Mijn naam is Cindy Biesenbeek. Ik ben één van de deelnemers van de Dam- tot Damloop 2013. Dit is een bekende hardloopwedstrijd tussen Amsterdam en Zaandam van 10 Engelse Mijl, oftewel 16.1km.  Ik loop mee voor het WCRF (Wereld Kanker Onderzoek Fonds). Dit fonds onderzoekt hoe kanker voorkomen kan worden. De Boekdrukker en vele andere helpen mee met dit onderzoek door hardlopers zoals ik te sponsoren.

Persoonlijk betrokken

Omdat kanker veel voorkomt in mijn familie wil ik graag een bijdrage doen het onderzoek naar kankerpreventie. Daarom probeer ik met mijn deelname aan de Damloop zoveel mogelijk geld op te halen voor het WCRF. Hiervoor heb ik de een sponsorpagina opgericht. Momenteel is De Boekdrukker mijn belangrijkste sponsor; hiervoor ben ik De Boekdrukker zeer dankbaar!

Trainen voor de Damloop

Ik doe óók mee aan de Damloop omdat hardlopen een grote hobby van mij is. Het meedoen aan een loop zoals de Damloop is voor mij een extra motivatie om te trainen. Ik loop nu ongeveer vier jaar hard en train momenteel drie keer per week maar had tot kort nooit afstanden boven de tien kilometer gelopen. Het geeft mij een enorme kick wanneer je steeds verder kunt lopen. Ook krijg ik enorm veel energie van het hardlopen en hoop dit dan ook nog lang te kunnen blijven doen.

Over het WCRF

Uit onderzoek is gebleken dat het risico op kanker met een derde kan worden verkleind door een gezonde  levensstijl . Het WCRF onderzoekt het verband tussen voeding, leefstijl en kanker. Haar onderzoek helpt nieuwe kankergevallen voorkomen en is daarom van levensbelang. Meer informatie over wat het WCRF doet is te vinden op de website.