Zelf softcover boek drukken

Softcover boek drukken of printen? Kies uit vele afwerkingen en papiersoorten en oplagen. Wij adviseren u graag met het maken van de juiste keuzes!

Uitleg softcover boekenOfferte aanvragen

Softcover boek drukken

Softcover boeken drukken hoeft niet duur te zijn en kan bij ons al vanaf een kleine oplage. Dankzij onze jarenlange ervaring helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tegen de scherpste prijs. Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt over het uitgeven van uw eigen softcover boek.

 • Goedkoop softcover boeken drukken

  De prijs van een softcover boek is afhankelijk van verschillende onderdelen zoals het formaat, de bindingswijze en de bedrukking (kleur of zwartwit). Wij adviseren u graag over de uitvoering van uw softcoverboek en bieden ondersteuning op het gebied van vormgeving en promotie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontvang een helder overzicht van de kosten.

 • Indrukwekkende softcover boeken

  Een echt gedrukt softcover boek is hét product bij uitstek om een onderscheidende uitgave te maken voor uw doelgroep. Door actief mee te denken over de juiste keuzes voor de omslag, de bindingswijze en het papiersoort, bent u verzekerd van een fantastisch eindresultaat. Wij helpen u graag mee om een onvergetelijke indruk te maken met uw eigen softcoverboek!

Kosten softcover boeken

De kosten voor het drukken van uw softcover boek zijn bij ons altijd overzichtelijk en transparant. Daarom hoeft niet bang te zijn voor bijkomende kosten of verborgen kosten tijdens het drukken van uw softcover boek. In feite kunt u de prijs zo hoog of laag maken als u zelf wilt, daar komen we later nog op terug. Maar wat bepaalt nou eigenlijk de kosten voor het drukken van een softcover boek? Er bestaan een aantal aspecten die de kosten bepalen zoals:

 • Het formaat van uw boek
 • Het aantal pagina’s voor het binnenwerk
 • Het gekozen papiersoort voor het binnenwerk
 • De oplage (hoe hoger hoe goedkoper per boek)
 • De bindingswijze (garenloos of genaaid gebrocheerd)
 • Bijzondere afwerkingen zoals Spot-UV of flappen

Vandaar dat wij alle aspecten overzichtelijk voor je u toegelicht op deze pagina over het drukken van softcover boeken. Daarnaast kunt u er bij De Boekdrukker altijd op rekenen dat de kwaliteit en drukwerkbegeleiding tiptop in orde is. Daarom krijgt u bij ons altijd het meeste waar voor uw geld. Met u softcover boek kunt u ook geld verdienen als u het verkoopt. Daarom is het slim om de drukkosten mee te nemen in de verkoopprijs van uw boek. Wilt u weten wat het drukken van paperback boeken kost? Vraag dan via bovenstaande button een offerte aan en ervaar onze 5 sterren service zelf (bron: TrustPilot).

Kennisbank softcover boeken

Omdat wij experts zijn op het gebied van boekdrukken, willen wij onze ervaring graag met u delen. Leer meer over de verschillende type softcover boeken via onderstaande uitleg. Klik op het onderwerp (+) om meer te weten te komen over de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Een softcover boek drukken doet u niet alleen! Wij geven gevraagd en ongevraagd advies zodat u het beste boek krijgt.

Softcover boek drukken met zachte kaft

Softcovers worden in Nederland meestal paperbacks genoemd. Standaard worden onze softcover boeken voorzien van een bedrukte omslag (voorkant, rug en achterkant). In drukkersjargon wordt dit een ‘enkelzijdig bedrukte omslag (4/0)’ genoemd. Het is ook mogelijk om de binnenzijde van de omslag te bedrukken. Dit heet dan een ‘dubbelzijdig bedrukte omslag (4/4). Ter bescherming wordt de omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat. Het aanbrengen van een (opdikkende) spot uv-lak behoort tot de mogelijkheden om onderdelen van uw omslag extra te laten opvallen.
softcover boek drukken

Softcover met integraal binding

Een integraal gebonden boek combineert aspecten van hardcover boeken (duurzaamheid, vrije rug en oversteek) met die van softcover boeken (geen grijsbord karton). Het resultaat is een gebonden boek met een flexibele omslag van sulfaatkarton. Hierdoor krijg je een sterk maar toch flexibel boek.

Softcover boek met integraal binding

Uitleg softcover boek specificaties

De Boekdrukker levert alle soorten en maten softcover boeken. Het omslag van uw softcover printen wij standaard op  240 grs. sulfaatkarton (enkelzijdig bedrukt) of 300 grams MC silk (halfmat) papier (dubbelzijdig bedrukt).  Na het drukken voorzien we de omslag van uw paperback van laminaat ter bescherming van uw boek. Dit kan een glanzend of mat laminaat zijn.  Onze softcovers zijn genaaid gebrocheerd, oftewel met garen gebonden of garenloos gebrocheerd, ook wel gelijmd genoemd. Een softcover bevat geen schutbladen. Op aanvraag kunnen wij uiteraard afwijken van de standaard afwerkingen.
paperback boek drukken

Genaaid gebrocheerde bindingswijze

Een genaaid gebrocheerd softcover boek bestaat uit katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Het genaaide boekblok wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje. Vervolgens wordt het boekblok schoongesneden en in de omslag gelijmd. Genaaid gebonden staat bekend als de meest duurzame bindingswijze. Daarom adviseren wij deze binding voor boeken die goed open moeten blijven liggen. Bijvoorbeeld voor fotoboeken, jubileumboek, cursusboeken, lesboeken of boeken met veel pagina’s.

Garenloos gebrocheerde bindingswijze

Bij een garenloos gebrocheerd softcover boek, wordt de rug na het drukken en vouwen van de katernen ingefreesd waarna lijm de functie van het garen overneemt. Bij de meeste drukkers betekent het ontbreken van garen, dat een gelijmd softcover boek per definitie kwetsbaarder is dan een genaaid boek. Bij De Boekdrukker gebruiken wij daarom de beste materialen waardoor wij toch een duurzaam en kwalitatief boek kunnen maken. Het voordeel ten opzicht van een genaaid boek is dat deze afwerking goedkoper is te produceren. Voor sommige producties is deze bindmethode niet beschikbaar.

softcover boek drukken garenloos gebrocheerd

Softcover boek romans met koudlijm

Dit product wordt door bijvoorbeeld de literaire markt nogal eens gevraagd. Het grootste verschil met flexibele hotmelt is de vlakliggendheid van het boek. Eenmaal goed opengeslagen blijft een boek dat gebonden is met koudlijm daadwerkelijk open liggen. Wij drukken softcover boeken leesboeken en romans van exact dezelfde kwaliteit die u ook ook in boekhandel aantreft! Deze speciale bindingswijze is alleen mogelijk in combinatie met romandruk papier. Dit wat ruwe papier is met factor 1.95 opgedikt en heeft een crèmekleurige tint.

softcover roman koudlijm gebrocheerd