De Boekdrukker helpt je met het uitgeven van je boek

De Boekdrukker helpt mensen die hun eigen boek willen uitgeven in zowel kleine en grote oplagen. Dit kan op verschillende manieren. Met dit artikel geven wij tekst en uitleg over onze diensten die ervoor zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van een uitgeverij.

Boeken uitgeven: de opmaak van je boek

Wilt u zelf een boek drukken en uitgeven? Voordat wij het boek kunnen afdrukken hebben wij zgn. ‘drukklare bestanden’ nodig. Deze bestanden kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd.

  1. Je levert zelf drukklare bestanden (via een vormgever) aan en wij drukken alleen het boek af
  2. Je levert zelf Word/PDF bestanden aan die wij vervolgens omzetten naar een drukbestand
  3. Onze vormgever maakt je boek op en jij levert alleen de tekst en beeldmateriaal aan

Uiteraard is er per keuze een verschil in prijs. Keuze 1 is, behalve het drukwerk, kosteloos omdat wij direct kunnen drukken. Bij keuze 2 brengen wij eenmalig een klein bedrag in rekening voor het drukklaar maken van de bestanden. Bij de derde optie maakt onze eigen vormgever een ontwerp op maat waarbij alle werkzaamheden voor je uit handen worden genomen. Bekijk voor meer informatie onze vormgevingspakketten die garant staan voor een betaalbaar ontwerp.

Boeken uitgeven: het drukwerk

Het is goed om van tevoren na te denken over de uitvoering van je boek. Wil je bijvoorbeeld een hardcover of een softcover uitvoering? En welk formaat en papiersoort zou je het liefst willen hebben? Dit zijn keuzes waarmee wij je kunnen helpen dankzij onze jarenlange ervaring in dit vakgebied. Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk dat wij zoveel mogelijk informatie over je eigen ideeën ontvangen. Dit kan het beste door het vrijblijvende offerte-formulier in te vullen en zoveel mogelijk antwoorden te geven zodat wij behalve een scherpe prijsopgave, ook een advies kunnen geven.

Boeken uitgeven: de promotie van je boek

Zodra je boek gedrukt is , kan je gemakkelijk zelf deze titel direct beschikbaar maken voor de verkoop. Met het aangevraagde ISBN-nummer kan je snel je boek online verkopen via Bol.com of een aansluiting krijgen bij het Centraal Boekhuis. Op deze manier breng je je eigen uitgegeven boek direct onder de aandacht bij duizenden potentiële lezers. Lees ook onze inspiratieblogs met handige tips over het verkopen van je eigen boek.

Voor ieder boek een oplossing

Als je zelf een boek wilt uitgeven, dan bieden wij alle bouwstenen die hiervoor nodig zijn. Wij kunnen alleen het drukwerk verzorgen maar bieden meer als je hier behoefte aan hebt. Zo ben je er zeker van dat je alleen betaalt voor diensten die jij nodig hebt. Of dit nou drukwerk is, vormgeving of tips over de promotie van je boek, De Boekdrukker biedt alle services onder één dak!

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant