, ,

Zelf een boek maken in Word bij De Boekdrukker

Eigen boek maken in Word

Wil je een boek maken in Word? Dit kan bij De Boekdrukker met onze gratis sjablonen! Daarmee ontwerp je gemakkelijk een professioneel uitziend boek in het programma Word of Pages. De sjablonen zijn te vinden in onze handige ontwerpgids.

Boek maken in Word: cover ontwerpen

Het bestand voor de omslag bestaat uit een voorkant, achterkant en rug. De voor- en de achterkant van de omslag zijn naar eigen inzicht in te vullen, op de rug is ruimte voor een enkele regel tekst voor bijvoorbeeld de titel en de naam van de auteur. Op de voor- en achterkant van de cover kunnen tekst en afbeeldingen worden ingevoegd. Indien gewenst kan de gehele cover voorzien worden van een door u gekozen achtergrondkleur. Indien u gebruik maakt van afbeeldingen in het ontwerp dan adviseren wij om altijd hoge resolutie afbeeldingen te gebruiken met 300 dpi als optimale resolutie.

Boek maken in Word: de inhoud van je boek

Het bestand voor het binnenwerk van uw boek is gemakkelijk te vullen met eigen teksten en afbeeldingen. De ingestelde marges zorgen ervoor dat er genoeg witruimte rondom is zodat de inhoud goed zichtbaar blijft na het inbinden. Als standaard lettertype is gekozen voor Times New Roman in grootte 11 pt. Het staat iedereen echter vrij om hier van af te wijken. Lees ook ons blog over het juiste lettertype kiezen voor uw boek.

Opslaan als PDF

Nadat de cover en inhoud van uw eigen boek gereed zijn, heeft het de voorkeur dat beide bestanden worden opgeslagen als PDF.  Indien uw versie van Word of ander programma geen goede optie heeft om het document te exporteren als hoge resolutie PDF, bekijk dan hier onze instructies als alternatief.

De Boekdrukker maakt het mogelijk om een boek met Word te drukken!