Kleine oplage printen en binden

Wilt u een boek uitgeven in eigen beheer? Dat is een mooi doel en ook een hele spannende stap. Bij De Boekdrukker kunt u kiezen voor een kleine oplage vanaf 100 stuks, waardoor u geen grote hoeveelheden boeken hoeft op te slaan. Snel door de voorraad heen? Een tweede druk is zo besteld. 

 

Een boek drukken in kleine oplage is ook handig als u een boek maakt dat geen commercieel doel heeft. Denk aan een jubileumboek of een notitieboek met logo om als relatiegeschenk weg te geven. Maar ook een fotoboek dat u in besloten kring wilt houden of een familieboek voor meerdere generaties kunnen we in kleine oplages drukken. Ter informatie, voor een boek drukken in grote oplage bent u overigens ook bij ons aan het juiste adres!

Printing on demand

Wie een boek wil maken in kleine oplages kan bij sommige drukkers gebruik maken van printing on demand. Wilt u een boek laten drukken met printing on demand, dan kan dat ook al in oplages vanaf 1 stuk. Het nadeel van steeds pas laten drukken als er een boek verkocht is, is dat er vaak minder keuze is qua afwerking en papier en dat u toch nog relatief duur uit bent omdat de opbrengsten veel lager zijn.

Bij De Boekdrukker maken we ook gebruik van printtechniek, vanaf 100 stuks. Dat heet officieel geen printing on demand. Wij kozen dit aantal omdat u zo het beste van twee werelden heeft. Door te printen in plaats van te drukken zijn de opstartkosten relatief laag en is het bestellen van kleinere hoeveelheden niet veel duurder in verhouding, wat bij offset drukken wel het geval is. Voor grote oplages is offsetdruk de meest voordelige keuze. Bij De Boekdrukker een boek drukken in kleine oplage? Dan wordt uw boek dus eigenlijk geprint. Vanaf 100 stuks. De meeste oplages die boven de 500 stuks komen drukken in offset.

Proefdruk printen boek

Bij een kleine oplage boeken drukken is het mogelijk om een ongebonden proefdruk te maken.

 

De voordelen van boek laten drukken in kleine oplage

Als u een boek laat drukken in kleine oplage, hoeft u geen ruimte te hebben om een grote voorraad op te slaan. U bestelt eenvoudigweg bij zodra u door de voorraad heen bent. Als u eenmaal een boek door ons heeft laten printen en binden, is bijbestellen zó gepiept. Bij een ongewijzigde herdruk hoeft u de bestanden niet opnieuw drukklaar te maken. Een ander voordeel is dat de kosten laag blijven. Niet alleen de drukkosten, voorraad houden kost ook geld als u de ruimte zelf niet heeft. Dat geld kunt u mooi gebruiken voor de promotie van uw boek. Een boek uitgeven in eigen beheer en in kleine oplages laten drukken, maakt dat u zelf de controle heeft over alles. Geen contract, geen uitgever en geen royalty’s. Alle verdiensten zijn volledig voor uzelf.

 

De verschillen tussen printen en drukken

Een vraag die we vaak krijgen is of het verschil in techniek, printen of drukken te zien is aan het boek. Natuurlijk is de kwaliteit een belangrijke factor om mee te nemen in de afweging.

Bij offset drukken werken we met een aluminiumplaat waarop een negatief beeld komt, zoals bij fotografie. Er komt vocht op de niet-beeld delen van de plaat. Dan komt de vettige inkt op de plaat. Omdat water afstotend werkt voor de inkt, verdeelt het zich op alle plaatsen waar het vocht niet zit. De machine drukt het beeld op een rubberen doek en vanaf het doek op het papier.
Als we uw boek printen, gebruiken we hoogwaardige printsystemen waarbij het verschil in kwaliteit met offset nauwelijks zichtbaar is. Met een loep is er verschil in opbouw van het beeld te zien, met het blote oog eigenlijk niet. De meeste printers werken met een droge poederinkt (toner) die door verhitting en magnetische spanning op de juiste plaats op het papier terecht komt. Dit gaat razendsnel, tot wel 250 pagina’s per minuut.

Kenmerken offset drukken en digitale printtechniek:

 

Offset drukken (boek drukken grote oplage)

  • Hogere instelkosten
  • Bijna alle papiersoorten mogelijk
  • CMYK en PMS kleuren mogelijk
  • Betere kleurechtheid

Digitale printtechniek (boek drukken kleine oplage)

  • Geen hoge instelkosten
  • Personaliseren van boeken mogelijk
  • Keuze uit alle CMYK kleuren
  • Kortere doorlooptijd

Klaar om uw boek te drukken in kleine oplage?

Of u nu een boek laat drukken in kleine oplage of in grote oplage, voordat de printers aan het werk gezet worden komt er nog wat werk bij kijken. Het boek kan pas gedrukt worden als uw manuscript een drukklaar bestand is. En dat betekent onder andere dat de vormgeving klopt, dat de afbeeldingen voldoen aan de vereisten en dat het bestand snijtekens en afloop bevat. Een hele klus. Wij maken het u graag makkelijk. Met gratis Word-sjablonen is de opmaak makkelijker dan u denkt. We bieden u ook de mogelijkheid om de opmaak uit handen te laten nemen door onze ervaren vormgevers.

U komt deze en alle andere keuzes tegen bij het aanvragen van een offerte. Harde kaft of zachte kaft, formaat, papiersoort, bindwijze en meer. Het zijn heel wat beslissingen waar u best hulp bij kunt gebruiken. Geen zorgen, ons team zit voor u klaar. Het eindresultaat van uw eigen boek kan van alles zijn. Het is uw feestje. Maar één ding weten wij al zeker: met ons persoonlijke advies krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding.