Familieboek drukken

Familieboek drukken

Home » Soorten boeken » Familieboek drukken

Familieboek drukken

Boek symbool

Familieboek maken? De Boekdrukker adviseert u graag in het offerteproces. Met jarenlange ervaring in het opmaken en drukken van boeken en een schat aan grafische kennis bent u hier goed. Wij maken uw familieboek, helemaal volgens uw eigen indeling en smaak,
tegen een voordelige prijs!

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Familieboek maken bij De Boekdrukker

Foto's van de familie

Wat kost een familieboek drukken?

De Boekdrukker combineert voordelige tarieven met persoonlijke service. Doordat we samen met u alle afwegingen maken bij het samenstellen van het familieboek, is het resultaat de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De kosten die komen kijken bij het familieboek maken zijn uiteindelijk een optelsom van al die keuzes. Materiaalkeuze, vormgeving zelf doen of uitbesteden, de oplage en het aantal pagina’s. Als u een offerte aanvraagt krijgt u al deze vragen. U kunt het direct aangeven als u advies kunt gebruiken. Wij weten welke materialen gangbaar zijn, voordelig en welk effect het heeft in het eindresultaat. Snel weten wat de kosten bedragen om uw persoonlijke familieboek te laten drukken?

Veel gestelde vragen over familie boeken

Hoe lang duurt het om een familieboek te maken?

Een levertijd van een boek is nooit standaard. Op het offerteformulier vult u de gewenste deadline in. Bij bestellingen die geruime tijd voor de deadline bij ons binnen zijn zal het geen probleem zijn om het te halen. Wilt u een familieboek laten drukken, is de levertijd uiteindelijk een optelsom van vele factoren. De oplage, het formaat, het aantal pagina’s en de overige bestellingen die we in de productieplanning moeten opnemen. Natuurlijk stellen we u nooit onverwacht teleur. Mocht een deadline niet haalbaar zijn, zal u eerst iets van ons horen. Graag overleggen voordat u de bestelling plaatst? Neem gerust contact op.

Een familieboek maken met De Boekdrukker, hoe gaat het in zijn werk?

Stap één is het manuscript. Is het klaar? En is het ook drukklaar? Dan stuurt u het door bij het aanvragen van een offerte. Anders kunt u gebruik maken van onze gratis Word-sjablonen of professionele vormgevers om het familieboek in een drukklaar bestand om te zetten. Tijdens het offertetraject helpen onze ervaren medewerkers u in de veelheid aan keuzes. De papiersoort, het formaat en de afwerking. Wij weten welke materialen het effect geven dat u zoekt. En ook wat de beste prijs-kwaliteit verhouding is. Offerte akkoord? Uw familieboek wordt opgenomen in de productieplanning en u krijgt een seintje als het gedrukt en netjes verpakt uw kant op komt.

Uit welke papiersoorten kan ik kiezen voor mijn familieboek?

De Boekdrukker heeft veel verschillende papiersoorten beschikbaar. Ze hebben twee dingen met elkaar gemeen: de kwaliteit is hoog, en ze zijn allemaal FSC-gecertificeerd. De meestgebruikte papiersoorten voor het binnenwerk zijn HVO papier, mat, halfmat, glans of gesatineerd MC papier in verschillende gewichtsklassen, tot 200 gram. Behalve deze, werken we ook met de merken Munken, Scandia en Alto. Voorkeur voor een andere papiersoort? Geef uw voorkeur in het offerteformulier aan onder ‘anders’ en we kijken of het mogelijk is. Natuurlijk overleggen we het eerst met u als de papiersoort niet beschikbaar is.

Hoe maak ik het manuscript voor mijn familieboek drukklaar?

We hebben verschillende mogelijkheden voor het opmaken van uw familieboek. We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor u om het zelf te doen. Onze kennis en ervaring is gebundeld in een uitgebreide ontwerpgids. In combinatie met onze gratis Word-sjablonen maakt u zelf een professioneel drukbestand. Het kost wat tijd en een stukje verdieping, maar dit is de voordeligste optie. Toch liever uit handen geven? Tegen een toeslag kunt u het onze vormgevers laten ontwerpen. Dan heeft u er geen omkijken meer naar. Het levert u tijd op waarin u iets anders kunt doen.

In welke oplage kan ik mijn familieboek laten drukken?

Voor hoeveel mensen wilt u het familieboek beschikbaar maken? U maakt zelf de inschatting. Hoe groot is de familie en de interesse voor uw familie? Wij kunnen uw familieboek drukken in een oplage vanaf 100 stuks. Zoals bij de meeste drukkers geldt ook bij De Boekdrukker dat hogere oplages meer voordeel betekenen. Vooral vanaf 500 stuks loopt het voordeel snel op. Kiest u voor een zwart-wit bedrukking scheelt het nog meer in de kosten. Ook bij deze beslissing zoekt u de beste balans tussen prijs en hoeveelheid. Overleggen? Ons klantteam adviseert u graag. Neem contact met ons op.

Wat zijn de eisen voor een drukklaar bestand?

Uw familieboek drukken? Zorg dan eerst dat uw manuscript aan de volgende eisen voldoet. Het formaat moet PDFX1a zijn. Verder moet het bestand voorzien zijn van snijtekens en afloop. Deze kleine streepjes aan de hoeken zorgen voor strak en recht snijwerk. Een familieboek heeft meestal veel familiefoto’s. Zorg dat deze de minimale resolutie van 150 tot 300 dpi hebben. Lagere resoluties raden wij af. Tenminste, als u een kwalitatief familieboek wil maken. Nu begrijpen we dat een familieboek vaak oude foto’s bevat. Als u erop staat om foto’s van mindere kwaliteit te gebruiken kan dat gewoon. Eventueel overleggen we nog met u over het verwachte resultaat.

Uit welke kaften kan ik kiezen om mijn familieboek te maken?

De eerste keuze in het offerteproces: een hardcover omslag of een softcover omslag. Familieboeken drukken wij voornamelijk in hardcover. De reden hiervoor is de kwaliteit. De bedoeling is dat een familieboek lang meegaat en mooi blijft. Dat wil echter niet zeggen dat uw voorkeur niet naar een softcover uit kan gaan. Het is uw boek en u maakt hier de keuzes. De afwerking van de kaft kan met een omslag van verschillende papiersoorten zoals dubbelzijdig bedrukbaar MC papier of gestreken sulfaatkarton. Verder zijn linnen, geltex, witbalin, kunstleer en een halflinnen band opties

Hoe krijg ik mijn familieboek geleverd?

Kijkt u ernaar uit om uw eigen familieboek door te bladeren? De verzending verloopt via vaste verzendpartners. Voordat we de boeken meegeven, verpakken we ze zorgvuldig in dozen van een handzaam formaat. Dat is makkelijk voor u bij de verdere distributie. Als u hier de voorkeur aan geeft, sealen we de boeken tegen een meerprijs per stuk in krimpfolie. Heeft u een flinke oplage besteld, staan de dozen opgestapeld op een pallet. Houdt u er rekening mee dat we enkel op de begane grond leveren? Natuurlijk houden we u goed op de hoogte van de verzending en weet u wanneer u de chauffeur kunt verwachten.

In welke formaten kan ik mijn familieboek laten drukken?

De Boekdrukker werkt met standaard formaten en ook met maatwerk boeken. Dit zijn de standaard formaten:

  • Pocketboek mini: 125 x 200 mm staand en liggend
  • Pocketboek: 135 x 210 mm staand en liggend
  • Vierkant in drie formaten: 289 x 289, 210 x 210 en 148 x 148
  • Wetenschappelijk: 170 x 240 mm staand en liggend
  • A4 en A5 staand en liggend
  • Verzin uw eigen formaat.

Voor familieboeken valt de keuze meestal op een A4 of A5 formaat. Vul een afwijkend formaat in op het offerteformulier onder ‘Anders, namelijk:’ en we houden er rekening mee.

Kan ik een gratis proefdruk van mijn familieboek bestellen?

In het offerteproces geeft u aan of u een ongebonden proefdruk wilt bestellen tegen een meerprijs. In geval van grote twijfel is het een oplossing. Zo weet u hoe het formaat voelt als u het in handen heeft en ook hoe het papier oogt en voelt. Teksten lezen heel anders van een beeldscherm dan van papier, het kan zijn dat u nog inhoudelijke zaken wilt wijzigen na het bekijken van de proefdruk. In deze fase kan het nog. Als de puntjes op de i staan, is het eindelijk tijd om uw familieboek te drukken.

Ga naar de bovenkant