Geschiedenisboek drukken

Geschiedenisboek drukken

Home » Soorten boeken » Geschiedenisboek drukken

Geschiedenisboek drukken

Boek symbool

Wilt u graag uw eigen geschiedenisboek laten drukken? Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen. Bij De Boekdrukker zijn er verschillende mogelijkheden. Met goede begeleiding drukken wij uw geschiedenisboek volgens uw idee. Al vanaf oplage 100. Ervaren professionals adviseren u bij het maken van keuzes qua materialen en vormgeving . Ontvang altijd een professioneel resultaat.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Kosten geschiedenisboek laten drukken

Een boek in eigen beheer laten drukken kan tegen uiteenlopende kosten. Het is ook sterk afhankelijk van hoe uw boek eruit komt te zien. Materiaalkeuze, het aantal pagina’s en de oplage zijn factoren die hier veel invloed op hebben. Als het gaat om boeken in eigen beheer laten drukken, zijn wij de voordeligste. Door het advies van onze ervaren medewerkers maakt u steeds de keuze met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Benieuwd naar het kostenplaatje om uw geschiedenisboek bij De Boekdrukker te laten drukken? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen over geschiedenisboeken

Waar begin ik als ik een geschiedenisboek wil maken?

Als eerste heeft u een manuscript nodig. Schrijf uw boek, zoek er afbeeldingen bij en denk ook aan de indeling met inhoud, hoofdstukken, een voor- en een nawoord. Heeft u dit al? Dan is het tijd om er een drukklaar bestand van te maken. Dat is een opgemaakt bestand, precies zoals het boek er van pagina tot pagina uit moet komen te zien. Met onze gratis Word-sjablonen kunt u dit eenvoudig zelf. Onze opmaak instructies en praktische designtips helpen u door dit proces heen. Is het klaar? Dan kunt u contact opnemen met ons, via het offerteformulier. Vanaf daar pakken we het samen verder op.

Geschiedenis boek laten drukken: wat zijn de kosten?

Wij hebben geen vaste prijs voor het laten drukken van een geschiedenisboek. Het ene geschiedenisboek is natuurlijk het andere niet. Kiest u een hard- of softcover? Wilt u een oplage van 100 of misschien wel 100.000? Hoeveel pagina’s heeft het boek en hoe wordt het ingebonden? De Boekdrukker staat bekend om goede kwaliteit tegen een voordelige prijs. Wij houden hierbij wel in de gaten dat u kiest voor de kwaliteit die u voor ogen heeft. Daarom zijn wij beschikbaar voor persoonlijk advies in het offertetraject. Alvast meer weten over alle opties die u heeft in het samenstellen van een geschiedenisboek? Ontdek de mogelijkheden in het Kennis Centrum.

Wat is een drukklaar bestand?

Om een geschiedenisboek te drukken hebben wij een drukklaar bestand nodig van uw manuscript. Het is een bestand dat aan een aantal voorwaarden voldoet:

  • Het bestand moet van het juiste formaat zijn (PDFX1a);
  • Het bestand moet snijtekens en afloop bevatten;
  • De afbeeldingen in het bestand moeten in de juiste resolutie staan. Wij adviseren 300 dpi voor het beste resultaat.

Als u geen drukklare bestanden kunt aanleveren dan hebben wij hier verschillende oplossingen voor. Maak gebruik van onze gratis Word-sjablonen om een normale PDF te kunnen aanleveren. Wilt u alleen het beste resultaat? Onze professionele vormgevers staan voor u klaar. U kunt tegen een meerprijs het grafische werk aan hen uit handen geven. Het bespaart een hoop frustratie. Bovendien levert dit u tijd op die u weer aan andere zaken kunt besteden.

Hoe kan ik een eigen geschiedenisboek maken in Word?

Om zelf een geschiedenisboek te maken, is enige kennis van Word of een grafisch programma zoals InDesign erg handig. Als voordelige boekdrukker geven we u de tools om het zelf te doen en daarmee de kosten te drukken. En tegelijkertijd ontzorgen we u graag als u daar behoefte aan heeft. Dit zijn de twee mogelijkheden voor het opmaken van een geschiedenisboek in Word.

  1. Laat de vormgeving door professionals van De Boekdrukker doen tegen een meerprijs.
  2. Maak het boek helemaal zelf op met onze gratis Word-sjablonen. In de uitgebreide ontwerpgids vindt u vele tips en tricks om tot een mooi, drukklaar bestand te komen.

Twijfelt u nog? Neem contact op om de keuzes met ons te bespreken.

Waarom kiezen anderen voor De Boekdrukker?

Wij drukten al vele boeken voor onze klanten. Wij kunnen u vertellen waarom mensen voor De Boekdrukker kiezen, maar liever laten we het onze klanten vertellen. Via de onafhankelijke review-website van Trustpilot delen zij hun ervaring met onze diensten en producten. Onze score is gemiddeld een 4,7 (van de 5 sterren) en daar zijn wij best trots op! Steeds terugkerende opmerkingen in de reviews zijn onder meer deze: “goede begeleiding” “prettig contact” “mooi eindresultaat” “netjes binnen de afgesproken tijd geleverd” “goede kwaliteit” “duidelijke communicatie” “goede prijs-kwaliteitverhouding”. Lees hier meer reviews van De Boekdrukker.

Op welke papiersoorten kan ik mijn geschiedenisboek laten drukken?

Een geschiedenisboek is meestal een boek met veel afbeeldingen. Of het nu foto’s of illustraties zijn, ze moeten mooi uitkomen. Verder wilt u dat het stevig is en lang meegaat, zeker bij veelvuldig gebruik zoals bij een lesboek. De papierkeuze speelt een grote rol bij deze puntjes. Kiest u voor glanzend of mat papier en in welke dikte? Alle papiersoorten in ons assortiment hebben hun eigen voor- en nadelen. Gaat u voor duurzaam, met structuur of helemaal glad? Meer weten over hoe het papier voelt tijdens het doorbladeren of waar foto’s mooi op uitkomen? De adviseurs van De Boekdrukker hebben al deze kennis paraat. Stel ons uw vraag!

Wat is de levertijd als jullie mijn geschiedenisboek drukken?

Natuurlijk is het ene geschiedenisboek het andere niet. Het voorbereidende werk, het drukken, inbinden en de afwerking is per boek verschillend. Het hangt samen met onder andere het aantal pagina’s, de oplage en de keuzes in materialen en afwerking. Ook is het op het ene moment drukker dan het andere moment dus we moeten kijken of het in de productieplanning past op dat moment. dat u dat graag heeft. In de meeste gevallen, bij tijdige bestelling, kunnen wij voldoen aan de gewenste deadline. Wilt u weten wat de levertijd is voor uw geschiedenisboek? Vraag dan een offerte aan. Als uw ideale deadline niet haalbaar voor ons is, overleggen we met u wat wel haalbaar is.

Wat kan ik verwachten bij levering?

De Boekdrukker werkt met vaste partners om uw boeken bij u te bezorgen. De geschiedenisboeken zijn altijd netjes verpakt in handzame dozen. Heeft u een grote oplage besteld? Reken dan op een pallet met daarop de gestapelde dozen. Als extra optie is het mogelijk om de boeken per stuk door ons in krimpfolie te laten sealen. Een stukje extra bescherming. Dat is aan te raden als u de boeken nog wil verzenden. Zo komen ze zeker netjes bij de eindgebruiker aan. We houden u op de hoogte van de zending zodat u kunt zorgen dat u thuis bent op het moment van aflevering.

Welke kaft is het beste voor mijn geschiedenisboek?

De keuze tussen een harde of zachte kaft (hard- en softcover) is de eerste keuze die u maakt bij het invullen van het offerteformulier. Geschiedenisboeken komen zowel in hardcover als softcover-varianten voor. Wellicht is er een iets groter deel uitgevoerd met een hardcover. Geschiedenisboeken hebben veel eigenschappen van een prentenboek met veel afbeeldingen. Daarbij is het mooi als het de sfeer van vroeger uitstraalt. Een luxe afgewerkte kunstlederen kaft helpt daar bijvoorbeeld bij. Is het een boek om af en toe doorheen te bladeren en moet het open kunnen blijven liggen? Kies dan voor genaaid gebonden hardcover. Is het een schoolboek? Dan spelen er andere zaken mee. Het boek moet lang meekunnen en handig voor veelvuldig gebruik zijn. Een softcover is dan geen ongebruikelijke keuze. Maar vergeet niet: het is uw eigen geschiedenisboek dus u bepaalt zelf van A tot Z hoe het eruit komt te zien.

Waar moeten de afbeeldingen voor mijn geschiedenisboek aan voldoen?

Dpi staat voor dots per inch. Daarin drukken we de resolutie van foto’s en afbeeldingen uit. Afbeeldingen onder de 150 dpi raden wij sterk af. Bij voorkeur gebruiken we afbeeldingen met een dpi boven de 300. Houdt u zich daar niet aan, is de kans op onscherpe afbeeldingen groot. Zeker bij geschiedenisboeken kunnen we ons voorstellen dat u te maken heeft met oude foto’s. Het is ook niet ondenkbaar om in zo’n geval toch te kiezen voor een afbeelding van minder dan 300 dpi. Vraag ons om advies, of neem een proefdruk op in de offerte om te bekijken of het resultaat acceptabel is voordat het boek naar de drukkerij gaat. Verstuur de beelden overigens nooit via e-mail of WhatsApp. Deze apps verkleinen de afbeeldingen ongemerkt, wat resulteert in kwaliteitsverlies.

Ga naar de bovenkant