Dichtbundel Jan Van der Kooij

Amsterdam, 21 mei 2015 – Aanstaande vrijdag wordt de dichtbundel van Jan van der Kooij ‘En wat dies meer zij’ feestelijk gepresenteerd bij boekhandel De Kler in Leiderdorp. Deze uitgave is maar liefst de negende bundel die verschenen is. Een hele prestatie voor iemand die de dichtkunst niet als professie beoefent. Deze luxe uitgevoerde hardcover (genaaid gebonden, 20 x 20 cm) is gedrukt bij De Boekdrukker en geheel uitgegeven in eigen beheer door de dichter, met een voorwoord van fan Herman van Rompuy.

Over het boek

Een Haiku is een drieregelig gedichtje dat bestaat uit zeventien lettergrepen. De eerste regel heeft vijf lettergrepen, de middelste zeven en de laatste weer vijf. Het schrijven van Haiku’s wordt ‘poëzie op de vierkante centimeter’ genoemd. Wanneer de Haiku-dichter er in slaagt de lezer mee te nemen in zijn scherpe observatie, in zijn haast kinderlijke verwondering en hem dezelfde indrukken van sfeer en gevoelens kan laten ondergaan, heeft hij een ongekende prestatie geleverd.

Over de dichter

Jan van der Kooij ging zich kort na het overlijden van zijn vader wijden aan de poëzie, nu vijftig jaar geleden. Gerrit van der Kooij (1893 – 1963), leraar Frans en maker van overwegend religieus getinte gedichten, is tijdens en na diens leven een inspiratiebron voor Jan. De taalkundig ongeschoolde zoon studeerde naast zijn werk als beleidsmedewerker bij de overheid twee jaar Nederlandse Taal en Letterkunde en volgde tevens een cursus Publiciteit. De opgedane kennis bracht hij direct in de praktijk. Als freelance medewerker van het Leiderdorps Weekblad interviewde Jan menig politicus en sprak met en schreef over plaatsgenoten die op dat moment de actualiteit bepaalden. Later kreeg Jan in het weekblad een vaste plek op de voorpagina. Al meer dan vijftien jaar publiceert hij een Haiku op deze ‘ereplaats’.

Het boek bestellen

Het boek is te koop bij boekhandel De Kler in Leiderdorp. Het boek wordt daar ook op vrijdag 22 mei voor het eerst gepresenteerd aan het publiek.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u graag bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen boek of magazine.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant