Roman maken

Roman maken en drukken

Home » Soorten boeken » Roman maken

Roman maken en drukken

Boek symbool

Eigen roman maken? U krijgt begeleiding van ervaren professionals. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis leveren wij de beste prijs en kwaliteit. Het resultaat is een roman met professionele vormgeving en afwerking naar eigen idee.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Een eigen roman maken, wat kost dat?

Uw roman zelf drukken? Bij De Boekdrukker gaan persoonlijke begeleiding en lage kosten hand in hand. Want de kosten zijn een optelsom van alle opties die u heeft bij het laten drukken van een boek. Kiest u bijvoorbeeld voor een hardcover of softcover? Dan is er nog de oplage, de papiersoort en de afwerking. In het offertetraject komen alle mogelijkheden voorbij. U bepaalt de kwaliteit en dus ook de kosten. Wij weten wat de meest gangbare keuzes zijn als het gaat om een roman maken. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw eigen roman?

Veel gestelde vragen over roman

Hoe kan ik zelf een roman maken?

Heeft u een talent voor schrijven dat resulteerde in een compleet manuscript voor een roman? Dat is fantastisch! Een tastbaar boek waarmee u uw verhaal beschikbaar maakt voor een publiek is de kroon op uw werk. Een uitgeverij zoeken hoeft niet. U kunt uw eigen roman laten drukken bij De Boekdrukker. Stuur ons een drukklaar bestand en wij drukken het. Geen drukklaar bestand? Geen probleem. We hebben speciaal voor u gratis Word-sjablonen waarmee u uw manuscript omzet in een professioneel vormgegeven roman. Onze ontwerpgids met opmaak instructies en praktische designtips maakt het nóg makkelijker.

Wat is de eerste stap om een roman zelf te maken?

Vraag een offerte aan via het offerteformulier. Bij de vragen waar u over twijfelt kunt u aangeven dat u geadviseerd wil worden. Schroom niet want het zijn soms best lastige vragen. Onze ervaring met het drukken van romans en onze kennis van materialen, druk- en afwerktechnieken zijn waardevol bij het maken van alle afwegingen. Beschikt u al over een drukklaar bestand? Dan kunt u deze direct doorsturen. De opmaak zelf doen is met onze gratis Word-sjablonen niet moeilijk. Uit handen geven aan onze vormgevers is ook mogelijk. In dat geval betaalt u iets meer, en heeft u uw handen vrij voor andere zaken.

Roman uitgeven in eigen beheer: wat zijn de kosten?

Een roman laten drukken bij De Boekdrukker kan heel voordelig. Er zijn veel factoren die samen de prijs bepalen. De oplage, hardcover of softcover, het formaat van het boek en onder andere de bindwijze. U kiest tussen verschillende papiersoorten en manieren waarop we het boek kunnen afwerken. Wilt u er een proefdruk bij? Doet u de vormgeving zelf of maakt u gebruik van onze vormgevers? Elke roman is maatwerk en dat geldt ook voor de kosten. Vraag een offerte aan voor inzicht in uw persoonlijke kostenplaatje. Voor advies kunt u ons ook bellen naar +31 (0)20-8201855.

Hoe kan ik een drukklaar bestand in Word maken?

Het opmaken van een drukklaar bestand van uw roman-manuscript in Word, vraagt om kennis, ervaring en handigheid. Met onze uitgebreide ontwerpgids en Word-sjablonen, die we beide gratis voor u beschikbaar hebben, kunt u het zelf. Het kost wel wat tijd en verdieping. Kunt u die tijd beter gebruiken en wilt zeker zijn van een professioneel resultaat, laat dan de vormgeving tegen een meerprijs door een van onze vormgevers doen. Meer weten over het opmaken van een manuscript tot een drukklaar bestand? Lees verderop waar een drukklaar bestand aan moet voldoen of neem contact met ons op.

Wanneer is een bestand drukklaar?

Wij kunnen het bestand drukken als het aan de volgende voorwaarden voldoet. Het moet voorzien zijn van snijtekens en afloop, en het bestand moet van PDFX1a-formaat zijn. Heeft uw roman ook afbeeldingen? (Waarom niet? Bij De Boekdrukker bepaalt u dit dus lekker zelf.) Deze moeten van een minimale resolutie zijn, namelijk minimaal 150 tot 300 dpi. Afbeeldingen van een lagere resolutie zijn natuurlijk niet verboden, maar komen de kwaliteit van uw roman niet ten goede. Zelf drukklaar maken? Het is ook voor niet-vormgevers goed te doen met onze gratis Word-sjablonen. Liever laten doen? Het kan tegen een meerprijs met onze boeken ontwerpservice. Dat is weer een zorg minder.

Uit welke papiersoorten kan ik kiezen als jullie mijn roman maken?

Een roman uitgeven in eigen beheer heeft zo zijn voordelen. Het betekent dat u de regie in eigen hand heeft. Hoe uw roman eruit ziet en voelt tijdens het omslaan van de pagina’s dus ook. Hier komt papierkeuze om de hoek kijken. We hebben een breed palet aan papiersoorten met elk hun specifieke eigenschappen. Glad of korrelig, glanzend of mat, spierwit of crèmekleurig, dik, heel dun of iets ertussenin. Onze adviseurs weten wat gangbaar is bij het drukken van romans en denken ook graag outside the box met u mee. Wij zijn benieuwd naar uw wensen.

Krijg ik een gratis proefdruk van mijn roman?

Bij De Boekdrukker houden we de marges graag zo laag mogelijk. Proefdrukken kunnen we om die reden niet gratis aanbieden. We snappen waarom u graag een proefdruk heeft en daarom kunt u een ongebonden proefdruk in de offerte laten opnemen. De kosten vallen enorm mee, zoals u dat van De Boekdrukker gewend bent. Een proefdruk is nooit een slecht idee. U krijgt meer gevoel bij het papier en het formaat als u het in handen heeft. Vindt u nog een verbeterpunt? Geen probleem, nu is het nog mogelijk om aanpassingen te maken. Is de proefdruk akkoord? Dan kunnen we overgaan tot het productieproces.

Roman drukken, wat is de levertijd?

De tijd die het ons kost om uw roman te maken hangt af van een aantal factoren. Heeft u een deadline, geef deze dan bijtijds aan. Hoe langer van tevoren u de bestelling plaatst, hoe groter de kans dat we de deadline ook kunnen halen. Verder zijn het aantal pagina’s van het boek, de oplage en de materialen bepalend voor de tijd die we nodig hebben. Vul bij het aanvragen van een offerte de gewenste deadline in. We checken de productieplanning en laten u weten of we dit gaan redden. Mocht het niet lukken, overleggen we vanzelfsprekend met u wat wel haalbaar is.

Hoe wordt mijn roman naar mij verstuurd?

Als de romans klaar zijn, verpakken we ze in handzame dozen. Zo kunt u ze in kleinere hoeveelheden verspreiden onder kopers of wederverkopers. Grote oplage? Dan hebben we de dozen opgestapeld op een pallet. Wilt u wat extra bescherming voor uw boeken? U kunt ze tegen een kleine toeslag laten sealen in krimpfolie. We werken met vaste verzendpartners en snelle verzendtijden. Zorg dus dat u thuis bent want als de bestelling onderweg is krijgt u hiervan een bevestiging.

In welk formaat kan ik mijn roman maken?

Dit zijn onze standaardformaten:

De volgende formaten worden vaak als standaard formaat gebruikt voor romans en leesboeken:125 x 200 mm (kleine pocket)

  • 135 x 210 mm (standaard pocket)
  • A5 148 x 210 (staand)
  • Ander formaat? Dat kan. Vul het in bij de offerteaanvraag.
Ga naar de bovenkant