Wat kost een boek drukken

De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk. Hoe meer boeken u besteld, hoe lager de prijs per boek. Vervolgens is het aantal pagina’s van belang en het gekozen papier. U kunt kiezen uit een hardcover of softcover boek. Het kleurgebruik voor een boek en de bindingswijze spelen ook een belangrijke rol. Als laatst is het van belang om te kijken voor welke afwerking u kiest.

Een softcover boek met weinig pagina’s in een oplage van enkele duizenden stuks, kost rond de paar euro per boek. Maar een luxe fotoboek uitgevoerd met mooi papier en een harde kaft is wat duurder.

Proces boek drukken

Bij De Boekdrukker kunt u uw boek laten drukken. Wanneer het drukproces wordt gestart, krijgt u ten eerste een vaste contactpersoon die bereikbaar is voor advies. Ten tweede kunt u ook terecht voor andere vragen over bijvoorbeeld de bindingswijze.

De volgende stap is het aanleveren van uw bestanden die vervolgens worden gecontroleerd. Mocht u hier niet helemaal uitkomen dan kunt u ook van onze ontwerpgids gebruikmaken.

Bij deze controleronde kijken we onder meer naar de afloop- en vouwmarges, het formaat en de ingestelde kleurruimte. Als alles klopt, start het drukproces. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een (ongebonden) proefdruk te ontvangen. Dit kunt u aangeven tijdens het bestelproces.

De levertijd van het drukwerk is afhankelijk van de oplage en het type boek waarvoor u kiest. Wanneer u kiest voor een zachte kaft wordt dit doorgaans in zeven werkdagen gedrukt en verzonden. Heeft u ander drukwerk, dan kunt u in de offerte de levertijd terugvinden.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant