Het uitbrengen van een boek

Het schrijven van een boek is één ding, maar het uitbrengen van een boek is weer een heel ander verhaal. Er moet veel gebeuren om daadwerkelijk al die woorden die u geschreven heeft uiteindelijk als tastbaar boek in uw handen te krijgen, en natuurlijk in de handen van uw lezers. Het uitbrengen van een boek brengt verscheidene kosten met zich mee, in deze tweedelige blogserie bekijken we de kosten vóór de verkoop en vanaf de verkoop van uw boek.

Vormgeving

Hoogstwaarschijnlijk staat het boek als Word-bestand op uw computer, het is belangrijk om het boek druk-klaar te maken. Als u niet instaat bent dit zelf te doen, kunnen de specialisten van De Boekdrukker u voor een kleine meerkosten hierbij helpen. Deze functie is echter ook beschikbaar in onze betaalbare vormgevingspakketten.
In deze pakketten wordt het vormgeven van uw boek, naar aanleiding van uw wensen, volledig uit handen genomen en vakkundig uitgevoerd door de specialisten. De prijs van dit pakket kan variëren afhankelijke van uw eigen wensen. Meer informatie? Ga naar onze pagina over boek ontwerpen en vraag een vrijblijvende offerte op.

Van idee tot drukwerk

Indien u er niet voor kiest om gebruik te maken van onze vormgevingspakketten, kunt u natuurlijk ook geheel zelf het boek vormgeven.
Allereerst bepaalt u het soort boek dat wilt; gaat u voor een hard- of softcover boek? Of maakt u een brochure of magazine, dan is garenloze binding uitermate geschikt.

Daarna maakt u een keuze omtrent het formaat papier, de bedrukking van de cover, de afwerking van het omslag, de kleur schutbladen, het papiersoort van het binnenwerk en de bedrukking van de inhoud. De prijs van een boek wordt onder andere  bepaald door de hoeveelheid pagina’s en de bijbehorende  prijs per bladzijde. De prijs per bladzijde wordt bepaald door eerdergenoemde variabelen (het formaat papier, de bedrukking van de cover, etc.).

Een rekenvoorbeeld: u heeft een softcover boek in A5 formaat van 104 pagina’s full color bedrukking in een oplage van 250 stuks. Dit kost u rond de € 6,50 per boek. Bij een oplage van 1000 stuks kost ditzelfde boek €3,00. Uiteraard draagt dat wel een hoger risico met zich mee bij een grotere oplage om het verkocht te krijgen. Hier geldt de regel; hoe groter de oplage, hoe lager de prijs per boek. Bent u benieuwd naar uw situatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Leestip

Lees ook: Een eigen boek uitgeven: wat kost dat? – Deel 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant

Bekijk alle blogs
 • Zelf een boek uitgeven, of ga je een boek schrijven? Lees hier meer over een uitgever of uitgeven in eigen beheer.

  Lees verder
 • De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk.

  Lees verder
 • Young Adult Fantasy boek debuut uit: Heks van vuur en oorlog. Geschreven door S. Christina. Lees meer over dit meeslepende boek!

  Lees verder
 • Tekst redigeren is erg handig wanneer u een boek heeft geschreven. Maar wat is redigeren precies? U leest het in dit blog vol tips!

  Lees verder