Bikkeltje

Wat doe je als je pasgeboren baby ernstig gehandicapt blijkt te zijn en de toekomstdromen over jouw gezin compleet in duigen vallen? Na de geboorte van dochtertje Merle  raakt het gezin van auteur Ilse Ooms in een rollercoaster die niet tot stilstand blijkt te komen.

Bikkeltje gaat over onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ook als dat kind niet is zoals je hoopte.

Over het levensverhaal ‘Bikkeltje’

Bikkeltje is een boek dat het levensverhaal vertelt over een bijzonder meisje, dat Merle heet. Als Merle (2010) wordt geboren is ze piepklein. Ze heeft een gespleten lip en kijkt scheel.

Twee dagen na haar geboorte brengt een kinderarts vreselijk nieuws: Merle heeft een zeldzame en ernstige chromosoomafwijking (WHS). Ze zal waarschijnlijk niet leren lopen of praten.

Het gezin komt in een rollercoaster van onderzoeken en behandelingen terecht. Meerdere keren hangt Merle’s leven aan een zijden draadje door epilepsie en hartfalen.

Maar Merle is een stoer meisje, een echt bikkeltje. Ze knapt iedere keer weer op en geniet van liedjes zingen, boekjes lezen en in bad gaan.

Over de auteur Ilse Ooms

Ilse Ooms (1980) werkt als docent communicatie op de Hogeschool Rotterdam. In 2010 kreeg zij een dochtertje, Merle. Er bleek van alles mis met dit kleine meisje. Op www.bikkeltje.nl deelt zij haar ervaringen.

Hiermee wil zij mensen laten zien wat het is om een (ernstig) beperkt kind te hebben en hoopt zij de vaak complexe en intensieve zorg voor deze kinderen te kunnen verbeteren. Ilse heeft samen met haar man (Patrick) vier dochters gekregen.

Het boek ‘Bikkeltje’ bestellen

De biografie is in eigen beheer uitgegeven door Ilse Ooms mede dankzij een geslaagde crowdfunding actie. Inmiddels is het boek al meerdere keren ter sprake geweest in verschillende media. De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel, dat (ouders van) kinderen met een zeldzame chromosoomafwijking steunt.

De Boekdrukker heeft middels een sponsorkorting haar best gedaan dit boek zo betaalbaar mogelijk te houden voor de auteur en de lezers.

Product specificaties

Uitvoering

Softcover

Genre

Biografie / leesboek

Formaat

Pocket 135 x 210 mm

Bindingswijze

Garenloos gebrocheerd

Papiersoort

80 g/m² Romandruk

Omvang

400 pagina’s

Afwerking omslag

Matlaminaat

Bijzonderheden

Omslag met 2 flappen