Kunstboek drukken

Kunstboek drukken

Home » Soorten boeken » Kunstboek drukken

Kunstboek drukken en uitgeven

Boek symbool

Zelf een kunstboek drukken? Dat is een project waar wij u graag bij helpen. De ervaren professionals van De Boekdrukker ondersteunen u bij alle keuzes, voor een professioneel resultaat. Een kunstboek volgens uw smaak en wensen, tegen de beste prijs. Wij bieden hier diverse mogelijkheden voor. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Kosten kunstboek drukken

Persoonlijke begeleiding en ook lage kosten, hoe dat kan? Wij helpen u de beste balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Als u besluit een kunstboek te maken, zijn de kosten afhankelijk van de opties die u kiest bij het samenstellen van uw boek. De materialen, de omvang, het uitbesteden van de vormgeving of dit zelf doen, een hard- of softcover kaft en het formaat. Allemaal zaken die bepalend zijn voor de prijs. Geen nood, want samen realiseren we uw eigen kunstboek voor de beste prijs. Benieuwd welk prijskaartje er aan uw kunstboek hangt?

Veel gestelde vragen over kunstboeken

Heb ik een uitgever nodig om een kunstboek te maken?

Bent u een kunstenaar, kunstverzamelaar en wilt u uw eigen werk delen? Of wilt u een verzamel- of naslagwerk maken van een bepaalde stroming of periode? Wij kunnen dit alleen maar aanmoedigen. Kunst maakt de wereld mooier en een kunstboek versterkt het effect van de kunstwerken omdat meer mensen het op die manier kunnen zien. U heeft hier geen uitgever voor nodig. U kunt uw kunstboek zelf maken en laten drukken. Alles wat wij nodig hebben is een (drukklaar) bestand. En ook daar helpen we u mee. We hebben hulpmiddelen voor u, zoals gratis Word-sjablonen en een naslagwerk met opmaak instructies en praktische designtips.

Ik wil een kunstboek maken, waar begin ik?

Vraag eerst ‘even’ een offerte aan. Een proces met veel denkwerk, want er komen nogal wat keuzes bij kijken. Als u in het offerteproces aangeeft dat u geadviseerd wilt worden, maakt u gebruik van onze kennis en ervaring. Of het nu gaat om druktechnieken, materialen of over vormgeving, we hebben eerder met het bijltje gehakt. Wij weten ook alles over kaften, papiersoorten, lettertypes, formaten en afwerking. Is uw manuscript klaar om gedrukt te worden? Dan kan het snel gaan. Zo niet, helpen we u hier nog mee. U kunt zelf aan de slag met onze gratis Word-sjablonen of tegen betaling de opmaak uit handen geven aan onze vormgevers.

Wat zijn de opties als ik een kunstboek wil laten drukken?

Zelf een kunstboek maken bij De Boekdrukker, dat heeft één belangrijk voordeel. U bent de baas en bepaalt alles helemaal zelf. De vormgeving, inhoud, afwerking, alles. Een paar voorbeelden van de keuzemogelijkheden:

 • Hardcover boek of softcover boek
 • Oplage vrij te kiezen vanaf 100 stuks
 • Genaaid gebonden of gelijmd gebrocheerd
 • Vele papiersoorten
 • Vormgeving vrij te kiezen (lettergrootte, lettertypes, paginanummering, afbeeldingen etc.)
 • Standaard formaten:
  • A4 en A5-formaat
  • 170 x 240 mm
  • vierkant: 148 x 148, 210 x 210 en 289 x 289
  • pocketboek 135 x 210 mm
  • pocketboek mini 125 x 200 mm
  • vrij te kiezen afmeting
Wat zijn de kosten om een kunstboek te maken bij De Boekdrukker?

Een belangrijke vraag. Past een boek maken wel binnen uw budget? De prijs is net als bij ieder maatwerkproduct verschillend. De offerte is opgebouwd uit de vele opties die u heeft bij het laten drukken van uw kunstboek. Het aantal pagina’s, het formaat, de afwerking en natuurlijk ook de oplage. Stap voor stap doorloopt u deze keuzes en wordt het kostenplaatje helder. Wilt u zeker weten dat u de beste balans heeft tussen prijs, kwaliteit en de beoogde uitstraling van uw kunstboek? Laat u zich dan adviseren. Onze medewerkers weten wat de voordeligste keuzes zijn en ook wat dit doet met de kwaliteit.

Hoe maak ik van mijn manuscript een drukklaar bestand?

Zonder grafische kennis kan het een uitdaging zijn om een goed vormgegeven drukklaar manuscript op te leveren. Speciaal voor degenen die hier geen ervaring in hebben, stellen wij gratis een uitgebreide ontwerpgids beschikbaar. In combinatie met de Word-sjablonen is zelf doen voor iedereen een prima optie. De voordeligste optie, welteverstaan. Het kost alleen wat tijd. Heeft u die tijd niet of kunt u het beter gebruiken? Laat het dan (tegen een meerprijs) aan een van onze vormgevers over. U bent verzekerd van een professioneel opgemaakt, drukklaar bestand. Heeft u vragen over het (laten) opmaken van uw manuscript? Neem contact op.

Wat is een drukklaar bestand?

Uw manuscript is klaar om gedrukt te worden als het aan de eisen van de drukker voldoet. Bij ons zijn dat de volgende: het moet o.a. van PDFX1A-formaat zijn en voorzien zijn van snijtekens en afloop. Dat laatste is belangrijk in de afwerking. Het geeft aan waar de pagina’s afgesneden moeten worden. Een kunstboek bestaat voornamelijk uit afbeeldingen. Ook daar hebben we richtlijnen voor. Als de afbeeldingen in een minimale resolutie van 150 tot 300 dpi staan, kunnen we de kwaliteit waarborgen. Lagere resoluties raden wij – zeker voor een kunstboek – af. Voordat het naar de drukkerij gaat, controleren we uw bestand op deze punten. Voorzien we problemen, overleggen we dit met u. Ook de ervaren vormgever voorzien wij van de benodigde aanleverspecificaties.

Welke papiersoort is het meest geschikt als ik een kunstboek wil maken?

Een kunstboek uitgeven in eigen beheer? Dat betekent dat u ook in deze keuze helemaal vrij bent. Het is uw kunstboek en u bepaalt hoe het moet voelen en wat het moet uitstralen. Papierkeuze is een bepalende factor. We hebben veel verschillende papiersoorten en als u hier nog nooit mee te maken had, is dat best lastig. Heeft u nagedacht over dikte, kleur, glans en misschien ook duurzaamheid? Onze medewerkers wel. En ze hebben vaker advies gegeven over verschillende soorten kunstboeken. We spreken graag met u door wat de gangbare keuze is, wat de prijsverschillen en de verschillende kenmerken van de papiersoorten zijn. Glossy of Silk MC papier geeft een luxe uitstraling en laat afbeeldingen mooi tot hun recht komen. Voor educatieve kunstboeken of als u gaat voor een rauwe uitstraling is een dunnere of matte, korrelige papiersoort wellicht een betere optie. Alles voor het resultaat van het kunstboek, zoals u het voor ogen heeft, binnen het budget.

Hoe lang duurt het voordat mijn kunstboek klaar is?

Via het offerteformulier geeft u aan wat uw ideale deadline is, welke oplage en welke opties u voor uw boek gekozen heeft. Deze informatie hebben wij allemaal nodig om de levertijd te kunnen bepalen. Sommige afwerkingen kosten meer tijd dan andere. En ook de productieplanning speelt een rol bij het bepalen van uw levertijd. Bestelt u ruim van tevoren, voorzien wij geen problemen met het halen van de deadline. Is er spoed? Dan is het wellicht slim om vooraf overleg te plegen. Neem contact met ons op.

Met wat voor soort kaft kan ik mijn kunstboek laten drukken?

De eerste keuze die u maakt in het offerteproces is de keuze tussen een hard- en een softcover. Kunstboeken zien we in beide varianten. De hardcovers komen wel iets vaker voor. Kunstboeken zijn vaak de wat grotere, zwaardere en luxe afgewerkte boeken. Mooi om af en toe doorheen te bladeren aan tafel of om open neer te leggen op het dressoir. Open neerleggen is niet altijd goed mogelijk met een softcover. Is het een educatief kunstboek? Dat is een ander verhaal en dan is de softcover iets voor de hand liggender. Op die manier is het lichter en handzamer voor veelvuldig gebruik. Maar er bestaan geen vaste regels, dus samen komen we er uit!

Ga naar de bovenkant