Dubbeltjes en kwartjes boek

Graag brengen wij boeken van onze klanten onder de aandacht bij liefhebbers van het gedrukte boek. Documentairemakers Sarah Sylbing en Ester Gould hebben in eigen beheer het boek ‘Dubbeltjes en Kwartjes’ uitgegeven over schulden en huisuitzettingen in Amsterdam Noord. In dit softcover boek komen verschillende spelers aan het woord – bewoners, hulpverleners, medewerkers van woningbouwcorporaties en beleidsmakers – die allemaal met het thema schuld te maken hebben.

Over het boek

Schulden en huisuitzettingen zijn in Amsterdam Noord een veel voorkomend verschijnsel. De Vogelbuurt staat sinds jaar en dag bekend om zijn armoede en sociale problemen. Hulpverleners, politici en beleidsmakers doen hun best maar er bestaat geen pasklare oplossing voor deze ingewikkelde problematiek. Het boek geeft een beter beeld van deze problematiek door middel van gesprekken met alle betrokkenen. Daarnaast doen de auteurs in hun conclusie een paar suggesties – zowel praktisch als meer ideologisch. De uitvoering van dit boek is in softcover omdat dit vaak goedkoper is dan een hardcover en ook voor onderzoeken, scripties en wetenschappelijke uitgaven meer gangbaar is.

Over de auteurs

Ester en Sarah maken sinds 2006 films in de Vogelbuurt, waar zowel een dorpse sfeer als een Amsterdamse hardheid voelbaar zijn. Het actuele debat over eigen verantwoordelijkheid versus solidariteit is hier de dagelijkse praktijk. De auteurs zijn geen wetenschappers maar journalistieke documentairemakers: openhartige en persoonlijke gesprekken vormen de basis van het verslag.

Het boek bestellen

Bezoek voor meer informatie over het boek de website van Sarah Sylbing.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant