Jarige Job

Amsterdam 7 februari 2017 – Wendy Legierse-Louwers schreef het boek “Renske met Wielen II, Anders = Prima!” over een meisje in een rolstoel. Zij schenkt 150 exemplaren aan Stichting Jarige Job. Als vaste boekdrukker van deze serie originele kinderboeken, worden wij blij om dit gulle gebaar van de altijd enthousiaste Wendy. Vandaar dat wij hier graag ook aandacht aan schenken op onze website met dit persbericht.

Jarige Job verjaardagsbox

Stichting Jarige Job geeft een Jarige Job verjaardagsbox aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. In de verjaardagsbox zitten slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en mooie cadeautjes, waaronder een boek. Lezen is leuk en belangrijk, maar niet vanzelfsprekend net als het vieren van je verjaardag! Daarom is Jarige Job ontzettend blij met de boekjes Renske met Wielen II, anders = Prima!

Het boekje is bedoeld voor kinderen van 6 -11 jaar. Het laat zien dat iemand in een rolstoel niet raar of minder is en dat je er prima vrienden mee kan zijn. Kinderen leren dat het juist heel slim is om dingen anders te doen als het op de “gewone” manier niet lukt. Het is bovenal een heel leuk (voor)leesverhaal.

De auteur

Wendy Legierse-Louwers (1974) woont in Eindhoven en kwam zelf op 24-jarige leeftijd in een rolstoel terecht. De afgelopen twee jaar heeft zij in de regio Eindhoven ruim 50 basisscholen bezocht om voor te lezen uit Renske met Wielen. De kinderen mogen daarna alles aan haar vragen. Ze vindt het belangrijk om te laten zien dat er maar weinig dingen zijn die zij moet laten, omdat ze in een rolstoel zit. Ze doet het soms anders en dat is prima! Lees ook dit artikel over onze samenwerking met Wendy.

DELA goededoelenfonds

Het boekje en de schoolbezoeken zijn mede mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds. Het fonds vraagt mensen met een beperking om iets goeds te doen voor een ander. Het boekje en de schoolbezoeken door Wendy zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Medewerkers van de DELA vestiging in Rotterdam gaan dinsdag 7 februari samen met Wendy de boekjes in de verjaardagsboxen pakken.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Zelf een kinderboek drukken? Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat u verrassen door onze aantrekkelijke prijzen, ook voor vormgeving!

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant