Papier belang duurzaam drukken

Papier. Het is 5000 jaar geleden in Egypte ontdekt en is nog steeds onmisbaar in ons dagelijkse leven. Wij hebben er talloze functies aan gegeven in de keuken, tijdens het schoonmaken en is onmisbaar voor een toiletbezoek! De voornaamste reden om het te vervaardigen was bedoeld om als medium te fungeren voor schrijf/drukwerk.

Cyperus papyrus

De hedendaagse variant van papier werd uitgevonden door de Chinese Ts’ai Lun in het jaar 105 n. Christus. Hij trad in dienst als eunuch van de Chinese keizer Zhang. Zijn methode maakte het mogelijk om papier te maken van allerlei materialen zoals: boomschors, bamboe, hennep, katoen, visnetten en zelfs oude lompen. Hij maakte papier door het materiaal dat hij gebruikte te stampen, klopte de brij dat uit voortkwam, verdunde het met water en liet het drogen.

Van het oosten naar het westen.

Het productieproces werd door de Chinezen als hun geheim bewaard. Later brak er een oorlog uit tussen de Chinezen en het Arabische rijk. De Arabieren waren succesvol in de oorlog waardoor een aantal Chinese papiermakers gevangen werden gehouden. De papiermakers werden gedwongen om hun kennis over te dragen. Vervolgens, hebben de Arabieren de kennis doorverkocht aan hun handelspartners, Spanje en Italië en op deze manier maakte het productieproces zijn Europese intrede.

Tegenwoordig bestaan er vele papiersoorten en (duurzame) productieprocessen voor het maken van papier voor een boek en bijhorende covers. De Boekdrukker gebruikt zo veel mogelijk FSC gecertificeerd papier. Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Geef daarom aan bij het invullen van ons vrijblijvende offerteformulier dat u met FSC of vergelijkbare materialen uw boek wilt laten drukken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant