Kookboek drukken

Kookboek drukken

Home » Soorten boeken » Kookboek drukken

Kookboek drukken

Boek symbool

Een kookboek maken? U hebt groot gelijk. Het is eeuwig zonde om die heerlijke recepten voor uzelf te houden. Samen met De Boekdrukker maakt u uw creaties beschikbaar voor vele anderen, in een echt boek. Voordelig, snel en smakelijk!

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Wat kost een kookboek drukken?

Zelf een kookboek maken? Dat is een heel leuk proces, met een nog leuker eindresultaat. Natuurlijk spelen de kosten ook een rol. Elk boek is maatwerk en de totaalprijs hangt af van vele factoren. Hardcover of softcover, de oplage, het aantal pagina’s, het papiersoort, wel of geen kleurgebruik en de binding.

Een eigen kookboek of receptenboek maken begint dus met een aantal keuzes. Met onze kennis begeleiden we u erdoorheen. Het begint met een offerte.

Veel gestelde vragen over kookboeken

Hoe kan ik zelf een kookboek maken?

Heeft u zelf een aantal heerlijke recepten ontwikkeld? Is het tijd om ze vast te leggen voor het nageslacht en/of te delen met liefhebbers? Of wilt u de recepten, tips en verhalen achter de smaken op een laagdrempelige manier delen in een magazine? Met De Boekdrukker heeft u het helemaal in eigen hand. U levert de word- of Pages bestanden aan in een van onze gratis beschikbare Word sjablonen. Met onze praktische designtips en opmaakinstructies maakt u er zelf een drukklaar bestand van. Liever laten doen? Onze vormgevers zetten het tegen een meerprijs voor u om naar een drukklaar bestand. Bestand klaar? Drukken maar. En inbinden natuurlijk. U laat een eigen kookboek drukken vanaf 100 stuks.

Receptenboek maken: wat zijn de kosten?

Dat is per receptenboek of kookboek verschillend. De prijs hangt samen met onder andere deze factoren: Hoeveel kookboeken wilt u maken? Krijgt het boek een hard- of een softcover? Wat zijn de afmetingen? Hoeveel pagina’s krijgt het boek en welke papiersoort kiest u? Zijn er afbeeldingen in het boek? Kleur of niet? Deze vragen komen allemaal aan bod als u een offerte aanvraagt. Wij hebben zo berekend hoeveel het kost om uw kookboek of receptenboek te maken. De keuzes waar u voor staat kunnen lastig zijn. Neem dan gewoon contact op. Wij hebben veel kennis en ervaring waarmee we u door dit proces begeleiden.

Hoe werkt een kookboek maken bij De Boekdrukker?

Met een vast contactpersoon doorloopt u alle stappen. Het begint met het offerteproces en eindigt met het doorbladeren van uw eigen kookboek. U maakt het ontwerp met uw eigen visie, ons advies en de uitgebreide ontwerpgids. Dan controleren we het bestand. Na de eventuele aanpassingen gaat de bestelling met of zonder proefdruk in productie. Als er een proefdruk is, wachten we de reactie daarop af en als het goedgekeurd is start de productie voor alle boeken. Na drukken en inbinden versturen we uw kookboeken naar het opgegeven adres. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van alle opties en de oplage. Natuurlijk houden we u hiervan op de hoogte.

Hoe kan ik een kookboek maken in Word?

Het opmaken van een kookboek vraagt om wat grafische kennis. U komt vragen tegen over het aantal woorden per pagina, lettergroottes en lettertypes, paginanummering en meer. Wij maken het onze klanten graag makkelijk. Daarom bieden we twee mogelijkheden. 1) U kiest het pakket met vormgeving. Dat betekent dat onze professionele vormgevers u deze klus uit handen nemen. Ideaal! 2) Met onze gratis Word-sjablonen maakt u het hele boek zelf op. Dat scheelt in de kosten en zo kunt u zelf uitproberen wat u mooi vindt. Onze uitgebreide ontwerpgids is een handig hulpmiddel hierbij. Twijfelt u over deze twee opties? Neem contact op om samen met ons de mogelijkheden af te wegen.

Met welke papiersoorten kan ik mijn kookboek laten drukken?

Als u zelf een kookboek maakt, wilt u ook dat het praktisch te gebruiken is in de keuken. Dat het papier tegen een spatje kan en dat de afbeeldingen zo goed tot hun recht komen, dat ze het water bij de lezers in de mond laten lopen. Een belangrijke beslissing bij het samenstellen van een boek is de papierkeuze. Wij bieden de keuze uit een hele reeks papiersoorten. Allemaal met hun eigen eigenschappen. Wilt u weten welke papiersoort vaak gebruikt wordt bij kookboeken? Of wat geschikt is voor levendige foto’s? Onze adviseurs weten dit precies. Rekening houdend met uw persoonlijke voorkeuren hakken we samen de knoop door.

Kan ik een gratis proefdruk van mijn kookboek ontvangen?

Een kookboek maken in eigen beheer? Dan is De Boekdrukker de voordeligste. Doordat we de tarieven graag laag houden, is er geen ruimte in de marge voor gratis proefdrukken. We begrijpen het nut van een proefdruk en daarom bieden we u de keuze een ongebonden proefdruk te bestellen. Tegen het voordeligste tarief, zoals u van ons gewend bent. Met een proefdruk ziet u het gekozen formaat en voelt u het papier. Het kookboek komt tot leven. Vaak zien onze klanten die kiezen voor de proefdruk nog een verbeterpunt. En dat kunnen we in dit stadium nog veranderen. De proefdruk draagt bij aan een perfect eindresultaat.

Wat is de levertijd als ik een receptenboek door jullie laat maken?

We hebben geen standaard levertijden. De tijd dat het ons kost om uw boek op te maken, drukken en inbinden, hangt namelijk af van een aantal factoren. De opties, de materialen die erbij komen kijken en de productieplanning. Is het een drukklaar bestand of moet het boek nog opgemaakt worden? De manier van inbinden en de oplage zijn belangrijke tijdsfactoren. Wel of geen proefdruk? Na uw offerteaanvraag maken we een inschatting van de levertijd. U kunt ook uw gewenste deadline aangeven in het offerteproces. We gaan ervoor om dat te halen. Mocht dat niet lukken, overleggen we met u wat haalbaar is. De oplage van uw bestelling bepaald welk soort proef er mogelijk is.

Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte kookboeken geleverd?

De verzending besteden we uit aan vaste partners. De boeken zijn dan verpakt in handzame dozen, makkelijk voor u om in kleinere hoeveelheden onder uw distributeurs te verspreiden. Bij grotere oplages zijn deze dozen opgestapeld op een pallet. Op aanvraag, tegen een kleine vergoeding, sealen we de boeken per stuk in krimpfolie. Al onze bestellingen worden door professionele vervoersdiensten bezorgd, daar hoeft u zich dus niet druk om te maken.

Waarom een eigen kookboek maken met De Boekdrukker?

Dit is waarom het zo leuk is om met De Boekdrukker aan de slag te gaan voor uw eigen kookboek:

  • De Boekdrukker is de goedkoopste keuze om een boek te maken in eigen beheer, zonder dat het ten koste van de kwaliteit gaat.
  • Een duidelijk proces met persoonlijke en heldere communicatie.
  • Persoonlijk advies en begeleiding tijdens het offertetraject met vele keuzes.
  • Een breed keuzepalet in opties en materialen, afmetingen en (speciale) uitvoeringen.
  • Uw kookboek laten drukken is al mogelijk vanaf 100 stuks.
  • Wij bieden gratis Word-sjablonen en een behulpzame ontwerpgids waarmee u zelf de opmaak kunt doen.
  • We kiezen voor kwalitatief de beste bindwijze: genaaid gebonden.
  • De levering arriveert netjes verpakt op de afgesproken datum.
Met welke covers of kaften kan ik mijn kookboek maken?

Als u een offerte aanvraagt is dit de eerste keuze die u mag maken. Er zijn twee opties. Softcover en hardcover. De meeste van onze klanten kiezen voor een hardcover boek als het om een kookboek gaat. Een kookboek moet open blijven liggen op het aanrecht, terwijl u in de pannen roert. Een softcover is gevoeliger voor schade en vocht dan een hardcover boek. Daarom is het de beste keuze als u wil dat het boek lang mooi blijft. De softcover variant kan tegen een scherpere prijs, en is in sommige gevallen een betere keuze. Als u ervoor kiest om een foodmagazine uit te brengen bijvoorbeeld.

Ga naar de bovenkant