Programma's voor het schrijven van een boek

Een boek schrijven begint daadwerkelijk met het op papier zetten van uw verhaal. Veel schrijvers beginnen in Word of in Pages. Een groot nadeel hiervan is dat het snel onoverzichtelijk wordt en u snel kunt verdwalen in de lange teksten. Daarom introduceren wij twee programma’s om een boek te schrijven als een professional.

Een boek schrijven

Scrivener
Het ultieme programma voor de chaotische schrijver! U kunt naast het schrijven van teksten in deze programma ook ideeën en teksten structureren. U kunt feilloos alinea’s en hoofdstukken verschuiven en toevoegen. Ook u kunt notities maken van de inspiraties die u tijdens het schrijven opdoet, een handige functie om uw boek gestalte te geven. Het unieke aan dit programma is dat het personages onthoudt en genereert – en als u dat wilt – bijpassende namen. Scrivener kost eenmalig 45 dollar. Uitproberen is gratis. Bekijk een filmpje waarin Scrivener wordt uitgelegd.

Indesign
Voor de echte profs raden wij Adobe Indesign aan, het is een high-end desktop publishing programma dat uitgegroeid is tot een professionele standaard voor publicatie ontwerp. Dit programma heeft, naast alle standaardfuncties van een schrijfprogramma, nog meer opties. Zo kunt u tekstkaders maken, paden & vormen en beeldmateriaal ontwerpen voor uw boek. Kortom, dit programma biedt een breed scala aan controle. De kosten bedragen €36 per maand. Bekijk ook een filmpje waarin Indesign wordt uitgelegd.

Professionele vormgeving

Heeft u zelf geen tijd voor het opmaken van uw boek? Maak dan gebruik van onze eigen vormgevers. Zij zorgen ervoor dat uw boek naar eigen smaak wordt opgemaakt en een professionele uitstraling krijgt. Hierbij houden wij rekening met zaken zoals typografie, regelafstand en mooi opgemaakte tabellen, illustraties en afbeeldingen. Momenteel bieden wij twee vormgevingspakketten waarbij u alleen maar de tekst en eventueel beeldmateriaal hoeft aan te leveren.

Uw boek drukken

Vereeuwig uw boek door het te laten drukken door een professionele boekdrukker. Wij zorgen ervoor dat elk geschreven boek de juiste aandacht krijgt. Een boek schrijven kost veel tijd en moeite en daarom zorgen wij ervoor dat het een professioneel eindproduct wordt waar je trots op kunt zijn. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor het drukken en ontwerpen van uw boek.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant

Bekijk alle blogs
 • Zelf een boek uitgeven, of ga je een boek schrijven? Lees hier meer over een uitgever of uitgeven in eigen beheer.

  Lees verder
 • De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk.

  Lees verder
 • Young Adult Fantasy boek debuut uit: Heks van vuur en oorlog. Geschreven door S. Christina. Lees meer over dit meeslepende boek!

  Lees verder
 • Tekst redigeren is erg handig wanneer u een boek heeft geschreven. Maar wat is redigeren precies? U leest het in dit blog vol tips!

  Lees verder