4 programma’s die helpen met bij een boek ontwerpen

U bent moedig begonnen aan de start van uw boek. De eerste woorden staan op papier, er staan al een paar alinea’s en de ideeën blijven maar opkomen. Hoe zorgt u ervoor dat u blijft schrijven en dat het proces van concept tot eindproduct, het boek, tot stand komt? Lees snel verder want een boek ontwerpen is leuk om te doen!

Een boek ontwerpen: de inspiratie

Evernote
Waarschijnlijk kent u het maar al te goed, een geniale inval van inspiratie. Meestal komen deze op onverwachte momenten. Juist als u net geen kladblok bij de hand heeft. Hoe irritant is dat? Door gebruik te maken van een slimme app als Evernote is heeft u uw kladblok altijd bij de hand; het is namelijk een app die naar eigen zeggen ‘alles onthoudt’. Het is een programma waarmee u notities, afbeeldingen en bestanden kunt opslaan op een gratis stukje cloud. Daarnaast kunt u geluidsbestanden, zelfgemaakte foto’s (met uw mobiele telefoon) en ingescande documenten bijvoegen. De data kunt u via laptop, tablet en of smartphone altijd en overal raadplegen of aanpassen. De basisversie van Evernote is gratis.

Scapple
Een programma voor schrijvers die van flexibiliteit houden. U kunt tekstblokken rangschikken en verbinden voor een later moment, u zit dus niet vast aan een bepaalde structuur. Dit is het perfecte programma voor wie puur functionaliteit wil en verder niet veel tijd kwijt wil zijn aan grafische opties. Heeft u even snel een ingeving, noteer het in Scapple en exporteer uw ideeën naar Scrivener. Een leuk extraatje is dat u mindmaps kunt maken met dit programma. Probeer de gratis versie.

Een boek ontwerpen: het bewaren van uw bestanden

Dropbox
Waarom is dit nuttig voor een schrijver? Omdat we allemaal weleens te maken hebben gehad met falende techniek. De nachtmerrie van iedere schrijver: een computer die crasht zonder dat u een back-up heeft. Al het werk is voor niets geweest. Dropbox is een online opslagservice die uw teksten in een cloud opslaat. Wie zijn lokale bestanden voortdurend synchroniseert met de bestanden in Dropbox, heeft altijd de laatste versie online. Dropbox is gratis.

Een boek ontwerpen: uw boek drukken

U heeft al uw inspiraties verwerkt in uw boek en ook alle computer crashes overleefd, dan is het nu tijd om het boek te gaan drukken. De Boekdrukker zorgt ervoor dat elk geschreven boek de juiste aandacht krijgt. Een boek schrijven kost tijd en moeite, daarom zorgen wij ervoor dat het een professioneel eindproduct wordt waar u trots op kunt zijn. Neem contact met ons op voor een gesprek of vraag direct een offerte aan. Geen tijd of zin om uw boek te ontwerpen? Onze professionele vormgevers helpen u graag verder, check onze betaalbare vormgevingspakketten!

Leestips zelf boek schrijven

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant

Bekijk alle blogs
 • Zelf een boek uitgeven, of ga je een boek schrijven? Lees hier meer over een uitgever of uitgeven in eigen beheer.

  Lees verder
 • De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk.

  Lees verder
 • Young Adult Fantasy boek debuut uit: Heks van vuur en oorlog. Geschreven door S. Christina. Lees meer over dit meeslepende boek!

  Lees verder
 • Tekst redigeren is erg handig wanneer u een boek heeft geschreven. Maar wat is redigeren precies? U leest het in dit blog vol tips!

  Lees verder