Kopermolen in Zuuk

De Kopermolen in Zuuk, gemeente Epe, is één van de mooiste cultuur-historische monumenten op de Noordoost-Veluwe. De huidige watermolen staat er sinds 1858. De oorspronkelijke molen wordt in 1539 voor het eerst in de archieven genoemd. Al die jaren is de door waterkracht opgewekte energie gebruikt voor verschillende toepassingen. De Kopermolen heeft een grote rol gespeeld in de regionale economie en is een eeuw lang het belangrijkste bedrijf in Epe geweest. In dit prachtige genaaid gebonden hardcover boek, wordt de geschiedenis van de Kopermolen uit de doeken gedaan.

Over de auteur

Henri Slijkhuis is historicus. Zijn interessegebied is sociaaleconomische geschiedenis. Hij heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de industrialisatie in de negentiende en twintigste eeuw en de gevolgen daarvan op de leefomgeving in de provincie Overijssel. De waterkwaliteit was hierbij ook een belangrijk thema. Van zijn hand verscheen eerder dit jaar het boekje ‘De Grift op de Oost-Veluwe als een spiegel van de tijd’. Henri is tevens hoofdredacteur van ‘De Wijerd’, het kwartaalblad van de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken.

Over het boek

Voor het boek was veel historisch onderzoek nodig. Daarna moest alle informatie leesbaar, overzichtelijk en foutloos in boekvorm worden gegoten. Een hele klus voor schrijver Henri Slijkhuis en vormgever Eric Harleman. Daarna kwam de fase hoe het boek op een zo weinig risicovolle manier uit te brengen. Initiatiefnemer en financieel eindverantwoordelijk is namelijk de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, een ANBI instelling die op de centen moet letten. Lang is nagedacht over hard- of softcover en de oplage. Een doorbraak in dat proces kwam toen een bedrijf in de gemeente besloot het boekje als relatiegeschenk te gaan inzetten met een eigen cover (stofomslag). Daardoor werd het mogelijk de oplage te verhogen en een financieel solide basis te leggen. De verkoop loopt goed nadat veel regionale media aandacht hebben besteed aan het boek. Het boek is ook te bestellen via de website van De Bekenstichting.

Hardcover boek, 165x 240 mm, bedrukte stofomslag en bedrukte omslag. Beide voorzien van krasvast matlaminaat. 140 grams HVO binnenwerk papier met bedrukte schutbladen in 1 PMS kleur. Genaaid gebonden en afgewerkt met kapitaalband.

Geschiedenisboek zelf uitgeven

De Boekdrukker helpt u graag bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Leg de historie en geschiedenis van uw regio, streek, bedrijf of familie vast in een mooi boek dat nog generaties lang zal worden gewaardeerd. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen boek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant