Proefschrift drukken

Proefschrift bedrukken

Home » Soorten boeken » Proefschrift drukken

Proefschrift bedrukken

Boek symbool

Heeft u uw thesis of scriptie afgerond met een mooi resultaat? Uw harde werk verdient een mooie presentatie. Bij De Boekdrukker maakt u deze mooie prestatie tastbaar tot boek. Als u uw scriptie wilt drukken krijgt het een mooie kaft, een prettige opmaak en goede afbeeldingen. Wij drukken uw proefschrift vanaf 100 stuks en begeleiden u tijdens het proces. Maak van uw proefschrift een persoonlijk meesterwerk!

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Thesis laten drukken als boek

Scriptie laten drukken

Proefschrift laten drukken: de kosten

Een proefschrift, thesis of scriptie laten drukken, waar moet u financieel gezien op rekenen? Lastig te zeggen, aangezien het ene proefschrift er anders uitziet dan het andere. De kosten voor het laten drukken van een proefschrift hangen natuurlijk af van de oplage, het formaat, het aantal pagina’s en de keuzes die u maakte uit de vele uitvoeringsopties die we bieden. We laten u snel weten wat uw ideale proefschrift in boekvorm zou kosten als u een vrijblijvend een offerte aanvraagt. U kunt in de offerteaanvraag direct aangeven wanneer u hier begeleiding bij kunt gebruiken. Dan neemt een van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op.

Scriptie laten drukken: de veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij een proefschrift drukken?

Bij het opmaken en laten drukken van uw proefschrift heeft u vaak te maken met vormgevingseisen vanuit de Universiteit of school. Controleer dit goed. Binnen die eisen is het helemaal het feestje van de promovendus. Gemiddeld zijn de gedrukte scripties tussen de 150 en 200 pagina’s dik en bevatten ze tientallen tabellen en figuren. Doorgaans zijn het softcover boeken met een aansprekende vormgeving van zowel de kaft als de binnenkant. In de meeste gevallen kiezen promovendi voor een professionele vormgever. Dat kan ook bij ons. Of u doet het zelf. Met onze gratis Word-sjablonen en deze opmaak instructies en praktische designtips is het goed te doen.

Scriptie drukken: wat zijn de kosten?

De Boekdrukker staat bekend om voordelige tarieven. De precieze kosten van een scriptie drukken is afhankelijk van deze factoren: de oplage, het aantal pagina’s en het formaat. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor wat betreft de papiersoort en of u kleur gebruikt of enkel in zwart-wit wilt laten drukken. Vraag een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten. U heeft snel een reactie van ons. U kunt ook op ons rekenen voor advies bij de keuzes die in de offerteaanvraag voorbijkomen. In het Kennis Centrum kunt u ook alles lezen over de opties.

Wanneer is mijn scriptie drukklaar?

Uw scriptie is klaar voor de drukker als het een drukklaar bestand is. Dat betekent dat het aan een aantal eisen voldoet. Ten eerste moet het bestand van de juiste PDF-type zijn (PDFX1a). Ten tweede moet het aan bepaalde afmetingen voldoen en voorzien zijn van snijtekens en afloop. De afbeeldingen moeten verder een resolutie van minimaal 150 tot maximaal 300 dpi hebben voor voldoende scherpte. Lukt het u niet om zelf een drukklaar bestand op te maken? Dan kunt u ervoor kiezen om dat tegen een meerprijs door een van onze ervaren vormgevers te laten doen. Om het zelf doen makkelijker te maken, hebben we gratis Word-sjablonen voor u beschikbaar. In combinatie met de ontwerpgids is het makkelijker dan u denkt.

Hoe kan ik mijn proefschrift zelf opmaken om te laten drukken?

Een proefschrift opmaken voor de drukker, dat vraagt om enige kennis en vaardigheid op grafisch gebied. Promovendi kiezen er vaak voor om een ontwerper of vormgever te betrekken bij de opmaak. Het is een bijzonder document en u doet dit maar een keer. De Boekdrukker heeft vormgevers die daar tegen een meerprijs bij kunnen helpen. En voor degenen die een voordelig proefschrift willen laten drukken bieden we de mogelijkheid om het zelf te doen met onze handige Word-sjablonen. Ze zijn gratis voor u beschikbaar. De uitgebreide ontwerpgids is hier een handig hulpmiddel bij. Behoefte aan advies? Vraag eerst eens een vrijblijvende offerte aan en wij zullen u van alle informatie voorzien.

Proefschrift laten drukken, op wat voor soort papier?

Een proefschrift laten drukken, welk papier kiest u daarvoor? Goede vraag, want alles kan. Wij adviseren voor een proefschrift om op een paar eigenschappen te letten. Kies niet het dunste papier, om te zorgen dat het niet transparant is. We drukken de dikte uit in gram. Hoe zwaarder, hoe dikker de pagina’s zijn. Dikker is chiquer. Gestreken papier is gladder en wel gebruikelijk voor een proefschrift. Het is bewerkt met een coating. Kleuren komen ook mooier uit op gestreken papier en inkt trekt er niet in. Houtvrij papier wordt na verloop van tijd niet geel. Wij denken dat u uw proefschrift nog lang zult bewaren. Daarom is houtvrij een voor de hand liggende keuze. Een ander veel gekozen papiersoort voor proefschriften is houtvrij offset (HVO) papier. Dit is een ongestreken wit papier en vooral geschikt voor tekst en illustraties zoals bijvoorbeeld tabellen en grafieken. Welke papiersoorten hieraan voldoen? We spreken ze graag persoonlijk met u door.

Is het mogelijk een gratis proefdruk van mijn thesis te krijgen?

Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om een goede controle te doen voordat de thesis naar de drukker gaat. Een thesis schrijft u maar een keer en het moet perfect zijn. Indien de tijd en drukmethode het toelaten, kunt daarom een ongebonden proefdruk opnemen in de offerte, tegen een toeslag. Een proefdruk biedt u de kans om het formaat te beoordelen, het papier te voelen en een laatste check uit te voeren. Ontdekt u nog een foutje of iets dat u graag anders ziet? Nu kunnen de wijzigingen nog doorgegeven worden. Na deze stap in het proces stuurt u uw thesis met 100% meer zekerheid door naar de drukker.

Waarom een proefschrift laten maken door De Boekdrukker?

Wij doen niets anders dan boeken drukken. Onze ervaring helpt u bij het maken van alle keuzes. En dat is niet alles.

  • De Boekdrukker heeft de beste prijzen voor boeken drukken in eigen beheer.
  • Klanten waarderen ons transparante proces en ons eerlijke advies.
  • U krijgt persoonlijke hulp tijdens het offertetraject, van een vast contactpersoon.
  • U krijgt meer keuzemogelijkheden dan bij de meeste drukkers qua materialen, formaten en afwerkingen.
  • Een proefschrift laten drukken kan al vanaf 100 exemplaren.
  • We maken het makkelijk om de opmaak zelf te doen met gratis Word-sjablonen en de praktische ontwerpgids.
  • We denken mee met uw budget en waken er tegelijkertijd voor dat u keuzes maakt die afbreuk doen aan de kwaliteit.
  • U kunt rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Wat is de levertijd als jullie mijn scriptie drukken?

Net zoals de scripties die wij aangeboden krijgen om te drukken niet standaard zijn, kunnen we dat ook niet zeggen over onze levertijden. De verschillen in het aantal pagina’s, de oplage en de gekozen materialen die deels op voorraad zijn en deels niet, zijn voorbeelden van factoren die van invloed zijn op de levertijd. Bij tijdige bestellingen halen wij uw gewenste deadline altijd. Hoe dichter het moment van bestellen op de deadline zit, hoe kleiner de kans wordt dat we dit halen. Wilt u nu alvast weten wat de levertijd voor uw scriptie zou zijn? Dan raden we u aan om een offerte aan te vragen. U vult uw ideale leverdatum in, en wij gaan aan de slag om dat te halen. Mocht het niet haalbaar zijn, nemen we contact met u op voor overleg

Hoe krijg ik de proefschriften geleverd?

De verzending wordt geregeld met onze vaste partners. Zij behandelen uw proefschriften met de grootste zorg. Als de proefschriften gedrukt en ingebonden zijn, verpakken we ze voor vertrek in dozen van een formaat dat goed te tillen is. We sealen de boeken per stuk in krimpfolie als u daarvoor kiest. Heeft u een flinke oplage besteld? Zorg dan dat u voldoende opslagruimte heeft. De dozen staan in dat geval opgestapeld op een pallet. Onze klantenservice houdt u constant op de hoogte, zodat u thuis bent op het moment van aflevering. Want dit is een pakketje die de buren in de meeste gevallen niet kunnen aannemen.

In welk formaat kan ik mijn scriptie laten drukken?

Dat kan in alle mogelijke formaten. Het meest gebruikelijke formaat voor een proefschrift is 17 bij 14 centimeter, oftewel B5-formaat. Het proefschrift B5 is overigens wel anders dan een standaard B5, want dat is officieel 176 bij 250 millimeter. Dit formaat komt uit de geschiedenis van het offset drukken. Om het drukken van proefschriften efficiënter en goedkoper te maken is er lang geleden een plaat gemaakt van een standaard proefschrift-formaat. En daar is nooit meer van afgeweken. Wat ons betreft kan uw proefschrift in alle formaten gedrukt worden. Check, als u een afwijkend formaat kiest, ook even de voorwaarden die de universiteit hier aan stelt.

Ga naar de bovenkant