Kinderboekenweek 2017

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Van 4 tot en met 15 oktober 2017 zijn er allerlei activiteiten ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Op basisscholen wordt hier veel aandacht aanbesteedt om kinderen in aanraking te laten komen met lezen en te laten zien hoe leuk het wel niet is. Maar hoe kunt u, als kinderboekenschrijver, bijdragen aan deze historische week? In deze blog leest u er alles over.

De week en uw boek

De Kinderboekenweek is een prachtige gelegenheid om uw boek onder de aandacht te brengen van het publiek. Naast promotie voor uw boek, draagt u natuurlijk ook bij aan het belang van de Kinderboekenweek. U zou bijvoorbeeld basisscholen kunnen benaderen om te vragen of u uw zou mogen toevoegen aan de boekenkast van de school zodat deze onder de aandacht komt wanneer de onderbouw kinderen worden voorgelezen.
Daarnaast kunt u ook naar specifieke activiteiten toe, zoals in Delft, waar het jaarlijkse gratis kinderboekenfestival genaamd ‘’Boekenbende’’ wordt georganiseerd. Of u bezoekt Den Haag waar de jaarlijkse Kinderboekenmarkt wordt gehouden. Of u kunt naar Haaren, daar worden sinds jaar en dag activiteiten georganiseerd in Kasteel Nemerlaer door kasteelvrouwe en (kinderboeken)schrijfster Carole Vos onder de noemer Oktober Kinderboekenmaand.
Wat u ook gaat doen tijdens de Kinderboekenweek 2017, wij wensen u veel lees plezier toe!

Bent u nog van plan uw eigen kinderboek te gaan schrijven? Lees dan onze andere blog en bekijk de mogelijkheden omtrent het drukken van een kinderboek bij De Boekdrukker!

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen boek of magazine.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant