Vormgeving de Boekdrukker

Bent u een schrijver of ontwerper die zijn eigen boek wil gaan ontwerpen? De Boekdrukker helpt u hier graag een handje bij. Zo hebben wij, voor de ontwerpers en technisch onderlegde schrijvers onder jullie, een speciale ontwerpgids gemaakt!

Een boek schrijven met behulp van Word en de ontwerpgids

Als u niet geheel onbekend bent met het ontwerpen van boeken, kunt u met behulp van onze ontwerpgids en Microsoft Word uw eigen boek maken. Aan de hand van onze ontwerpgids kunt u de juiste sjablonen kiezen voor het boek dat u wilt gaan maken. Daarna kunt u de verschillende voorbeeldteksten gaan vervangen door uw eigen verhaal. U vindt de sjablonen in ontwerpgids van het door u gekozen boek. Deze sjablonen zullen u erbij helpen om het boek goed vormgegeven bij ons aan te leveren.

Bekijk, voor u aan het ontwerpen begint, even door de verschillende sjablonen heen. Het ontwerpen van uw eigen boek kan een intensief en tijdrovend proces zijn.

Denkt u tijdens het lezen van dit blogbericht: “Vormgeven? Dat is helemaal niets voor mij!”? Dan staan wij voor u klaar. Onze betaalbare en professionele vormgevingspakketten helpen u om het perfecte ontwerp te krijgen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw boek drukklaar bij ons wordt aangeleverd als u klaar bent met ontwerpen. Dit doet u door, wanneer u helemaal klaar bent, het boek op te slaan als cPDF. Hier vindt u meer informatie over het drukklaar maken van uw boek.

De Ontwerpgids

Naast sjablonen voor Word, is er in de ontwerpgids nog meer te vinden om het zelf ontwerpen van uw boek tot een goed einde te brengen. Zo vindt u de aanleverspecificaties, waarbij u kunt denken aan de afloop van het binnenwerk, afloop van de omslag, bladspiegel, etc..

In de ontwerpgids treft u ook de rugdikte-calculator aan. Deze calculator helpt u bij het berekenen van de rugdikte van uw boek door middel van het papiersoort en het aantal pagina’s. Ook vindt u hier de eigenschappen van alle papiersoorten die wij aanbieden. Let dus goed op dat u voor uw boek bij de juiste soort kijkt, anders ontstaat er onnodige verwarring.

Er is nog veel meer te vinden in de ontwerpgids, neem dus gerust een kijkje om op de hoogte te zijn van alle aspecten die komen kijken bij het ontwerpen van een boek. Succes!
Begin hier met ontwerpen!

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant