek éxtra griezelig!

Nog geen griezelkinderboek geschreven? Ga dan meteen aan de slag, De Boekdrukker helpt u heel graag bij dit project! Bezoek onze speciale pagina over het uitgeven in eigen beheer en vraag vrijblijvend een kosten-indicatie aan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant