Crowdfunding voor je boek uitgeven

Iedereen heeft inmiddels wel eens van crowdfunding gehoord: Een platform waarop je geld kunt inzamelen voor een product of idee. Crowdfunding kan ook een uitkomst zijn wanneer je een beperkt budget heeft voor het uitgeven van je eigen boek!

Update: lees ons nieuwe blog over twee klanten van De Boekdrukker die hun eigen fotoboek via crowdfunding publiceren!

Waarom crowdfunding?

Crowdfunding beschikt over een aantal unieke voordelen. Allereerst ontvang je geld voor de realisatie van jouw ideeën. Dat klinkt als een win-win situatie, maar het is wel van belang dat je de investeerders iets waardevols teruggeeft. Een gratis exemplaar van je boek bijvoorbeeld.

Daarnaast is het een geschikte manier om er achter te komen of er animo is voor je boek. Je kunt peilen of mensen enthousiast zijn over je idee! Op deze manier bereik je potentiële lezers voordat het boek überhaupt op de markt is.

Als het er naar uit ziet dat je het doel niet gaat halen, kunnen investeerders elkaar over de streep trekken om toch het doel te realiseren. De mate van enthousiasme is hier weer goed in terug te vinden. Je zult vaak het voortouw moeten nemen om investeerders enthousiast te krijgen over je boek. Je zult ook een degelijk plan moeten maken hoe je investeerders in eerste instantie gaat aantrekken.

Let op! Een crowdfunding campagne lijkt over geld te gaan, maar eigenlijk is dat niet zo. De campagne is promotiemiddel voor je boek, geld komt op de tweede plaats. Aangezien je boek nóg niet uit is, is het voor de fans een kwestie van verlangen. Hierdoor wordt je boek gewild en krijgt het status. Daarnaast wordt er gepraat over het boek, dit zorgt dan weer voor sociale bewijskracht van je boek!

Boeken en crowdfunding

Benieuwd naar crowdfunding en uitgeven van je eigen boek? Bezoek dan eens deze websites van de meest bekende crowdfundingwebsites: Voordekunst en Kickstarter. Heb je wat hulp nodig om investeerders enthousiast te maken over je boek? Vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan voor het drukken en eventueel laten ontwerpen van het boek. Daarna helpen onze medewerkers je graag verder met het project.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant

Bekijk alle blogs
 • Zelf een boek uitgeven, of ga je een boek schrijven? Lees hier meer over een uitgever of uitgeven in eigen beheer.

  Lees verder
 • De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk.

  Lees verder
 • Young Adult Fantasy boek debuut uit: Heks van vuur en oorlog. Geschreven door S. Christina. Lees meer over dit meeslepende boek!

  Lees verder
 • Tekst redigeren is erg handig wanneer u een boek heeft geschreven. Maar wat is redigeren precies? U leest het in dit blog vol tips!

  Lees verder