Thriller Classics

Oktober is dé griezelmaand van het jaar: de dagen worden kort en donker en Halloween staat voor de deur. Om in de sfeer te komen kun je naar de nieuwe IT film in de bioscoop, of je leest natuurlijk een goede thriller. Voor kinderen is natuurlijk ‘’Dolfje Weerwolfje’’ een echte griezelklassieker, voor volwassenen is ‘’Goede dochter’’ van Karin Slaughter momenteel een hit. In deze blog bekijken we een aantal klassiekers om geïnspireerd te raken voor het schrijven van een eigen thriller!

Griezelende griezels voor kinderen

Paul van Loon is natuurlijk dé kindervriend als het gaat om thrillers. Met hitseries als Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en Foeksia en de miniheks vermaakt hij al meer dan 30 jaar kinderen én volwassen met zijn verhalen in 118 verschillende boeken.

Wellicht heeft u net zoveel fantasie als Paul van Loon? Deze maand is een mooi moment om op een donkere zolderkamer terwijl het regent uw eigen griezel kinderboek op papier te zetten!

Of bekijk onze kinderboeken pagina eens.

Trillende thrillers voor volwassenen

Als we het hebben over thrillers, dan denk je al gauw aan Stephen King. Hij kwam al voorbij in de inleiding; IT. Na 27 jaar wederom op het witte doek, maar het begon natuurlijk als ‘novel’. Of Dan Brown, met bekende titels zoals De Da Vinci Code en Inferno, laat hij duizenden mensen trillen met zijn meesterwerken. Zijn nieuwste werk is Oorsprong en verkrijgbaar vanaf 3 oktober. Met de slogan: ‘’Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen’’ zet hij een inspirerende toon voor deze thriller.

Wat u ook doet deze oktober, pak eens een goede thriller klassieker, van Stephen King of Dan Brown, en doe inspiratie op om uw eigen fantasie werkelijkheid te maken, De Boekdrukker helpt u graag met het uitgeven in eigen beheer!

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant