Boek Geschiedenis van Soest

Gemeente Soest kan terugkijken op een goed bezochte boekpresentatie gisteren van het boek ‘Soest in de midden steentijd’. De midden steentijd opgraving in 2015 was de aanleiding van deze publicatie. De opgraving vond plaats op de plek waar nu de Jan Wolkershof is. Ondanks dat er al veel bekend was over de historie van Soest,  zijn er weer nieuwe dingen over de geschiedenis ontdekt.

Bijzondere ontdekking

Wethouder Pijnenborg is enthousiast over de historische ontdekkingen. “Wat vooraf een ‘standaard’ opgraving leek – nodig om woningen te kunnen bouwen – levert heel nieuwe informatie op over het leven in de midden steentijd. 10.000 jaar terug woonden er al mensen in Soest. We dachten altijd dat de jager-verzamelaars uit die tijd rond trokken. Maar in Soest bleven ze langer hangen. Deze Soester steentijd-mensen woonden anders, aten anders en leefden anders. Dat ontdekten de archeologen vlak voor kerst 2015 in het zand onder een oud korfbalveld.”

Wetenschappelijk rapport en boekje voor publiek

Na afloop van de opgraving in 2015 hebben de archeologen tal van onderzoeken uitgevoerd. Een deel van die onderzoeken loopt nog omdat er zo ontzettend veel vuursteen is gevonden. Maar de hoofdlijnen zijn inmiddels duidelijk.
Uiteindelijk komt er een dik wetenschappelijk rapport over het archeologisch onderzoek. Omdat er vanuit de Soester samenleving veel belangstelling was voor de opgraving, wilde wethouder Janne Pijnenborg naast het wetenschappelijk rapport ook een boekje voor publiek maken. “Dit boekje laat met fraaie illustraties zien wat de wetenschappelijke ontdekkingen ons vertellen over het leven in Soest in de midden steentijd.”

Het betreffende boek is een A5 hardcover boek (liggend), veredeld met een glanzende spot uv-lak over gehele omslag (titel, dorpsaanzicht en op de rode strepen van de rug). Enkelzijdig bedrukte schutbladen, genaaid gebonden in een harde kaft.

Gratis afhalen boek

Alle bezoekers mochten na de presentatie een exemplaar mee naar huis nemen. Mensen die niet aanwezig waren bij de presentatie maar wel belangstelling hebben voor een boekje, kunnen na 14 maart een exemplaar ophalen bij de receptie in het gemeentehuis van de Gemeente Soest.

Geschiedenisboek drukken en uitgeven

De Boekdrukker helpt u bij het drukken van hardcover boeken met een historisch of wetenschappelijk thema. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook voor bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor drukken van uw eigen hardcover boek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant