Stripboek drukken

Stripboek drukken

Home » Soorten boeken » Stripboek drukken

Stripboek drukken

Boek symbool

Zelf een stripboek maken? Bij De Boekdrukker bent u aan het goede adres voor persoonlijke begeleiding en een resultaat van professionele kwaliteit. In oplages vanaf 100 stuks. Alles zelf doen? Of ontzorgd worden door onze professionals? U kunt met ons alle kanten op. Ons doel is uw boek professioneel gedrukt tegen de laagste prijs.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Stripboek close up

Kosten stripboek drukken

Wij leveren graag de hoogste kwaliteit voor het drukken van een boek. Daarom hechten wij veel waarde aan de eerste fase. U kiest uw materialen, oplage, formaat, afwerking en inbindmethode. Deze keuzes zijn bepalend voor de kosten van het drukken van een stripboek. Wij begeleiden u graag tijdens dit proces. Vraag een offerte aan via onderstaande button en ontdek wat het zou kosten als wij uw stripboek drukken.

Veel gestelde vragen over een stripboek maken

Hoe kan ik mijn stripboek laten drukken?

U heeft een of meerdere stripverhalen getekend en wilt deze graag bundelen in boekvorm of als magazine? Wij helpen u graag met het proces. U levert ons de drukklare bestanden aan in Word of Pages. Heeft u nog geen drukklaar bestand? Dan is dat de eerste stap. Wij hebben gratis Word-sjablonen voor u beschikbaar om de opmaak zelf te doen. We helpen u met onze beste designtips en heldere instructies voor de opmaak. We hebben ze voor u gebundeld in deze ontwerpgids. Geeft u het liever uit handen, dan staan onze vormgevers voor u klaar. Als de bestanden drukklaar zijn kunnen ze door naar de drukker en ontvangt u niet veel later uw eigen stripboek bij u thuis!

Stripboek maken: wat zijn de kosten?

Het laten drukken van een stripboek in eigen beheer kan bij De Boekdrukker tegen relatief lage kosten. De kosten zijn een optelsom van onder andere deze factoren: de hoeveelheid boeken dat u bestelt, de keuze voor een hard- of een softcover stripboek, het formaat van het boek en het aantal pagina’s. Natuurlijk is de papiersoort, kleurgebruik of zwart-wit en de manier van afwerken en inbinden ook van invloed. We kunnen u daarom hier geen bedrag noemen. De snelste manier om inzicht in de kosten te krijgen is een vrijblijvende offerteaanvraag. Wij adviseren u bij de keuzes en reageren snel met een prijsopgave.

Wanneer is mijn stripboek-manuscript drukklaar?

Niet alle bestanden kunnen direct door naar de drukker. Voordat we u stripboek drukken, controleren we of het bestand aan een aantal voorwaarden voldoet.

 • Het bestand moet van het formaat PDFX1a zijn;
 • Het bestand moet snijtekens en afloop bevatten;
 • De afbeeldingen in het bestand moeten in een resolutie van 150 tot 300 dpi staan.

U kunt uw bestand op twee manieren drukklaar maken. 1) Maak gebruik van onze gratis Word-sjablonen en de aanwijzingen in onze ontwerpgids. 2) Laat het opmaken tegen een meerprijs door een van onze ervaren vormgevers uit handen nemen. Lekker toch? Dan bent u misschien nu al klaar met uw deel van het werk.

Op welke papiersoorten kan ik mijn stripboek laten drukken?

Als u zelf een stripboek wilt maken, wilt u dat het prettig leest. De papiersoort speelt hier absoluut een rol bij. Het bepaalt hoe het voelt en of het makkelijk doorbladert. Een stripboek moet niet te zwaar worden als u een pocketboek voor ogen heeft dat makkelijk is om overal mee naartoe te nemen. Heeft u een heel eigen visie en wilt u er een kunstig hardcover-boek van maken met luxe papier? Dat kan ook gewoon. Of begint u een stripmagazine van dun magazine-papier? Vertel het ons en wij vertellen u welk papier u dan het beste kiest. Bijna alle papiersoorten zijn mogelijk, ook als we het niet direct op voorraad hebben. Lees alvast meer over de verschillende papiersoorten in ons kenniscentrum.

Hoe worden mijn stripboeken verstuurd?

Wij verpakken uw boeken in dozen nadat we ze per stuk in krimpfolie geseald hebben. Tenminste, als u daarvoor gekozen heeft bij het bestellen van de boeken. De dozen zijn niet te groot en prettig te handelen bij distributie van kleinere hoeveelheden tegelijkertijd. Heeft u meteen een flinke oplage besteld? Dan is het goed om te weten dat de dozen op een pallet staan. Zorg daarom dat u ruimte heeft om de pallet met stripboeken op te slaan, op de begane grond. We communiceren altijd zo precies mogelijk wanneer u de bezorger kunt verwachten, zodat u thuis bent op het moment van afleveren.

In welke resolutie moeten de tekeningen van mijn stripboek staan?

Wij verzoeken u om uw striptekeningen in een resolutie van 300 dpi bij ons aan te leveren. Bij lagere resoluties worden de tekeningen te onscherp. Let ook op de manier dat u de bestanden verstuurt. Door Whatsapp of e-mailprogramma’s kunnen ze automatische gecomprimeerd worden. Dat betekent dat het formaat kleiner wordt en dat ze kwaliteit verliezen. Als u erop staat en dit met ons overlegd heeft drukken wij ook afbeeldingen af van mindere resoluties. Dit komt soms voor als we met oude foto’s te maken hebben, in een geschiedenisboek bijvoorbeeld. Voor uw strip raden we het absoluut af. Het verhaal komt het best uit de verf als het zo scherp is als dat u het getekend heeft.

Wat is de levertijd als jullie mijn stripboek drukken?

Het opmaken, drukken, afwerken en inbinden van een stripboek kost bij het ene stripboek meer tijd dan het andere. Afgezien van de diversiteit in stripboeken is er ook een productieplanning met periodieke pieken en dalen waar uw boek ingepland wordt. Als we uw bestelling op tijd binnen hebben, halen we de gewenste deadline eigenlijk altijd. Zit u wat korter op de deadline? Dan is de kans iets kleiner maar zeker niet uitgesloten. Wil u nu weten wat de levertijd voor uw stripboek zou zijn? Vult u dan uw deadline van voorkeur in bij de offerteaanvraag. Uiteraard overleggen we met u als deze datum niet haalbaar voor ons is.

Worden mijn stripboeken gedrukt of geprint?

Wij drukken niet alleen boeken, we maken ook gebruik van printtechniek. Dat doen we vooral bij kleinere oplages. De minimale oplage waarvoor u uw stripboeken kunt bestellen is 100 stuks. Bij offset drukken zijn de opstartkosten relatief hoog. Dat maakt het voordeliger om bij kleinere oplages voor printtechniek te kiezen. Rond de 500 stuks zit het omslagpunt. Oplages vanaf 500 worden daarom meestal gedrukt. Dat is dan het voordeligst. Het verschil tussen gedrukte of geprinte boeken is tegenwoordig met het blote oog nauwelijks te zien. Lees hier meer over boeken drukken in kleine oplages.

Waarom een stripboek laten drukken bij De Boekdrukker?

Boeken drukken? Wij doen niet anders. En al die ervaring komt uw stripboek ten goede. U merkt het tijdens het proces en u ziet het als u uw eigen stripboek in handen heeft.

 • De voordeligste keuze voor het laten drukken van boeken in eigen beheer.
 • What you see is what you get. We zijn altijd eerlijk en transparant in onze werkwijze.
 • Persoonlijk advies van ervaren medewerkers bij het samenstellen van uw boek.
 • Vele opties wat betreft materialen, formaten en (ook bijzondere) afwerkingen.
 • Een eigen stripboek maken in kleine of grote oplages: vanaf 100 stuks.
 • U maakt gratis gebruik van professionele Word-sjablonen en een ontwerpgids met tips en tutorials.
 • Onze klanten gaven ons een goede score op onafhankelijke reviewsite Trustpilot.
In welke formaten kan ik mijn stripboeken laten bedrukken?

De meest voorkomende formaten voor stripboeken zijn de wat grotere staande formaten zoals B5 170 x bij 240 mm en A4 formaat. Geen standaard boek? Wij drukken uw stripboek praktisch in elk formaat dat u wenst. Vul uw afmeting in op het offerteformulier. Dit zijn onze standaardformaten op een rijtje:

 • A4 en A5 staand en liggend
 • B5 170 x 240 mm (wetenschappelijk) staand en liggend
 • Vierkant in drie formaten: 285 x 285, 210 x 210 en 148 x 148
 • 135 x 210 mm (pocketboek) staand en liggend
 • 125 x 200 mm (pocketboek mini) staand

Eigen stripboek uitgeven? Zij gingen u voor

Ga naar de bovenkant