De Wollef en de seve geitjes cover

Graag brengen wij boeken van onze klanten onder de aandacht bij liefhebbers van het gedrukte boek. Vanaf vandaag is het kinderboek ‘De Wollef en de Seve Geitjes’ verkrijgbaar. Sacha Serano en Maarten de Ru van ontwerpbureau Yazoka zijn de makers van de Bargoense variant van het wereldberoemde sprookje.

Bargoens sprookje

Iedereen kent de “De wolf en de zeven geitjes” wel, maar bijna niemand kent het sprookje in het Bargoens. De Amsterdamse geheimtaal die al in de 17e eeuw door schurken, hoeren en kooplui gesproken werd. Er gaan al eeuwen lang Bargoense varianten van het sprookje rond, maar wie de eerste vertaling nou eigenlijk gemaakt heeft is nooit bekend geworden. Deze eeuw heeft Yazoka de hele mikmak herschreven en er jofele illustraties bijgemaakt.

Het boek is een 32 pagina tellend liggend hardcover A5 boek gedrukt op 200 grams MC mat papier, genaaid gebonden met dubbelzijdig bedrukte schutbladen in 1 PMS kleur.

Geschiedenis bewaren

Tijdens een zoektocht naar mooie oude Amsterdamse teksten kwamen Sacha en Maarten de Bargoense variant van het wereldberoemde sprookje tegen. Nadat ze bij waren gekomen van het lachen ontstond het idee om de tekst aan te passen, er illustraties bij te maken en het geheel in boekvorm uit te brengen. Met als achterliggende gedachte ons Amsterdams erfgoed nooit aan de vergetelheid te laten ontrukken.

Verkrijgbaarheid

Het boek [ISBN/EAN: 978-94-92113-00-9] is vanaf 1 oktober 2014 verkrijgbaar in verscheidene
Amsterdamse boekwinkels, The Frozen Fountain en in de webshop van  www.dewollef.nl.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant