Renske met Wielen

Amsterdam, 29 januari 2015 – Graag brengen wij boeken van onze klanten onder de aandacht bij liefhebbers van het gedrukte boek. De afgelopen maanden heeft schrijfster Wendy Legierse-Louwers al 23 basisscholen bezocht en aan meer dan 1600 leerlingen voor mogen lezen uit Renske met Wielen. Dit hardcover A5 liggend formaat boek met teksten en illustraties staat centraal in de missie van Wendy om kinderen in te laten zien dat iemand in een rolstoel niet eng, raar of anders is.

Over het boek

Renske is een meisje van 8 jaar, dat door een ongeluk in de zomervakantie in een rolstoel terecht komt. Dat is voor haar en voor haar beste vriendjes Lizzy en Tygo best even wennen. Het roept ook vragen op bij de kinderen in de klas. Kan je nog wel samen spelen als Renske in een rolstoel zit? Waarom zit Renske in een rolstoel? Moet Renske nog steeds klusjes thuis doen? Is Renske anders? Een boekje met een boodschap, een boekje dat de eerste kindervragen beantwoord, een boekje over onvoorwaardelijke vriendschap, maar bovenal een heel leuk verhaal.

Renske met wielen

Over de auteur

Wendy is zelf op 24- jarige leeftijd in een rolstoel terecht gekomen. “Voor mij en mijn omgeving is er heel veel veranderd. Een moeizaam, emotioneel proces. Dankzij steun van mijn man, mijn ouders en geweldige vrienden, heb ik zeker mijn weg gevonden” aldus Wendy over haar eigen ervaring na deze ingrijpende gebeurtenis. In het revalidatiecentrum was een van de therapieën: beeldende therapie. “De therapeute heeft toen al tegen mij gezegd dat ik een kinderboek moest gaan schrijven. Ik heb er in de loop der jaren nog af en toe aan gedacht, maar had geen idee waar dat boek over moest gaan”. Door scholen te bezoeken en voor te lezen uit het boek hoopt ze hiermee een klein beetje bij te kunnen dragen aan een positievere beeldvorming en meer respect voor elkaar.

Het boek bestellen

Het boek is te bestellen op de website renskemetwielen.info. Het boek kost € 13,95 en per verkocht boekje gaat er een donatie naar het NSGk (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Ook is het mogelijk om Wendy te benaderen voor een bezoek op een school bij u in de buurt.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u graag bij het publiceren van kinderboeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het drukken van uw eigen kinderboek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant