Boek drukken grote oplage

Home » Services » Boek drukken grote oplage

Boek drukken grote oplage

Boek symbool

Wilt u een eigen boek laten drukken? Als de ambitieuze maker van het boek kiest voor een grote oplage, is De Boekdrukker een fijne partner. De voordelen van boeken drukken in een grote oplage zijn de relatief lage kosten.

Voorbeelden van boeken die in grote oplages gedrukt worden zijn lesboeken, kinderboeken, reisgidsen of kookboeken. Heeft u iets anders in gedachten? Bij De Boekdrukker is het drukken van alle soorten boeken mogelijk, in hardcover of softcover uitvoering en verschillende formaten en papiersoorten. Een boek drukken in kleine oplage is uiteraard ook mogelijk bij ons.

De verschillen tussen printen en drukken

Bij het bepalen van de oplage wordt ons vaak gevraagd of er verschil te zien is tussen printen (gebruikt bij boeken in kleinere oplages) of drukken (bij boekdrukken in grote oplages). Er is geen ‘beter’. De technieken zijn gewoon anders. En de keuze maakt u op basis van budget en gewenste oplage. Om de verschillen te begrijpen vertellen we graag wat meer over beide technieken.

Eigen boek laten drukken: kosten

Budget is een factor bij het laten drukken van een eigen boek. De kosten hangen samen met een groot aantal factoren. De dikte van het boek, kleur of zwart-wit, formaat, afwerking en papiersoort zijn er een aantal van. Wilt u een boek laten drukken in een grote oplage, kost dat automatisch meer dan een kleine oplage. Hoewel, als u de opslagmogelijkheid heeft, dit relatief een stuk goedkoper is. De kosten per stuk vanaf 500 stuks gaan fors omlaag omdat we dan gebruik maken van offset drukken. Een techniek die hoger zit in de instelkosten, maar daarna een stuk goedkoper is dan printen.

Wij verwerken oplages tussen 100 en 500 stuks met printtechniek. Voor deze aantallen is printen voordeliger in verband met de relatief lage opstartkosten. Om die reden is het nabestellen in kleinere hoeveelheden ook voordeliger dan dat het bij offsetdruk zou zijn. Of u uw boek nu in een grote of kleine oplage wil laten drukken (of printen), bij De Boekdrukker bent u ervan verzekerd dat we de voordeligste techniek voor uw aanvraag toepassen. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje als u uw eigen boek bij ons zou laten drukken? Vraag direct een offerte aan.

Offset drukkerij

Bij offsetdruk gaan grote vellen papier door verschillende ‘druktorens’ heen. De opstartkosten van zo’n proces zijn hoger dan bij het printen van boeken. Maar bij hogere aantallen uiteindelijk wel voordeliger.

Hoe gaan we te werk?

  1. U vraagt een offerte aan. Dat klinkt simpel, dat is het niet per se. De keuzes die op u afkomen bij het laten drukken van een boek zijn lastig. Zeker als het uw eerste boek is. Geen zorgen, wij hebben de kennis en ervaring die u mist. Geef in het offerteformulier aan waar u hulp bij nodig heeft, dan nemen we contact met u op.
  2. Onze medewerker begeleidt u bij het doorlopen van het offertetraject. Het wordt helemaal uw boek: de keuze voor formaat, papier, hardcover boek of softcover boek en speciale afwerking zijn stuk voor stuk uw eigen afwegingen. De ervaring van onze medewerkers die voorbeelden en vergelijkingsmateriaal voor u hebben, helpen hier enorm bij. Ons advies is er altijd op gericht om uw visie werkelijkheid te laten worden, binnen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Of u het boek laat drukken in een grote oplage of liever kleiner begint is persoonlijk, maar we denken graag met u mee.
  3. Wij starten het drukproces en op de afgesproken deadline krijgt u de boeken geleverd. Houd er rekening mee, dat u bij grote oplages moet zorgen voor een opslagmogelijkheid met voldoende ruimte.

Eerst het manuscript drukklaar maken

Voordat wij uw boek drukken in grote oplage, moet uw manuscript omgezet zijn in een drukklaar bestand. Dat is een bestand dat aan een aantal voorwaarden moet voldoen, anders kan de drukkerij er niet mee vooruit. Zo moet de vormgeving op orde zijn en de foto’s of afbeeldingen moeten aan de vereiste resolutie voldoen. Verder is het belangrijk dat het bestand voorzien is van snijtekens en afloop, zodat de afwerking ook netjes wordt. Een manuscript omzetten in een drukklaar bestand is best wat werk. Om het u makkelijker te maken stellen wij gratis Word-sjablonen beschikbaar. Bent u op zoek naar nog meer ontzorging op dat gebied? U kunt in de offerte kiezen voor het uit handen geven van de vormgeving aan een van onze ervaren vormgevers.

Heeft u nog twijfels, meer vragen, of wilt u weten hoe anderen met gelijksoortige boeken het gedaan hebben? Vraag gerust een vrijblijvende offerte en ontvang persoonlijk advies, tips en informatie. Een eigen boek laten drukken is een mooi en spannend proces. U hoeft het niet alleen te doen. De Boekdrukker begeleidt u van idee tot eindresultaat.