Apenstreken met Tooby

De tweetalige serie Apenstreken met Tooby – Jungle Joy with Tooby verschijnt op 1 december 2017. De serie was eerder bekend in Curaçao als “Apenstreken met Tooby – Ko’i makaku ku Tooby”. Maker Willemijn Jussen heeft besloten de boeken ook in Nederland uit te geven. De tweetaligheid is leerzaam voor onze jonge lezers. Er kan zowel in het Nederlands als in het Engels voorgelezen worden.

Over het boek

Deze kleurrijke serie kartonnen boeken, gedrukt door De Boekdrukker, gaat over het nieuwsgierige aapje Tooby. Samen met zijn vriendjes Flingo de flamingo en Bono de olifant, beleeft Tooby spannende en leerzame avonturen. Tooby werd jaren geleden ‘geboren’ op een vel papier van de op het eiland Curaçao geboren en getogen Willemijn Jussen-Van der Burg. Daar ontwikkelde zij het grappige aapje en begon zij wekelijks Tooby-puzzels voor kinderen te tekenen in de zaterdageditie van het Antilliaans Dagblad. Een eigen kinderboek kon niet uitblijven en dat verscheen in 2007. Aangezien tweetaligheid in het Nederlandse onderwijs aan populariteit wint, besloot Willemijn om het boek uit te geven in het Nederlands en Engels.

Kartonnen boek met hardcover. Binnenwerk 300 grams sulfaatkarton, kartonboekbinding.

Over de auteur

Willemijn Jussen-Van der Burg werd in 1973 geboren in Curaçao en groeide hier op. Na het afronden van haar middelbare school vertrok zij naar Nederland voor verdere studie. Eerst behaalde zij haar hbo-diploma personeel & arbeid om vervolgens twee jaar animatietechnieken te studeren. In deze tijd ontstond het idee van Tooby: een lief aapje dat in de jungle woont. Nadat Jussen-Van der Burg in 2005 terug was gekeerd naar haar geboorte-eiland nam Tooby letterlijk en figuurlijk professionelere vormen aan.

Het boek bestellen

Het boek is behalve in de Nederlandse boekwinkel, ook online te bestellen via Bol.com.

Kartonnen boeken drukken

De Boekdrukker helpt u bij het uitgeven in eigen beheer van kinderboeken. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook voor bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor drukken van uw eigen boek. Behalve softcover en hardcover boeken, specialiseren wij ons ook in het drukken van kartonnen boeken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant