Goedkoop hardcover boeken drukken

Hardcover boek drukken en binden. Kies uit vele afwerkingen en papiersoorten. Wij adviseren u graag met het maken van de juiste keuzes. Druk boeken met harde kaft in grote en kleine oplage!

Uitleg hardcover boekenOfferte aanvragen

Hardcover boek drukken

Hardcover boek drukken

Een boek drukken met harde kaft is mogelijk! Wij drukken en printen boeken vanaf oplage 100! Dankzij onze jarenlange ervaring helpen wij u bij het maken van de juiste keuzes tegen de scherpste prijs. Profiteer van mooie boeken én een soepel lopende drukwerkbegeleiding. Kortom, op deze pagina staat bruikbare informatie speciaal bedoeld voor het uitgeven van een boek met harde kaft in eigen beheer.

 • Uitleg kosten hardcover boek

  De prijs van een boek met harde kaft hangt af van verschillende elementen. Bijvoorbeeld het formaat, de bindingswijze en de bedrukking (kleur of zwartwit). Daarom adviseert De Boekdrukker u graag over de juiste uitvoering van uw boek. Daarnaast bieden wij ondersteuning op het gebied van vormgeving. Vraag vandaag een vrijblijvende offerte aan en ontvang een helder overzicht van de kosten.

 • Indrukwekkende hardcover boeken

  Een boek met harde kaft is hét product om een opvallende uitgave te maken voor uw publiek. Wij denken actief mee over de juiste keuzes van de uitvoering. Daarom bent u altijd verzekerd van een fantastisch eindresultaat. De Boekdrukker helpt u graag een onvergetelijke indruk te maken.

Kennisbank hardcover boeken

Wij zijn al jaren expert op het gebied van boekdrukken en delen graag onze ervaring met u. Lees meer informatie over een boek drukken met harde kaft. Klik op het plusje(+) om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden. Wij geven graag advies zodat u het beste boek krijgt!

Hardcover met bedrukte omslag

Standaard worden onze hardcover boeken voorzien van een bedrukte omslag (voorkant, rug en achterkant). In drukkersjargon wordt dit een ‘enkelzijdig bedrukte omslag’ genoemd. Het bedrukte bandpapier wordt vervolgens over een stevig karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. Ter bescherming wordt de omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat. Het aanbrengen van een (opdikkende) spot uv-lak behoort tot de mogelijkheden om onderdelen van uw omslag extra te laten opvallen.

Hardcover kookboek printen

Hardcover boek met linnen band

In plaats van een bedrukte omslag, is het ook mogelijk de omslag te voorzien van linnen. In drukkersjargon wordt dit een ‘linnen band’ genoemd. Het linnen is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt geheel of gedeeltelijk over het karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. U kunt een linnen omslag bovendien voorzien van foliedruk en/of een beschermende stofomslag (wikkel van papier). Het is ook mogelijk de omslag te voorzien van een combinatie van linnen en bedrukt papier. Dit wordt een ‘halflinnen band’ genoemd.

Hardcover boek linnen omslag

Hardcover boek met leren omslag

Wij maken ook hardcover boeken met een kunstlederen (balacron) omslag. Dit is in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Het is mogelijk om de omslag te voorzien van een bestempeling (bijvoorbeeld zilver of goud) of een blindpreeg. Een blindpreeg is een stempel zonder folie of bedrukking. Een kunstleren omslag is populair bij o.a. notitieboeken en agenda’s. U kunt als extra optie ook voor afgeronde hoeken of een sluitelastiek kiezen.

hardcover boek met kunstleer kaft

Hardcover boek genaaid gebonden

Een genaaid gebonden boek bestaat uit katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Het genaaide boekblok wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje. Vervolgens wordt het boekblok schoongesneden en in een harde kaft gelijmd. Genaaid gebonden staat bekend als de meest duurzame bindingswijze. Daarom adviseren wij deze binding voor boeken die goed open moeten blijven liggen. Bijvoorbeeld voor cursusboeken, lesboeken of boeken met veel pagina’s.

Hardcover boek genaaid gebonden

Hardcover boek garenloos gebonden

Bij een garenloos gebonden boek wordt de rug na het drukken en vouwen van de katernen ingefreesd waarna lijm de functie van het garen overneemt. Bij de meeste drukkers betekent het ontbreken van garen, dat een gelijmd hardcover boek per definitie kwetsbaarder is dan een genaaid boek. Bij De Boekdrukker gebruiken wij daarom de beste materialen waardoor wij toch een duurzaam en kwalitatief boek kunnen maken. Het voordeel ten opzicht van een genaaid boek is dat deze afwerking goedkoper is te produceren. Voor sommige producties is deze bindmethode niet beschikbaar.

Hardcover boek garenloos gebonden drukken

Hardcover boek met foliedruk of preeg

Om het omslag van uw boek iets extra’s te geven, is het mogelijk deze te veredelen met een stempel of preeg. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Op een linnen of kunstleren omslag kan niet worden geprint, vandaar dat een stempel een goed alternatief is om uw boek extra te laten opvallen.

Hardcover boek met folie bedrukking

Kosten hardcover boek drukken

Bij ons zijn de kosten overzichtelijk en voordelig! Wij berekenen geen bijkomende of verborgen kosten voor het drukken. In feite kunt u de prijs zo hoog of laag maken als u zelf wilt, daar komen we later nog op terug. Echter, hoe worden de kosten bepaalt? De kostenbepaling hangt af van:

 • Het formaat van uw boek
 • Het aantal pagina’s voor het binnenwerk
 • Het gekozen papiersoort voor het binnenwerk
 • De oplage (hoe hoger hoe goedkoper per boek)
 • De bindingswijze (garenloos of genaaid gebonden)
 • Bijzondere afwerkingen zoals linnen of een foliepreeg

Hier vindt u de kosten van een boek drukken overzichtelijk opgesteld. Wij gaan voor de beste kwaliteit en drukwerkbegeleiding. Daarom krijgt u bij De Boekdrukker altijd waar voor uw geld. Wilt u weten wat het drukken van uw boek kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen over boeken met harde kaft

Wanneer men het heeft over de betekenis van een hardcover boek, bedoelt men een boek dat is gebonden met een harde kaft. Ten opzichte van een zachte kaft biedt een hardcover boek stevigheid en een prachtige uitstraling. De kaft van een hardcover boek is niet buigzaam. Dit heeft onder meer als voordeel dat een hardcover boek duurzaam is en lang meegaat.

Ja, dat is mogelijk. Wij kunnen hardcover boeken drukken in een oplage vanaf 100 boeken. Een kleine oplage wordt geprint in digitaaldruk. Zo kunnen we de opstartkosten laag houden en ook kleine oplagen hardcover boeken aanbieden.

Een hardcover boek wordt gemaakt met een harde kaft en kan gebonden worden op twee wijzen: genaaid en garenloos. Daarbij kan bovendien gekozen worden voor een bedrukt bandpapier (voorzien van mat- of glanslaminaat), een linnen omslag of bijvoorbeeld een kunstleren omslag. Hierbij zijn verschillende afwerkingen mogelijk, ieder met zijn eigen charme en unieke uitstraling. Twijfelt u over de details van de afwerking, dan helpen wij u hier graag mee verder.

Bij De Boekdrukker kunt u kiezen voor diverse afwerkingen. Daarbij kijken wij naar zaken zoals de omslag, maar ook de bindingswijze. U kunt kiezen voor een bedrukt bandpapier, voorzien van glans- of matlaminaat, een linnen omslag of een balacron omslag. De omslag wordt geplakt op het karton dat het hardcover boek van stevigheid voorziet. Daarnaast kunnen wij delen van de kaft, zoals de titel of een logo, bedrukken met goud of zilverfolie. Dit heet een foliepreeg. Zonder folie heet dit een blindpreeg.

Voor de bindingswijze zijn er twee opties: gebonden en garenloos. Bij een genaaid gebonden boek worden katernen aan elkaar genaaid met garen. Bij een garenloos gebonden boek wordt de rug ingefreesd en worden de katernen met lijm vastgemaakt. Een genaaid gebonden boek is door het verschil in techniek iets steviger en daarmee duurzamer.

Dankzij jarenlange ervaring, uitstekende expertise en kennis van alle facetten van het boekdrukken, is De Boekdrukker de perfecte keuze voor het drukken van uw hardcover boek. Bij De Boekdrukker kunt u kiezen voor een kleine oplage, maar ook een grote oplage. Met diverse afwerkingsopties en een groot pallet aan mogelijkheden voor personalisering weten wij een zeer hoge klanttevredenheid te bewerkstelligen. Meer informatie of advies nodig om de juiste keuze te maken? Dan helpen we u graag verder. Service en kwaliteit staat bij De Boekdrukker bovenaan.