Voetbalclub RAP Jubileumboek

Op 15 juni 2017 bestaat voetbalclub sv RAP precies 100 jaar. Ter gelegenheid van dit uitzonderlijke jubileum werd afgelopen zondag het jubileumboek gepresenteerd over de rijke historie van deze markante Amsterdamse sportclub. Aan de onthulling van het boek ging een interessante inleiding vooraf door niemand minder dan Mart Smeets. Het blijkt dat sv RAP de eerste voetbalclub was van Mart Smeets, nadat zijn familie vanuit Arnhem naar Amsterdam verhuisde.

Over het jubileumboek

Een aantal jaren geleden vroeg het bestuur van de club aan ere-lid Charles Kint, een boek te schrijven over de rijke geschiedenis van de vereniging. Ondanks het slecht onderhouden clubarchief is het Charles, met behulp van (oud)leden, gelukt een groot gedeelte van de RAP-historie in beeld te brengen. Toen Charles bij De Boekdrukker aanklopte voor dit grote project, hebben we hem gekoppeld aan de vormgevers van Dickhoff Design uit Amsterdam. Na twee jaar hard werken is er afgelopen weekend een heel bijzonder boek gepresenteerd door niemand minder dan oud-speler Mart Smeets. Wat veel mensen niet weten, is dat bijna alle beroemde clubs en landenteams tot op de dag van vandaag trainen op de velden van de sv RAP als ze in Nederland te gast zijn. Zolang de voorraad strekt is het boek te bestellen op de website van RAP.

Jubileumboek, 356 pagina’, liggend A4 genaaid gebonden hardcover boek met bedrukte schutbladen en rood/geel kapitaalband. Het bijzondere van het ontwerp (door De Boekdrukker verzorgd) is dat het twee boeken in één zijn. De club heeft namelijk zo’n lange geschiedenis dat er twee clubs hebben bestaan. Als je het boek omdraait, lees je de geschiedenis over de voorganger van wat nu sv RAP is.

Boekpresentatie door Mart Smeets

Niemand minder dan televisie coryfee Mart Smeets had de eer om dit boek te presenteren. Het werd een lang en vooral mooi verhaal over zijn jeugd in Amsterdam, waarbij er volgens Mart hem meerdere keren “het kippenvel over de rug liep”. Wat blijkt: sv RAP was volgens zijn vader de beste club in de buurt voor zijn zoon om voor spelen. Het was voor Mart een feest van herkenning vanwege de oud-leden die tijdens de presentatie aanwezig waren. Sommige van zijn oud-ploeggenoten had hij meer dan veertig jaar niet meer gezien of gesproken. Een ander bijzonder moment was de huldiging van het oudste lid, Loek Loevendie. Behalve het feit dat het eerste boek aan Loek werd overhandigd, werd ook onthult dat het pad naar de hoofdingang van de club voortaan zijn naam zal dragen. Een heus straatbord werd gepresenteerd, welke een uur later al aan de paal bevestigd werd.

Zelf een jubileumboek drukken

Wij helpen u graag bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Behalve het drukwerk kunnen wij desgewenst ook de vormgeving en distributie voor u afhandelen. Alhoewel de meeste jubileum boeken als gebonden hardcover worden gemaakt, is het ook mogelijk om voor een softcover uitvoering te kiezen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen jubileumboek, almanak of jaarboek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant