Boek recensies ontvangen

Eindelijk, uw boek is af! Het kostte u een hoop moeite maar u bent trots op het eindresultaat. Nu is het de bedoeling om anderen net zo enthousiast te maken! Door middel van een review kunnen anderen goed illustreren hoe ze over uw boek denken. In deze blog gaan we het hebben over hoe u goede recensies krijgt op uw boek.

Recensies ontvangen? Proactief benaderen!

Recensies komen niet aanwaaien. Daarom moet u proactief de juiste personen benaderen, vooral als u een review uit ze wilt halen.

De volgende kanalen/instellingen zijn geschikt om in te zetten voor een review:

  • Lokale media
  • Landelijke media
  • Vakbladen
  • NBD Biblion
  • Uw eigen volgers op sociale media
  • Uw eigen netwerk
  • Bloggers

U kunt invloedrijke personen een exemplaar cadeau doen in de hoop dat ze een boekrecensie schrijven over uw boek. Daarentegen is het niet verstandig om tegen betaling een review te ontvangen. Dit kan namelijk de objectiviteit van de recensie beïnvloeden.

Praktische tips voor boekrecensies

Naast recensenten vinden en benaderen, spreekt het voor zich dat de inhoud van degelijke kwaliteit is. Voor de hand liggende spelfouten en typo’s in het boek zijn onacceptabel. Ook is een goede uitstraling van het boek van belang voor de aantrekking van de recensent. Daarnaast adviseren wij om op de achterzijde van de omslag al enkele recensies te plaatsen, deze worden ook wel ‘blurbs’ genoemd. Als uw boek nog niet is gepubliceerd, dan kunt u de reviews wel al verzamelen en op de kaft zetten door andere mensen te laten ‘proeflezen’. Zo debuteert het boek dus al mét positieve recensies.

Hulp nodig bij het perfectioneren van uw eigen boek? De Boekdrukker helpt graag om de puntjes op de i te zetten! Vraag een vrijblijvende offerte voor het drukken van uw boek. Bel of email ons voor hulp als u er niet uit komt!

Leestips zelf boek schrijven

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant