Eigen dichtbundel drukken

Eigen gedichten publiceren? We helpen u bij het samenstellen van een dichtbundel vanaf 100 stuks. Met begeleiding van ervaren professionals is het resultaat optimaal terwijl we de prijzen laag houden. Een unieke dichtbundel, geheel naar eigen smaak en wensen!

Uitleg gedichten bundelenOfferte aanvragen

Gedichtenbundel maken en drukken

 • Gedichten publiceren in een echt boek

  Bent u gezegend met een poëtisch talent? Bundel uw mooiste gedichten in een echt boek. De Boekdrukker maakt het u makkelijk met handige Word-sjablonen. Laat u de opmaak liever door een vormgever doen? Dat kan ook bij De Boekdrukker. Kies uit verschillende formaten, papiersoorten en covers. Alles wat u nodig heeft voor een professionele dichtbundel.

 • Gedichtenbundel maken met persoonlijke begeleiding

  Een gedichtenbundel maken tegen de voordeligste tarieven? U bent hier goed. Bij De Boekdrukker zijn we ervaren in het maken van gedichtenbundels en andere boeken in eigen beheer. U krijgt de beste balans tussen prijs en kwaliteit door de persoonlijke begeleiding tijdens het offertetraject.

Gedichten publiceren met De Boekdrukker

Dichtbundel drukken bij De Boekdrukker

Gedichtenbundel maken tegen de laagste kosten

Een eigen gedichtenbundel maken voor een redelijk bedrag? Zoek niet verder. Onze persoonlijke begeleiding tijdens het offertetraject is onze kracht. Want alle opties bij het laten drukken van een boek hebben effect op het totaalbedrag. Daarom helpen wij u graag aan de voordeligste dichtbundel binnen de kwaliteitseisen die u zelf stelt. De oplage, het formaat, een harde kaft of softcover, afwerking en bindwijzen. Vandaar komen al deze mogelijkheden in het offertetraject voorbij. Onze ervaren medewerkers weten wat gangbaar, voordelig en duurzaam is. Benieuwd naar het kostenplaatje dat hoort bij uw eigen gedichtenbundel maken?

Gedichten publiceren: dit zijn de veelgestelde vragen

Het antwoord hierop is simpel. Het hoeft niet. Maar besef wel dat de dichtkunst niet iedereen toebedeeld is. Wij zien het niet publiceren van uw gedichten als een gemiste kans. De kans om anderen te laten zien hoe woorden uiting kunnen geven aan gevoelens op een prachtige én heel krachtige manier. U kunt anderen ook meegeven dat taal iets moois om mee te spelen is. U begint met de selectie van uw allermooiste gedichten. Daarna levert u deze aan in drukklare bestanden of als PDF vanuit Word of Pages. Hiervoor hebben we een praktisch en gratis Word-sjabloon. Met opmaak instructies en praktische designtips laat u uw dichtkunst zelf tot leven komen.

U vraagt een offerte aan via ons offerteformulier en doorloopt alle keuzes die nodig zijn om een eigen gedichtenbundel te maken. Omdat het soms lastige vragen kunnen zijn en het u misschien aan kennis ontbreekt over drukwerk, adviseren we u graag. U ontwerpt de dichtbundel op uw eigen manier. Zo komt de poëzie het mooist tot haar recht. Vandaar dat onze ontwerpgids  vol met behulpzame praktische tips staat. U kunt het opmaken (tegen meerkosten) ook uit handen geven aan onze professionals. Opmaak klaar? Wij controleren het bestand uitgebreid. Omdat alles moet kloppen voordat we uw eigen, tastbare dichtbundel maken. Keurt u het ook goed? We drukken de dichtbundel en sturen ze mooi afgewerkt en netjes verpakt naar u toe.

Het laten drukken van een gedichtenbundel bij De Boekdrukker kan heel voordelig. De oplage, de keuze voor een hardcover of een softcover, het formaat en onder andere de papiersoort zijn hierbij bepalende factoren. U kiest tussen kleurgebruik of enkel zwart-wit en uit de verschillende manieren waarop we het boek kunnen afwerken. Lees alles over de aan te leveren bestanden, het bestelproces, bezorgen, papiersoorten en zelf uitgeven in het kenniscentrum. Liever persoonlijk advies? Geen probleem, stuur een berichtje of bel ons direct op +31 (0)20-8201855. Een van onze medewerkers helpt u graag met al uw vragen.

De Boekdrukker staat bekend als een voordelige drukkerij. Tegelijkertijd kunnen we u ontzorgen in zaken die u liever uit handen geeft. Het opmaken van uw gedichtenbundel is niet voor iedereen even makkelijk. Een drukklaar bestand vraagt soms om wat handigheid en verdieping. We hebben aan u gedacht. Of u nou digibeet of professioneel vormgever bent of iets daartussenin. Dit zijn de mogelijkheden om uw dichtbundel op te maken. 1) u laat de vormgeving door onze vormgevers doen tegen een meerprijs. 2) u gebruikt onze gratis Word-sjablonen. Ze zijn eenvoudig in gebruik. De uitgebreide ontwerpgids maakt het nog makkelijker. Meer weten over het opmaken tot drukklare bestanden? Neem gerust contact op of vraag een offerte aan.

Een bestand is klaar om gedrukt te worden als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Het bestand moet van het formaat PDFX1a zijn en voorzien zijn van snijtekens en afloop. Als er afbeeldingen zijn opgenomen in uw dichtbundel moeten ze in de juiste resolutie staan. Dat is bij ons minimaal 150 dpi en optimaal  300 dpi. Een lagere resolutie raden wij af voor een redelijk resultaat. Een hogere resolutie kan wel en is vaak ook beter voor een mooie scherpte van de foto’s of de afbeeldingen. Zelf een ontwerp maken kan met onze gratis Word-sjablonen. Tegen een meerprijs laat u het doen door onze vormgevers. Dan heeft u er helemaal geen omkijken meer naar.

Uw dichtbundel uitgeven in eigen beheer, dat betekent dat u de regie 100% in eigen hand heeft. U kunt alle kanten uit met uw ideeën over de vormgeving. Wilt u een indrukwekkend boek met luxe kaft of een klein en handzaam pocketboekje dat mee kan naar het park? De sfeer die een gedichtenbundel uitstraalt wordt niet alleen bepaald door de gedichten die erin staan maar ook voor een deel door de papierkeuze. De papiersoorten hebben elk hun specifieke eigenschappen. Qua kleur, gevoel, dikte en glans. Onze adviseurs hebben al meegedacht bij verschillende gedichtenbundels, dus laat ons gerust meedenken.

Wij zijn voorstanders van proefdrukken en daarom kunt u tegen betaling een ongebonden proefdruk in de offerte opnemen. Met een proefdruk bouwt u extra zekerheid in. Bij sommige producties is een volledige proefdruk niet mogelijk, maar bestaan er andere oplossingen zoals een matchprint.  Voel het papier en houd het formaat al een keer in handen. In de vorm vindt uw allerlaatste kritische blik vaak nog een verbeterpunt. Op dit moment kunnen we nog alles aanpassen.

De precieze levertijd van uw gedichtenbundel hangt af van verschillende factoren. Het aantal pagina’s van het boek, de oplage en de materialen die we erbij nodig hebben. Drukte bij De Boekdrukker en uw gewenste deadline spelen ook mee bij het inplannen van de werkzaamheden. Check de levertijd voor uw gedichtenbundel door een offerte aan te vragen. Vul de deadline in, die voor u het meest ideaal is. We doen er alles aan om uw deadline te halen. Hoe eerder wij de bestelling binnen hebben, hoe groter de kans dat dat lukt. In alle andere gevallen overleggen we met u wat wel haalbaar is.

De Boekdrukker verpakt de boeken goed, in handzame dozen. Dat is handig als u ze in kleinere hoeveelheden wilt distribueren. Bij grote oplages staan de dozen op een pallet. Laat ze voor een kleine toeslag per stuk in krimpfolie sealen als u behoefte heeft aan extra bescherming om uw dichtbundels. Onze vaste verzendpartners leveren de boeken bij u af op de afgesproken datum. Zorg dus dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Dit zijn onze standaardformaten:

 • A4 en A5-formaat, zowel staand en liggend
 • Wetenschappelijk formaat: 170 x 240 mm staand en liggend
 • Vierkant formaat in drie afmetingen: 289 x 289, 210 x 210 en 148 x 148
 • Pocketboek: 135 x 210 mm staand en liggend
 • Pocketboek mini: 125 x 200 mm staand en liggend
 • Ander formaat? Dat kan. Vul het in op het offerteformulier en zonder tegenbericht komt het helemaal in orde.