Wandelen in New York

Bij Odyssee Reisgidsen is zojuist ‘Wandelen in New York’ verschenen. Deze wandelgids laat de lezer kennismaken met het New York achter de beroemde skyline. Al wandelend ontvouwt zich het verhaal over de ontwikkeling van New York: van een Nederlandse kolonie tot een palet van zeer verschillende buurten en een zeer gevarieerde bevolking.

Over het boek

De zeventien wandelingen leiden langs fantastische gebouwen en door bijzondere buurten in Manhattan, Brooklyn, Queens en de Bronx. Maar de beschrijvingen gaan niet alleen over stenen. Het is de voortdurende instroom van nieuwe groepen, de talrijke bewonersinitiatieven en de reactie van het stadsbestuur daarop, die New York hebben vormgegeven. Dat maakt dat deze stad telkens opnieuw ontdekt kan worden. Iedere wandeling heeft een gedetailleerde beschrijving en een kaart van de route. En voor de afwisseling is er ook nog een fietstocht rondom Manhattan in deze gids opgenomen.

Softcover boek, genaaid gebrocheerd, 130 grams MC halfmat papier binnenwerk, krasvast matlaminaat over omslag.

Over de auteurs

Irina van Aalst, Rianne van Melik en Jan van Weesep organiseerden jarenlang stadsgeografische excursies naar New York voor hun bachelor studenten van University College Utrecht (UCU) en master studenten van de Universiteit Utrecht (UU). Om hun kennis en ervaringen te delen verscheen in het vakblad Geografie tussen 2007 en 2012 een reeks artikelen over recente transformaties en nieuwe stedelijke projecten in New York, telkens voorzien van een stadswandeling. Deze reisgids is grotendeels gebaseerd op desbetreffende artikelenreeks. Alle wandelingen zijn echter herzien en geactualiseerd. Irina van Aalst werkt momenteel bij de Universiteit Utrecht, Rianne van Melik bij de Radboud Universiteit en Jan van Weesep is met emeritaat.

Het boek bestellen

Dit softcover boek is te bestellen op de website van Odyssee Reisgidsen. Deze titel is ook verkrijgbaar als ePub of PDF. Het ePub formaat is het geschiktst voor e-readers, maar kan ook op bijvoorbeeld een iPad gebruikt worden. Maar een PDF is het handigst voor gebruik op laptops en tablets. Deze en andere titels zijn ook direct via Bol.com te bestellen. De adviesprijs voor deze reisgids is € 25,50 inclusief verzending en btw.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u bij het uitgeven van reisboeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuwe reisgids of vakantieboek gaan, maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen reisboek, reisgids of fotoboek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant