Wij bij De Boekdrukker zijn altijd verheugd als er mooie inspirerende boeken voorbij komen die gemaakt zijn door onze klanten. Hier willen wij bijzondere aandacht aan geven door middel van onze rubriek ‘uitgelicht’. Het drukken van een boek is in deze digitale tijd juist een bewuste keuze geworden en daardoor extra bijzonder.

Storytelling in drie bedrijven

Als je succesvol zaken wilt doen zul je goed moeten communiceren. Met je klanten natuurlijk, maar ook met je medewerkers. Hoe doe je dat op een leuke, natuurlijke en doeltreffende manier? Door verhalen te vertellen! In zijn eerste boek helpt ‘storymanager’ Erik Mathlener hoe bedrijven, organisaties en mensen effectiever en plezanter kunnen communiceren.

Waarom dit boek?

Ik wilde al heel lang een boek schrijven. Gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven. Maar evengoed omdat ik mijn zakelijke kansen ermee vergroot. Klanten zien dan immers dat ik verstand heb van storytelling. Bovendien is het voor deelnemers aan mijn trainingen handig om naar huis te gaan met een boek. Zo kunnen ze zich verder bekwamen in het vertellen van verhalen.

Waarom heeft u gekozen voor hardcover en niet voor softcover?

Dat is puur vanwege de uitstraling. Een hardcover boek ligt lekkerder in de hand en oogt professioneler. Duurzamer. Je hebt meer kwaliteit in handen. Natuurlijk bevat een paperback dezelfde inhoud, maar het heeft gevoelsmatig niet dezelfde impact.

Wat was uw eerste reactie toen u het resultaat van het boek zag?

Het was een sensatie! Je hebt lang gewerkt aan je manuscript en dan ineens heb je een heus boek in handen! Ik was overdonderd door de schoonheid. Na het advies van Bart heb ik voor glanslaminaat gekozen. Schitterende diepe kleuren, een prachtige glans en haarscherp. Ik heb gebladerd en gebladerd door mijn nieuwe boek en had een enorme grijns van oor tot oor. Pure blijdschap en trots.

Wat is volgens u de meerwaarde van een gedrukt boek ten opzichte van een digitale variant?

Een boek is echter. Werkelijker. Meer aanwezig. Een boek kun je voelen, ruiken, zelfs horen als je bladert. Je legt het weg en pakt het volgende week weer in handen als je oog erop valt. “Oh ja, dat stond in dat ene boek,” denk je als je iets wilt opzoeken. Je snuffelt langs de boeken en neemt hem uit de boekenkast. Herkenning van eerder gemaakte aantekeningen. Daardoor is een boek een klein gelukje. Daar kan een pdf-bestand op je harde schijf nooit aan tippen.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u graag bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen boek of magazine.