Reisgids maken

Reisgids maken en drukken

Home » Soorten boeken » Reisgids maken

Reisgids maken en drukken

Boek symbool

Eigen reisgids maken? Bij ons begeleiden ervaren professionals u van A tot Z. We adviseren u dankzij onze jarenlange ervaring met vormgeving, drukken en afwerken. Uw reisgids krijgt vorm volgens uw eigen ideeën en smaak, tegen de beste prijs!

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Kosten reisgids laten drukken

De Boekdrukker staat voor persoonlijke begeleiding en lage kosten. Het een sluit het ander niet uit. Sterker nog, wij helpen u om voordelige keuzes te maken. Uiteindelijk zijn de kosten om een reisgids te drukken een optelsom van de vele opties die u heeft bij het samenstellen van een boek. Wilt u een softcover boek of hardcover boek? Welke materialen u kiest, het aantal pagina’s, het zelf doen of uitbesteden van de vormgeving en het formaat. Alles heeft invloed op de kosten. Het offertetraject bestaat daarom uit vragen, waarbij u direct aangeeft of u advies nodig heeft. We helpen u met deze keuzes en het uitgeven van uw eigen reisgids tegen de laagste kosten.

Reisgids maken: dit zijn de veelgestelde vragen

Ik wil een eigen reisgids maken, is het moeilijk?

Een reisgids maken over een bepaald land of werelddeel? Doen! Niets is zo fijn als een boek op zak waarin alle hoogtepunten, bezienswaardigheden en andere toeristische plaatsen terug te vinden zijn. Uw kennis kan andere mensen helpen om reizen mooier te maken en om onvergetelijke ervaringen op te doen. Tenminste, als u deze reisgids uitgeeft. En dat kunt u helemaal zelf, we helpen u graag. Lever ons een drukklaar bestand aan, of maak het zelf drukklaar met behulp van onze gratis Word-sjablonen. Het is goed te doen, zeker met onze opmaak instructies en praktische designtips die wij ook gratis voor u beschikbaar hebben.

Waar begin ik als ik een reisgids wil maken?

Stap één is het aanvragen van een offerte. Vraag ons tijdens dit proces gerust om advies. Onze ervaring en kennis van druktechnieken en materialen helpen u naar een professionele reisgids als eindresultaat. Wij weten alles over papiersoorten, lettertypes, formaten, kaften en speciale afwerktechnieken. Is uw manuscript klaar om te drukken? Dan stuurt u deze direct mee. Nog niet drukklaar? Geen probleem. We hebben gratis Word-sjablonen waarmee u zelf aan de slag kunt. U kunt het ook uit handen geven aan onze vormgevers. In dat geval betaalt u een toeslag en heeft u er geen omkijken meer naar.

Reisgids uitgeven in eigen beheer: wat kost dat?

Bij De Boekdrukker zit u goed als u een reisgids wilt maken tegen lage kosten. Natuurlijk is de prijs voor iedere reisgids verschillend. De totaalprijs is opgebouwd uit meerdere factoren. Denk aan het aantal pagina’s, het formaat, de papiersoort, de bindwijze en nog veel meer. Wat voor papier kiest u en waar denkt u aan qua oplage? Zorgt u zelf dat uw manuscript klaar is voor de drukker? Een reisgids is net als alle andere boeken die wij drukken maatwerk. De keuzes nemen we samen met u door, en de kosten rekenen we graag voor u uit. Vraag een offerte aan en u weet snel waar u aan toe bent. U kunt ons bereiken op: +31 (0)20-8201855.

Hoe maak ik een bestand drukklaar?

Wilt u uw manuscript omzetten naar een drukklaar bestand, maar heeft u geen idee hoe? Speciaal voor u hebben we onze kennis en ervaring in een uitgebreide ontwerpgids gebundeld. Deze is net als de Word-sjablonen gratis voor u beschikbaar. Met onze tools, wat tijd en een stukje verdieping kunt u de opmaak dus helemaal zelf doen. Dit is de voordeligste optie. Geen zin in? Tegen een toeslag laat u het een van onze vormgevers uit handen nemen. Zo krijgt u een professioneel opgemaakt bestand en bespaart u tijd en ergernis. Twijfel over deze afweging? Neem contact met ons op voor advies.

Wat is een drukklaar bestand?

Een bestand dat klaar is om gedrukt te worden. En de drukker stelt er een aantal eisen aan. Het formaat bijvoorbeeld: dat moet PDFX1a-formaat zijn. Voor de afwerking, na het drukken heeft het bestand snijtekens en afloop nodig om te voorkomen dat het snijden scheef of door de tekst heen gaat. Een reisgids heeft altijd veel afbeeldingen. Zorg dat ze in een minimale resolutie van 150 tot 300 dpi staan. Afbeeldingen van een lagere resolutie raden wij af als u een kwalitatief goede reisgids wil maken. Onze gratis Word-sjablonen zijn al van het juiste formaat en ook al voorzien van snijtekens en afloop. U hoeft dus alleen te letten op de afbeeldingen. Geen zorgen, wij checken alles nog goed voordat het bestand naar de drukkerij gaat.

Welke papiersoort kies ik als ik een reisgids wil maken?

Een reisboek of reisgids drukken en uitgeven in eigen beheer? Dat betekent dat u dit soort keuzes allemaal zelf maakt. Hoe het moet voelen en wat het moet uitstralen is iets heel persoonlijks en papierkeuze is een bepalende factor. Ons assortiment papier is breed en iedere papiersoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Heeft u nagedacht over glans, dikte, kleur en duurzaamheid? Advies van onze medewerkers is altijd binnen handbereik bij De Boekdrukker. We spreken met u door wat de prijsverschillen en de eigenschappen van de verschillende papiersoorten zijn, zodat u de beste keuze maakt voor uw reisgids. Voor het eindresultaat én het budget.

Krijg ik een gratis proefdruk?

Tegen een meerprijs is het mogelijk een ongebonden proefdruk bij ons te bestellen. We adviseren dit in geval van grote twijfel. Met een proefdruk in handen weet u hoe het formaat bevalt en hoe het papier tussen uw vingers voelt. Uw eigen woorden lezen vanaf papier is net weer anders dan van een beeldscherm. Mocht u toch nog iets willen veranderen, kan het in deze fase nog. Is alles helemaal naar wens? Dan kan voor u de voorpret beginnen. Voor ons betekent het dat we zo snel mogelijk overgaan tot het productieproces. Uw reisgids is bijna klaar.

Wat is de levertijd bij De Boekdrukker?

Zoals bij de meeste maatwerkproducten is het niet mogelijk om een vaste tijdsaanduiding te noemen. Wij houden rekening met uw deadline. Vanzelfsprekend geldt: hoe langer van tevoren u de bestelling plaatst, hoe groter de kans dat de deadline gehaald wordt. De oplage, het aantal pagina’s, de materialen en onze voorraad zijn allemaal factoren die meespelen bij het bepalen van de levertijd. Zodra we uw bestelling en de bijbehorende deadline weten, checken we de productieplanning en stemmen wij dit in goed overleg met u af. Meer informatie over de tijdsplanning of overleg voordat u uw bestelling plaatst? Neem contact op. Dan kijken we samen wat haalbaar is.

Hoe ontvang ik de reisgidsen?

Als uw reisgidsen gedrukt en afgewerkt zijn, zorgen we dat ze zo snel mogelijk bij u komen. Ze zitten dan veilig verpakt in stevige dozen. De dozen zijn geschikt om de boeken in kleinere hoeveelheden te distribueren onder kopers en verkopers. Bij grote oplages staan de dozen opgestapeld op een pallet. Heeft u graag nog wat extra bescherming, dan sealen we de boeken (tegen een toeslag) per stuk in krimpfolie. We houden u per mail op de hoogte van de verzending. Wilt u de reisgidsen op meerdere afleveradressen laten bezorgen? Tegen een extra betaling kunnen we dat voor u verzorgen.

Welke fotokwaliteit adviseren jullie bij het maken van een reisgids?

De kwaliteit of resolutie van beeldmateriaal drukken we uit in dpi wat dots per inch betekent. Foto’s van minder dan 150 tot 300 dpi raden wij af voor een kwalitatief resultaat. Een lagere resolutie kan wel in overleg, maar resulteert meestal in onscherpe beelden. Houd er ook rekening mee dat uw beelden in kwaliteit kunnen afnemen door het verzenden via e-mail of WhatsApp. Signaleren wij kwaliteitsproblemen door beelden met lagere resoluties, overleggen we altijd eerst met u. Wellicht heeft u nog beelden van betere kwaliteit of is het misgegaan bij het versturen. Als de kwaliteit optimaal is of als u kiest voor de mindere beeldkwaliteit gaan we over tot het drukken van uw reisgids.

Ga naar de bovenkant