Lesboek drukken

Lesboek of cursusboek drukken

Home » Soorten boeken » Lesboek drukken

Uw eigen lesboek of cursusboek laten drukken en publiceren

Boek symbool

Wilt u lesboeken of cursusboeken drukken om uw kennis tastbaar te maken? Al vanaf 100 stuks kunnen wij u van dienst zijn met een verscheidenheid aan opties voor lesboeken op maat. Laten we onze ervaring bundelen om uw leerlingen, trainees of pupillen verder te helpen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Wat is het ideale lesboek of cursusboek formaat?

U kunt bij ons lesboeken of cursusboeken liggend en staand laten drukken in A4, A5, B5, wetenschappelijke, vierkante, pocket boek en pocket boek mini formaten. De pocket boek mini is overigens alleen in het staand verkrijgbaar. Het staat u vrij een eigen formaat te kiezen wat goed bij uw smaak of bestaande huisstijl past. Cursusboeken drukken wij voornamelijk in A5, B5 (170x240mm) of A4. Veel schoolboeken zoals opdrachtboeken of werkboeken drukken wij bijvoorbeeld in A4 formaat (staand). Maar er bestaan geen harde regels. Waar nodig zullen wij u zo goed mogelijk adviseren over het beste formaat voor uw specifieke lesboek.

Het kostenplaatje van lesboeken of cursusboeken drukken

Boek symbool

Om de hoogste kwaliteit te garanderen drukken wij genaaid gebonden lesboeken of cursusboeken. Ook kunnen wij uw lesboeken of cursusboeken voorzien van bedrukte omslagen. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen en papiersoorten, waaronder glans, mat, soft touch en textuur. Dit hoeft u gelukkig niet te veel te kosten! Wilt u echt voordelig lesboeken laten drukken? Dan raden wij u bij deze een oplage aan van 500+ stuks met een zwartwitte bedrukking.

Meer dan een scherpe prijs/kwaliteitverhouding kunnen wij u helaas niet direct geven, maar wees gerust. Wij komen graag samen met u tot een bedrag dat de waarde van uw persoonlijke wensen bepaalt in uw voordeel. Hiervoor hoeft u alleen uw specificaties in te dienen via het offerteformulier.

Veelgestelde vragen over lesboeken drukken

Wat is een lesboek?

Lesboeken, cursusboeken, managementboeken of coachingboeken, het is aan u om hier een betekenis aan te geven. Centraal staat het overdagen van kennis op een heldere manier, zowel visueel als tekstueel. Wat het ook zijn mag, wij helpen u graag verder bij de creatie, opmaak en productie van uw eigen boek.

Kan ik kosteloos een proefdruk ontvangen?

Nee, u kunt geen gratis proefdruk van uw te drukken boek ontvangen. Tegen een kleine vergoeding krijgt u wel een ongebonden proefdruk toegestuurd.

Wanneer moet ik een offerte aanvragen?

Wij raden u aan om een offerte aan te vragen wanneer u serieus overweegt om lesboeken te laten drukken. Wees tijdig met het aanvragen van de offerte en het plannen van de leverdatum. Vooral met extra persoonlijke specificaties in het boek kan de levertijd een rol gaan spelen. Zeker als de lesboeken op een specifieke datum en tijd nodig zijn, bijvoorbeeld voor aanvang van de schoolperiode.

Kan ik zelf mijn lesboeken of cursusboeken samenstellen?

Ja, om u alvast een idee te geven van de lesboeken die wij drukken, kunt u kiezen uit:

  • Oplage vanaf 100 stuks
  • Kleur of zwartwit bedrukking
  • Garenloos (met lijm) of genaaide boeken (met garen)
  • Softcover of hardcover uitvoering
  • Indien gewenst met beschrijfbaar papier

Als u af wilt wijken van de standaard keuzes kunt u uw eigen specificaties indienen via het offerte formulier. Wilt u zich onderscheiden van de rest? Geen probleem, met onze jarenlange ervaring tonen wij ons flexibel en gaan wij de uitdaging graag met u aan!

Wat moet ik aanleveren voor mijn lesboeken of cursusboeken?

Wij vragen u om ons drukklare bestanden toe te sturen die zijn opgemaakt via onze instructies, zoals bijvoorbeeld in het algemeen in de ontwerpgids staat. Indien u ervoor kiest om het lesboek zelf op te maken kunt u gebruik maken van onze gratis Word-sjablonnen. Uiteraard kan onze vormgever al het werk voor u uit handen nemen. U hoeft dan alleen nog uw selectie van tekst en beeld aan te leveren.

Op welk soort papier kan ik mijn lesboek of cursusboek laten drukken?

In het offerte-formulier staan alle soorten papier waarop wij uw lesboek of cursusboek kunnen drukken. In de offerte kunt u zelf ook uw wens voor een specifiek soort papier invullen. Helaas kunnen wij u geen garantie bieden voor het gebruik van uw gewenste soort papier. Wilt u meer weten over de verschillende soorten papier? Lees dan verder op ons Kennisbank over papiersoorten.

Wat is de levertijd van mijn lesboeken of cursusboeken?

De levertijd van uw te drukken lesboeken is afhankelijk van uw oplage, de door u gekozen opties en uitvoering (softcover of hardcover). Voor softcover boeken hanteren wij een standaarden van 7 werkdagen tot 4 weken afhankelijk van de gewenste oplage en de prijs die u wilt betalen per boek. Soms is het goedkoper voor u als wij iets langer over het drukken mogen doen.

Hoe worden mijn lesboeken of cursusboeken geleverd?

Al onze boeken worden in handzame dozen afgeleverd, eventueel per stuk geseald in krimpfolie (tegen betaling). Ook is het mogelijk om extra afleveradressen toe te voegen (tegen extra betaling) of verzending naar bijvoorbeeld het Centraal Boekhuis (CB).

Waarom mijn lesboeken of cursusboeken drukken bij de Boekdrukker?

Als dé Boekdrukker van Nederland hanteren wij (hele) scherpe prijzen vanaf 100 stuks, denken wij op professionele wijze met u mee én leveren wij een efficiënte service. Samen werken wij met u toe tot een eindresultaat dat voldoet aan al uw verwachtingen. Verwacht van ons een deskundige intake tijdens de offertefase, een uitgebreide begeleiding bij het aanleveren van de bestanden en transparante communicatie over de voortgang. Zo zien wij toe op een snelle levering, keurig volgens afgesproken datum – 7 werkdagen of korter indien nodig is in sommige gevallen mogelijk.

Voor wie drukt de Boekdrukker lesboeken of cursusboeken?

Als het gaat om lesboeken drukken voor scholen en universiteiten hebben wij samengewerkt met gevestigde namen zoals de VU, de UVA en Saxion Hogeschool. Wij zijn jarenlang een betrouwbare partner voor vele organisaties, trainingsbureaus, adviesbureaus, storytellers en verschillende coaches.

Op welke wijze kan ik mijn lesboeken laten kaften?

Bij het drukken van lesboeken heeft u de keuze uit soft- en hardcover kaften. Afhankelijk van het soort boek helpen wij u bij het maken van een weloverwogen keuze. Lesboeken, waaronder schoolboeken, tekstboeken en werkboeken met beschrijfbaar papier (indien gewenst) worden voornamelijk softcover gedrukt. De reden hiervoor is het gewicht, de handzaamheid voor meenemen en de tijdelijke aard. Wanneer u een cursus- of coachingboek aan de man wilt brengen dat langdurig gebruikt dient te kunnen worden, dan raden wij u een hardcover aan. Zeker als het tevens het visitekaartje van uw organisatie is, dan is een extra luxe uitstraling wel gewenst.

Wat is een drukklaar bestand?

Een drukklaar bestand is een bestand dat direct kan worden gebruikt om uw lesboeken of cursusboeken te drukken. Door drukklare bestanden aan te leveren, kunnen wij direct starten met het drukproces. Een drukklaar bestand heeft het juiste bestandsformaat (PDFX1a), maar ook de juiste afmetingen, snijtekens, afloop en afbeeldingen in een juiste resolutie. Bekijk de ontwerpgids voor softcover boeken voor uitgebreide informatie over het aanleveren van drukklare bestanden.

Wat is de vereiste fotokwaliteit voor mijn lesboeken of cursusboeken?

Wij verzoeken u om foto’s van minimaal 150 tot 300 dpi aan te leveren als u een redelijk resultaat wilt. Bij deze willen wij u waarschuwen voor het gebruik van foto’s met een lage resolutie die u ofwel zelf heeft gemaakt óf van het web heeft geplukt. Bovendien kunnen fotobestanden ook aan kwaliteit verliezen wanneer u ons deze per mail of WhatsApp toestuurt. Op verzoek- en na overleg drukken wij uiteraard de foto’s af zoals deze zijn toegezonden, ook als het van mindere kwaliteit is.

Welke maten adviseert de Boekdrukker voor mijn lesboeken of cursusboeken?

Het staat u vrij een eigen formaat te kiezen wat goed bij uw smaak of bestaande huisstijl past. Cursusboeken drukken wij voornamelijk in A5, B5 (170x240mm) of A4. Veel schoolboeken zoals opdrachtboeken of werkboeken drukken wij bijvoorbeeld in A4 formaat (staand). Maar er bestaan geen harde regels, waar nodig zullen wij u zo goed mogelijk adviseren over het beste formaat voor uw specifieke lesboek of cursusboek.

In welke oplage kan ik mijn lesboeken of cursusboeken drukken?

U kunt al vanaf 100 stuks uw lesboeken of cursusboeken laten drukken. Wilt u liever een hoge oplage laten drukken? Vanaf 500 stuks loopt uw voordeel in de te betalen prijzen al snel op. Zeker wanneer u kiest voor een zwartwit bedrukking.

Ga naar de bovenkant