Boek maken

Een eigen boek maken

Home » Services » Boek maken

Boek maken en drukken

Boek symbool

Boek maken en drukken? Dat kan bij De Boekdrukker. U kunt uw boek snel en eenvoudig laten maken en drukken. Daarnaast kunt u ook persoonlijke begeleiding krijgen tijdens het proces om uw idee werkelijkheid te maken. Wij helpen u graag verder met het maken van uw eigen boek.

Beste kwaliteit

Honderden 5-sterren beoordelingen

Vakkundig advies

Behulpzame klantenservice

Boek drukken

Oplage 100 tot 100.000

Veel gestelde vragen over een boek maken

Hoe kan ik zelf een boek maken?

Heeft u een idee voor een verhaal of een stapel prachtige illustraties voor een prentenboek liggen? Droomt u van een eigen magazine of is er een gelegenheid voor een jubileumboek? Met De Boekdrukker kunt u in een aantal eenvoudige stappen zelf dat boek maken. U levert een Word- of Pages bestand aan en wij zetten het om naar een drukklaar bestand. U kunt ook besparen op de offerte en onze gratis Word sjablonen downloaden met opmaakinstructies en designtips. Zo maakt u de bestanden zelf op. Als de drukbestanden klaar zijn, drukken we de boeken en binden we ze in. Dit kan vanaf 100 boeken.

Wat kost een boek maken?

Natuurlijk is dat per boek verschillend. Hoeveel boeken wilt u maken? Wordt het een hard- of softcover? Welke afmetingen krijgt het boek? Hoeveel pagina’s en welke papiersoort? Met gekleurde afbeeldingen of alleen zwarte letters op wit papier? Een aantal vragen die een grote rol spelen bij het berekenen van de kosten om uw boek te maken. U weet het snelst wat het gaat kosten als u een offerte aanvraagt. Wij hebben snel berekend hoeveel het kost om uw jubileumboek, magazine, kinderboek, lesboek of een ander boek door ons te laten drukken. Heeft u te maken met een bepaald budget? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden daarbinnen.

Hoe werkt een boek maken bij De Boekdrukker?

Een van onze medewerkers is uw vaste contactpersoon. Samen doorloopt u alle stappen. Van de offerte tot de levering. Uw ontwerp ontstaat uit een mix van uw eigen visie en onze uitgebreide ontwerpgids. Wij controleren uw aangeleverde bestand goed. Groen licht? Dan dient u de bestelling in, waarbij u wel of niet voor een proefdruk kiest. Is de proefdruk akkoord? Het boek gaat in productie. Het wordt gedrukt en ingebonden en als alles klaar is versturen we het. We leveren het op een adres naar keuze af. De levertijd is afhankelijk van de oplage en alle andere opties.

Hoe kan ik een boek maken in Word?

Als u een boek schrijft in Word, is het handig dat u het op een bepaalde manier opmaakt. Hoeveel woorden per pagina? Wat zijn gangbare en geschikte lettergroottes en lettertypes? Hoe werkt paginanummering? Allemaal vragen die u tegenkomt bij het opmaken van een boek in Word. Laat u uw boek door ons drukken, zijn er twee opties. 1) U kiest het pakket mét vormgeving en stuurt het Word-document zonder opmaak naar ons door. Dan regelen wij het helemaal. Lekker makkelijk. 2) U downloadt onze gratis Word-sjablonen en maakt het boek met onze uitgebreide ontwerpgids helemaal zelf op. Twijfel? Neem eerst even contact op.

Met welke papiersoorten kan ik mijn boek laten drukken?

Als u zelf een boek maakt, wilt u ook dat het een bepaalde uitstraling heeft. Dat de bladzijdes een bepaald gevoel geven en dat de afbeeldingen het beste tot hun recht komen. Papierkeuze is daarom een belangrijk puzzelstukje bij het samenstellen van een boek. Bij De Boekdrukker hebben we keuze uit diverse papiersoorten. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Onze adviseurs weten precies welke papiersoort geschikt is voor welk doeleinde en stemmen het af met uw persoonlijke voorkeuren. Vindt u duurzaamheid bijvoorbeeld belangrijk, of bent u gebonden aan een bepaald budget? Wij spreken dit graag persoonlijk met u door om tot een goede keuze te komen.

Kan ik een gratis proefdruk ontvangen?

De Boekdrukker is de voordeligste partij als het gaat om een boek maken in eigen beheer. Door onze lage tarieven is er geen ruimte in de marge om gratis proefdrukken te verstrekken. U kunt er wel voor kiezen om een ongebonden proefdruk te bestellen, natuurlijk tegen het voordeligste tarief. Het voordeel van een proefdruk is dat u niet alleen kunt zien hoe uw woorden en afbeeldingen in het gekozen formaat tot hun recht komen, maar ook dat u het papier kunt voelen. Uw boek komt tot leven. Nog wijzigingen? Dat kan nog. Tevreden? Dan starten wij de productie.

Wat is de levertijd als ik een boek wil maken?

De Boekdrukker hanteert geen standaard levertijden. De tijd dat het ons kost om uw boek te maken hangt namelijk samen met vele factoren. De opties die u gekozen heeft, de materialen die erbij komen kijken en de productieplanning. Moet het boek nog opgemaakt worden of is het een drukklaar bestand? De manier van inbinden en vooral de oplage is een belangrijke tijdfactor. Heeft u een drukproef aangevraagd? Op het moment dat u een offerte aanvraagt kunnen we wel een inschatting maken. Heeft u een deadline? Laat het ons weten. We houden er zoveel mogelijk rekening mee.

Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte boeken geleverd?

Wij verzenden uw boek met onze vaste partners. Ze zijn dan verpakt in handzame dozen, makkelijk voor u om in kleinere hoeveelheden te vervoeren. Bij grote oplages staan de dozen op een pallet. Tegen een kleine vergoeding worden de boeken per stuk geseald in krimpfolie. We werken met levergarantie dus de afgesproken leverdatum is ook echt de dag dat u de boeken ontvangt, tenzij er niemand is om de levering aan te nemen. Natuurlijk herinneren we u tijdig dat de bestelling onderweg is en krijgt u een track ’n trace om uw boeken te volgen.

Waarom boek maken met De Boekdrukker?

Een boek maken met De Boekdrukker is een feestje, en dit is waarom:

 • De Boekdrukker is voordeligste keuze om zelf een boek te maken.
 • Van offerte tot levering een helder proces met korte lijnen.
 • U krijgt persoonlijke begeleiding bij alle keuzes tijdens het offertetraject.
 • U heeft veel opties in materialen, formaten en (bijzondere) uitvoeringen.
 • Een eigen boek laten drukken is al mogelijk in kleinere oplages (vanaf 100 stuks).
 • U kunt gratis gebruik maken van handige Word-sjablonen en ontwerpgids voor de opmaak.
 • Uw boeken worden genaaid gebonden, want dat is kwalitatief de beste keuze.
 • We leveren netjes verpakt en gegarandeerd op de afgesproken datum.
Voor wie drukt De Boekdrukker boeken?

Voor wie drukken we niet? Zou u beter kunnen vragen. Wij hebben boeken gemaakt voor schrijvers die een boek willen uitbrengen in eigen beheer, bedrijven en ook voor scholen en universiteiten. Voor lesboeken werkten we samen met VU, de UVA en Saxion Hogeschool. Wij zijn jarenlang een betrouwbare partner voor vele organisaties, trainingsbureaus, adviesbureaus, storytellers en verschillende coaches. We kunnen niet voor iedereen een boek drukken. Oplages onder de 100 stuks zijn bijvoorbeeld niet mogelijk bij ons. Zie de voorbeelden hierboven en laat u inspireren door onze klanten die u voorgingen. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk meer dan 300 reviews van onze klanten op Trustpilot.

Wat is een drukklaar bestand?

Een drukklaar bestand is een bestand dat direct kan worden gebruikt om uw eigen boek te maken. Een bestand dat zó door kan naar de drukkerij. Het heeft het juiste bestandsformaat (PDFX1a) en ook de juiste afmetingen, snijtekens en afloop (een stukje marge dat nodig is voor het snijproces). Ook de afbeeldingen staan in de juiste resolutie. In onze ontwerpgids vindt u uitgebreide informatie over het aanleveren van drukklare bestanden. Neem dit even goed door, zodat het bestand aan alle voorwaarden voldoet. Als bij de controle blijkt dat het bestand nog niet helemaal drukklaar is, loopt de levertijd van uw boek vertraging op.

Hoe moet ik het manuscript aanleveren om er een boek van te maken?

U kunt ervoor kiezen om uw manuscript aan te leveren als Word- of Pages document, gewoon zoals het is. Onze vormgevers zijn snel en kundig en nemen na overleg de opmaak graag voor hun rekening. Dit is een optie die in de offerte wordt opgenomen. Zelf opmaken kan ook. Laat het ons weten en wij stellen er gratis Word-sjablonen voor beschikbaar. De vereisten qua formaat en resoluties van de afbeeldingen hebben we opgenomen in een uitgebreide ontwerpgids om het u nog makkelijker te maken. Wij controleren uw zelf opgemaakte bestand grondig. We willen voorkomen dat u met 100 of meer boeken met opmaakfouten blijft zitten.

Kan ik een boek maken door het zelf samen te stellen?

Tijdens het offerteproces zijn er een aantal standaard keuzes. Dit zijn de meest gemaakte keuzes, en materialen die we standaard op voorraad hebben. Om die reden zijn dit ook de meest voordelige keuzes. We begeleiden u graag door het keuzeproces heen met al onze materialenkennis, opmaak- en drukvaardigheden. Wilt u afwijken van deze standaard mogelijkheden? Heeft u eigen ideeën en een creatieve invulling voor uw boek? Dat vinden we leuk en dat kan ook gewoon. We zijn benieuwd! U kunt uw voorkeuren aangeven in de offerte. Onze medewerkers weten wat er mogelijk is en denken graag met u mee.

Met welke kaftsoorten kan ik mijn boek maken?

Dit is de eerste keuze bij het aanvragen van een offerte. Softcover of hardcover. De meeste van onze klanten (95%) kiezen voor een hardcover boek. Die keuze is de beste voor langdurig kwaliteitsbehoud én gebruiksgemak. De softcover variant kan tegen een scherpere prijs, en is in sommige gevallen een betere keuze. Bijvoorbeeld voor een pocketroman of een magazine zou een hardcover erg vreemd zijn. Jubileumboeken, lesboeken of prentenboeken aan de andere kant, moeten mooi blijven en lang meegaan. Dat zijn boeken die in een hardcover het best tot hun recht komen. De beoogde verkoopprijs van uw boek speelt ook een rol bij deze keuze.

Wat moet ik weten om een offerte aan te vragen?

Voordat u een offerte bij ons aanvraagt is het handig om een aantal zaken te weten. Dit zijn de basics:

 • Wilt u een hard- of een softcoverboek?
 • Wat voor soort boek is het (omschrijving/genre)?
 • Wat is de gewenste oplage, oftewel hoeveel boeken wilt u laten drukken?
 • Wat is de gewenste leverdatum?

Verderop in de offerteaanvraag volgen er vragen over papiersoort, omslag, afwerking en meer. De kans is groot dat u nog niet alles weet. Daarom hebben we ook de keuzemogelijkheid adviseer mij. Dan nemen we eerst nog contact met u op. Als we alles hebben, maken we de offerte compleet.

Wat doet De Boekdrukker en wat doe ik als we samen een boek maken?

U creëert de inhoud helemaal zelf. Voor wat betreft de vormgeving bepaalt u in hoeverre we helpen. Onze vormgevers kunnen het uit handen nemen en (natuurlijk in overleg) een professionele vormgeving neerzetten die past bij uw boek. Vervolgens maken ze het bestand drukklaar. Het is voordeliger om zelf de vormgeving te doen. Wij maken het u makkelijk met gratis Word-sjablonen en een handleiding. U kunt deze op aanvraag ontvangen. Dat de handleiding niet openbaar te downloaden is, heeft te maken met auteursrecht. Gebruikt u graag de handleiding en de Word-sjablonen bij het zelf opmaken van uw boek? Neem dan contact met ons op.

Uit welke papiersoorten kan ik kiezen bij De Boekdrukker?

Er is heel veel keuze. We hebben standaardkeuzes in het offerteformulier opgenomen maar er is nog veel meer mogelijk. Van houtvrij MC in verschillende g/mm tot biotop en romandruk. Heeft u er geen verstand van? Dan kiest u de optie adviseer mij. We spreken telefonisch met u door welke papiersoort het beste is voor het boek dat u wilt maken. De papiersoort die het lekkerst voelt bij het omslaan van de bladzijdes. De papiersoort waarop uw foto’s het mooist uitkomen of de meest duurzame papiersoort. Hoe dan ook, de papiersoort die past bij uw budget in de best mogelijke kwaliteit. Twee dingen hebben ze allemaal gemeen: alle papiersoorten zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en hebben een FSC-certificaat. Dat is een garantie dat de gebruikte bomen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Wat is de minimale oplage om een boek te laten maken?

Een boek maken met De Boekdrukker kan al vanaf 100 stuks. Ook als het gaat om een bijzondere uitvoering, zoals met een linnen kaft of kunstleer. 100 is ons magische minimale getal waarmee we de prijs/kwaliteitverhouding kunnen waarborgen. Verder werkt het zoals bij de meeste boekdrukkerijen. Hoe hoger de oplage, hoe voordeliger uw boek per stuk wordt. Tot een bepaald aantal wordt uw boek geprint en bij echt hoge oplages is offsetdrukken kostentechnisch een stuk interessanter. Waar het kantelpunt zit? Dat is ook weer per boek verschillend omdat de hoeveelheid drukwerk weer samenhangt met het aantal pagina’s dat uw boek dik is.

Aan welke kwaliteit moeten de afbeeldingen en foto’s in mijn boek voldoen?

De kwaliteit of resolutie van een foto of illustratie druk je uit in dpi. Dat is een afkorting die staat voor Dots Per Inch, het aantal beeldpunten per inch (2,54 cm). Wij vragen u om afbeeldingen van minimaal 150 tot 300 dpi aan te leveren voor een redelijk resultaat. Staat u erop om afbeeldingen met een lagere resolutie te gebruiken? Dat mag, maar wij staan niet in voor de kwaliteit van die afbeelding. Houd er ook rekening mee dat fotobestanden kwaliteit kunnen verliezen wanneer u ze per mail of WhatsApp verstuurt. Levert u bestanden van lagere kwaliteit aan, plegen we eerst overleg met u voordat we overgaan tot het afdrukken ervan.

In welke formaten kan ik mijn boek maken?

De Boekdrukker drukt boeken in de standaardformaten:

 • A4 en A5 staand en liggend
 • Wetenschappelijk (170 x 240 mm) staand en liggend
 • Vierkant (289 x 289 mm)
 • Vierkant (210 x 210)
 • Vierkant (148 x 148)
 • Pocketboek (135 x 210 mm) staand en liggend
 • Pocketboek mini (125 x 200 mm) staand en liggend

Ander formaat nodig? Geen probleem, we leveren ook maatwerk. Geef het aan in het offerteformulier onder Anders, namelijk: en dan komt het goed. Tenzij het een uitzonderlijk groot of klein formaat is. Dan gaan we uit van een tikfout en zoeken we eerst nog even contact.

Eigen boek uitgeven? Zij gingen u voor

Ga naar de bovenkant