drukkerij jubileumboeken

Advies nodig bij een jubileumboek drukken? Door jarenlange ervaring maken wij van uw persoonlijke wensen een rijke, blijvende herinnering. De vormgeving kunnen wij desgewenst ook voor u verzorgen!

Uitleg jubileumboek drukkenOfferte aanvragen

Jubileumboek drukken

Jubileumboek

Heeft u geschiedenis geschreven? Vang de geest van uw mijlpaal, maar dan in een alomvattend naslagwerk die mensen in de ogen doet wrijven. Heeft u hiervoor al een datum in gedachte? Graag luisteren wij eerst aandachtig naar uw verhaal alvorens wij uw jubileumboek op maat drukken. Help uzelf, neem vandaag nog contact met ons op!

 • Goedkoop jubileumboek drukken

  Een jubileumboek drukken hoeft niet duur te zijn. Zeker niet bij dé Boekdrukker van Nederland! Op basis van uw wensen bieden wij u een scherpe prijs. Vraag nu een offerte aan en vertel ons meer over het project dat wij verder voor u afhandelen. Samen vinden wij uw bedrijfsverhaal opnieuw uit.

 • De verbindende factor

  Terugblikken op een prachtige samenwerking? Breng het verleden, heden en de toekomst tot leven. Vat uw bedrijfsgeschiedenis en -cultuur samen in een jubileumboek. Fantastisch om te krijgen, nog mooier om te geven! Wij geven het namelijk de beleving en betekenis op basis van uw persoonlijke stijl.

Kosten jubileumboek drukken

Wilt u zo goedkoop mogelijk een jubileumboek drukken? Wij komen u hier koste wat kost in tegemoet zonder aan kwaliteit in te leveren. Uiteindelijk is de totaalprijs wel afhankelijk van uw voorkeuren. Had u bijvoorbeeld al gedacht aan de oplage, het aantal pagina’s, de papierkeuze, het type kaft, kleurgebruik, bindingswijze of de afwerking?

Het is heel menselijk als u nu keuzestress ervaart, maar maakt u zich vooral geen zorgen! Wij begeleiden u door het gehele proces. Te beginnen met de offertefase:

Veelgestelde vragen over jubileumboeken

Waar een jubileum een herdenking is van een gebeurtenis (bruiloft, oprichting, indiensttreding, etc.), is een jubileumboek dus een naslagwerk van een prestatie die in een bepaalde periode is neergezet. Veelal gaat het hier om de bedrijfsprestatie, een bruiloft of bestaansgeschiedenis.

De kosten van een jubileumboek drukken hangt af van de oplage, uitvoering, aantal pagina’s etc. zoals reeds boven omschreven. Zonder kennis van uw project is het voor ons lastig om een kostenplaatje te schetsen. Na het aanvragen van een offerte krijgt u snel meer duidelijkheid omtrent de kosten die gemoeid zijn bij het drukken van een jubileumboek.

Van begin tot eind krijgt u professionele begeleiding van een persoonlijke contactpersoon. Aan de hand van uw eigen wensen en onze uitgebreide ontwerpgids levert u een ontwerp in. Vervolgens volgt er een controleronde die bij groen licht overgaat op de start van het drukproces. Hierop volgt het bestelproces, waarin u eventueel op aanvraag een proefdruk kunt ontvangen. In de afrondingsfase kunt u binnen afzienbare tijd uw jubileumboek verwachten.

In het offerte-formulier staan alle soorten papier die waarop wij uw jubileumboek drukken kunnen. In de offerte kunt u zelf ook uw wens voor een specifiek soort papier invullen. Helaas kunnen wij u geen garantie bieden voor het gebruik van uw gewenste soort papier.

Nee, u kunt geen gratis proefdruk van uw te drukken jubileumboek ontvangen. Tegen een kleine vergoeding krijgt u wel een ongebonden proefdruk toegestuurd.

De levertijd van uw jubileumboek is afhankelijk van uw oplage en de door u gekozen opties.

U krijgt uw jubileumboeken in handzame dozen afgeleverd. Tegen een kleine vergoeding worden ze per stuk geseald in krimpfolie.

 • Veel opties en leuke uitvoeringen mogelijk vanaf 100 stuks
 • Hele scherpe prijzen, ook voor offset (hoge oplage, vanaf 500 stuks)
 • Uitgebreide begeleiding
 • Hulp bij maken keuzes vooraf (tijdens offertefase)
 • Gratis Word-sjablonen
 • Genaaid gebonden boeken voor de beste kwaliteit

Een drukklaar bestand is een bestand dat direct kan worden gebruikt om een jubileumboek te drukken. Door drukklare bestanden aan te leveren, kunnen wij snel starten met het drukproces. Een drukklaar bestand heeft het juiste bestandsformaat (PDFX1a), maar ook de juiste afmetingen, snijtekens, afloop en afbeeldingen in een juiste resolutie. Bekijk de ontwerpgids voor softcover boeken voor uitgebreide informatie over het aanleveren van drukklare bestanden.

Ja, indien u afwijkt van de standaard keuzes kunt u uw eigen specificaties indienen via het offerte formulier.

Het is verstandig als u een offerte aanvraagt wanneer u serieus overweegt om een jubileumboek wilt laten drukken. Wees tijdig met het aanvragen van de offerte en het plannen van de leverdatum. Vooral met extra’s in het boek kan de levertijd een rol gaan spelen. Zeker als het jubileumboek op een specifieke datum en tijd uitgedeeld moet worden.

Wij kunnen uw jubileumboek op zowel een softcover als hardcover drukken. Voor een langdurig kwaliteitsbehoud en gebruiksgemak van uw jubileumboek raden wij u aan om net als 95% van onze klanten te kiezen voor een hardcover versie.

Indien u van Microsoft Word gebruik maakt kunnen wij u gratis Word-sjablonen aanbieden. Voor vormgevers hebben wij een handige handleiding gemaakt. Met inachtneming van het auteursrecht is deze handleiding niet openbaar te downloaden. U kunt deze dus op aanvraag van ons ontvangen.

Wij vragen u om ons drukklare bestanden toe te sturen die zijn opgemaakt via onze instructies, zoals bijvoorbeeld in het algemeen in de ontwerpgids staat. Indien u ervoor kiest om het jubileumboek zelf op te maken kunt u gebruik maken van onze gratis Word-sjablonnen. Uiteraard kan onze vormgever al het werk voor u uit handen nemen. U hoeft dan alleen nog uw selectie van tekst en beeld aan te leveren.

Wij verzoeken u om foto’s van minimaal 150 tot 300 dpi aan te leveren als u een redelijk resultaat wilt. Bij deze willen wij u waarschuwen voor het gebruik van foto’s met een lage resolutie die u ofwel zelf heeft gemaakt óf van het web hebt geplukt. Bovendien kunnen fotobestanden ook aan kwaliteit verliezen wanneer u ons deze per mail of WhatsApp toestuurt. Op verzoek en na overleg drukken wij uiteraard de foto af, ook als het van mindere kwaliteit is.

Het kan een chaos worden. Hopelijk bent u het met ons eens dat beide partijen er baat bij hebben om de lijntjes van het aanleveren van materiaal zo kort mogelijk te houden. Om te voorkomen dat verschillende mensen van dezelfde partij ons van alles aanleveren, ontvangen wij de bestanden graag via één contactpersoon. Op deze manier pogen wij het proces overzichtelijk te houden. Wij hopen op uw begrip.

U kunt uw jubileumboek al vanaf 100 stuks bij ons laten drukken. Zelfs in het geval van bijzondere uitvoeringen, zoals met linnen of kunstleer.

Kennisbank jubileumboeken

Als expert op het gebied van boekdrukken weten wij wat ervoor nodig is om de emotie in uw verhaal op papier te drukken. Wij snappen daarom ook dat uw organisatie uniek is en dus een persoonlijke afwerking verdient. Als u benieuwd bent naar de afwerkingsmogelijkheden kunt u deze ontdekken door te klikken op het onderwerp (+) dat u aanspreekt. 

Hardcover met bedrukte omslag

Standaard worden onze hardcover boeken voorzien van een bedrukte omslag (voorkant, rug en achterkant). In drukkersjargon wordt dit een ‘enkelzijdig bedrukte omslag’ genoemd. Het bedrukte bandpapier wordt vervolgens over een stevig karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. Ter bescherming wordt de omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat. Het aanbrengen van een (opdikkende) spot uv-lak behoort tot de mogelijkheden om onderdelen van uw omslag extra te laten opvallen.

Hardcover kookboek printen

Hardcover boek met linnen band

In plaats van een bedrukte omslag, is het ook mogelijk de omslag te voorzien van linnen. In drukkersjargon wordt dit een ‘linnen band’ genoemd. Het linnen is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt geheel of gedeeltelijk over het karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. U kunt een linnen omslag bovendien voorzien van foliedruk en/of een beschermende stofomslag (wikkel van papier). Het is ook mogelijk de omslag te voorzien van een combinatie van linnen en bedrukt papier. Dit wordt een ‘halflinnen band’ genoemd.

Hardcover boek linnen omslag

Hardcover boek met leren omslag

Wij maken ook hardcover boeken met een kunstlederen (balacron) omslag. Dit is in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Het is mogelijk om de omslag te voorzien van een bestempeling (bijvoorbeeld zilver of goud) of een blindpreeg. Een blindpreeg is een stempel zonder folie of bedrukking. Een kunstleren omslag is populair bij o.a. notitieboeken en agenda’s. U kunt als extra optie ook voor afgeronde hoeken of een sluitelastiek kiezen.

hardcover boek met kunstleer kaft

Hardcover boek genaaid gebonden

Een genaaid gebonden boek bestaat uit katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Het genaaide boekblok wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje. Vervolgens wordt het boekblok schoongesneden en in een harde kaft gelijmd. Genaaid gebonden staat bekend als de meest duurzame bindingswijze. Daarom adviseren wij deze binding voor boeken die goed open moeten blijven liggen. Bijvoorbeeld voor cursusboeken, lesboeken of boeken met veel pagina’s.

Hardcover boek genaaid gebonden

Hardcover boek garenloos gebonden

Bij een garenloos gebonden boek wordt de rug na het drukken en vouwen van de katernen ingefreesd waarna lijm de functie van het garen overneemt. Bij de meeste drukkers betekent het ontbreken van garen, dat een gelijmd hardcover boek per definitie kwetsbaarder is dan een genaaid boek. Bij De Boekdrukker gebruiken wij daarom de beste materialen waardoor wij toch een duurzaam en kwalitatief boek kunnen maken. Het voordeel ten opzicht van een genaaid boek is dat deze afwerking goedkoper is te produceren. Voor sommige producties is deze bindmethode niet beschikbaar.

Hardcover boek garenloos gebonden drukken

Hardcover boek met foliedruk of preeg

Om het omslag van uw boek iets extra’s te geven, is het mogelijk deze te veredelen met een stempel of preeg. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Op een linnen of kunstleren omslag kan niet worden geprint, vandaar dat een stempel een goed alternatief is om uw boek extra te laten opvallen.

Hardcover boek met folie bedrukking