Scriptie drukken

Proefschrift klaar? Uw harde werk verdient een mooie presentatie. Als u uw scriptie wilt drukken krijgt het een mooie kaft, een prettige opmaak en goede afbeeldingen. Wij drukken uw proefschrift vanaf 100 stuks en begeleiden u tijdens het proces. Maak van uw proefschrift een persoonlijk meesterwerk!

Scriptie drukkenOfferte proefschrift drukken

Proefschrift drukken

 • Professioneel proefschrift drukken

  Een proefschrift drukken is de kroon op uw harde werk. Het is een sluitstuk en een nieuw begin. Een bijzondere mijlpaal en dat mag deze publicatie uitstralen. Bij De Boekdrukker zetten we het samen met u om in een professioneel boekwerk. U kiest zelf hoe het eruit komt te zien.

 • Scriptie laten drukken als boek

  Een scriptie of thesis drukken om het als boek te presenteren, dat kan in uiteenlopende uitvoeringen. Hard- of softcover, gelijmd of genaaid gebonden, in allerlei formaten, met bladwijzer of met een bijzondere kaft. Glad of korrelig papier, spierwit of gekleurd. De vele opties maken de keuzes niet makkelijker. Gelukkig kunt u op ons rekenen voor advies en begeleiding in het gehele proces.

Thesis laten drukken als boek

 • Proefschift printen

Proefschrift laten drukken: de kosten

Een proefschrift, thesis of scriptie laten drukken, waar moet u financieel gezien op rekenen? Lastig te zeggen, aangezien het ene proefschrift er anders uitziet dan het andere. De kosten voor het laten drukken van een proefschrift hangen natuurlijk af van de oplage, het formaat, het aantal pagina’s en de keuzes die u maakte uit de vele uitvoeringsopties die we bieden. We laten u snel weten wat uw ideale proefschrift in boekvorm zou kosten als u een vrijblijvend een offerte aanvraagt. U kunt in de offerteaanvraag direct aangeven wanneer u hier begeleiding bij kunt gebruiken. Dan neemt een van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op. 

Scriptie laten drukken: de veelgestelde vragen

Bij het opmaken en laten drukken van uw proefschrift heeft u vaak te maken met vormgevingseisen vanuit de Universiteit of school. Controleer dit goed. Binnen die eisen is het helemaal het feestje van de promovendus. Gemiddeld zijn de gedrukte scripties tussen de 150 en 200 pagina’s dik en bevatten ze tientallen tabellen en figuren. Doorgaans zijn het softcover boeken met een aansprekende vormgeving van zowel de kaft als de binnenkant. In de meeste gevallen kiezen promovendi voor een professionele vormgever. Dat kan ook bij ons. Of u doet het zelf. Met onze gratis Word-sjablonen en deze opmaak instructies en praktische designtips is het goed te doen.

De Boekdrukker staat bekend om voordelige tarieven. De precieze kosten van een scriptie drukken is afhankelijk van deze factoren: de oplage, het aantal pagina’s en het formaat. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor wat betreft de papiersoort en of u kleur gebruikt of enkel in zwart-wit wilt laten drukken. Vraag een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten. U heeft snel een reactie van ons. U kunt ook op ons rekenen voor advies bij de keuzes die in de offerteaanvraag voorbijkomen. In het Kennis Centrum kunt u ook alles lezen over de opties.

Uw scriptie is klaar voor de drukker als het een drukklaar bestand is. Dat betekent dat het aan een aantal eisen voldoet. Ten eerste moet het bestand van de juiste PDF-type zijn (PDFX1a). Ten tweede moet het aan bepaalde afmetingen voldoen en voorzien zijn van snijtekens en afloop. De afbeeldingen moeten verder een resolutie van minimaal 150 tot maximaal 300 dpi hebben voor voldoende scherpte. Lukt het u niet om zelf een drukklaar bestand op te maken? Dan kunt u ervoor kiezen om dat tegen een meerprijs door een van onze ervaren vormgevers te laten doen. Om het zelf doen makkelijker te maken, hebben we gratis Word-sjablonen voor u beschikbaar. In combinatie met de ontwerpgids is het makkelijker dan u denkt.

Een proefschrift opmaken voor de drukker, dat vraagt om enige kennis en vaardigheid op grafisch gebied. Promovendi kiezen er vaak voor om een ontwerper of vormgever te betrekken bij de opmaak. Het is een bijzonder document en u doet dit maar een keer. De Boekdrukker heeft vormgevers die daar tegen een meerprijs bij kunnen helpen. En voor degenen die een voordelig proefschrift willen laten drukken bieden we de mogelijkheid om het zelf te doen met onze handige Word-sjablonen. Ze zijn gratis voor u beschikbaar. De uitgebreide ontwerpgids is hier een handig hulpmiddel bij. Behoefte aan advies? Vraag eerst eens een vrijblijvende offerte aan en wij zullen u van alle informatie voorzien.

Een proefschrift laten drukken, welk papier kiest u daarvoor? Goede vraag, want alles kan. Wij adviseren voor een proefschrift om op een paar eigenschappen te letten. Kies niet het dunste papier, om te zorgen dat het niet transparant is. We drukken de dikte uit in gram. Hoe zwaarder, hoe dikker de pagina’s zijn. Dikker is chiquer. Gestreken papier is gladder en wel gebruikelijk voor een proefschrift. Het is bewerkt met een coating. Kleuren komen ook mooier uit op gestreken papier en inkt trekt er niet in. Houtvrij papier wordt na verloop van tijd niet geel. Wij denken dat u uw proefschrift nog lang zult bewaren. Daarom is houtvrij een voor de hand liggende keuze. Een ander veel gekozen papiersoort voor proefschriften is houtvrij offset (HVO) papier. Dit is een ongestreken wit papier en vooral geschikt voor tekst en illustraties zoals bijvoorbeeld tabellen en grafieken. Welke papiersoorten hieraan voldoen? We spreken ze graag persoonlijk met u door.

Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om een goede controle te doen voordat de thesis naar de drukker gaat. Een thesis schrijft u maar een keer en het moet perfect zijn. Indien de tijd en drukmethode het toelaten, kunt daarom een ongebonden proefdruk opnemen in de offerte, tegen een toeslag. Een proefdruk biedt u de kans om het formaat te beoordelen, het papier te voelen en een laatste check uit te voeren. Ontdekt u nog een foutje of iets dat u graag anders ziet? Nu kunnen de wijzigingen nog doorgegeven worden. Na deze stap in het proces stuurt u uw thesis met 100% meer zekerheid door naar de drukker.

Wij doen niets anders dan boeken drukken. Onze ervaring helpt u bij het maken van alle keuzes. En dat is niet alles.

 • De Boekdrukker heeft de beste prijzen voor boeken drukken in eigen beheer.
 • Klanten waarderen ons transparante proces en ons eerlijke advies.
 • U krijgt persoonlijke hulp tijdens het offertetraject, van een vast contactpersoon.
 • U krijgt meer keuzemogelijkheden dan bij de meeste drukkers qua materialen, formaten en afwerkingen.
 • Een proefschrift laten drukken kan al vanaf 100 exemplaren.
 • We maken het makkelijk om de opmaak zelf te doen met gratis Word-sjablonen en de praktische ontwerpgids.
 • We denken mee met uw budget en waken er tegelijkertijd voor dat u keuzes maakt die afbreuk doen aan de kwaliteit.
 • U kunt rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Net zoals de scripties die wij aangeboden krijgen om te drukken niet standaard zijn, kunnen we dat ook niet zeggen over onze levertijden. De verschillen in het aantal pagina’s, de oplage en de gekozen materialen die deels op voorraad zijn en deels niet, zijn voorbeelden van factoren die van invloed zijn op de levertijd. Bij tijdige bestellingen halen wij uw gewenste deadline altijd. Hoe dichter het moment van bestellen op de deadline zit, hoe kleiner de kans wordt dat we dit halen. Wilt u nu alvast weten wat de levertijd voor uw scriptie zou zijn? Dan raden we u aan om een offerte aan te vragen. U vult uw ideale leverdatum in, en wij gaan aan de slag om dat te halen. Mocht het niet haalbaar zijn, nemen we contact met u op voor overleg

De verzending wordt geregeld met onze vaste partners. Zij behandelen uw proefschriften met de grootste zorg. Als de proefschriften gedrukt en ingebonden zijn, verpakken we ze voor vertrek in dozen van een formaat dat goed te tillen is. We sealen de boeken per stuk in krimpfolie als u daarvoor kiest. Heeft u een flinke oplage besteld? Zorg dan dat u voldoende opslagruimte heeft. De dozen staan in dat geval opgestapeld op een pallet. Onze klantenservice houdt u constant op de hoogte, zodat u thuis bent op het moment van aflevering. Want dit is een pakketje die de buren in de meeste gevallen niet kunnen aannemen.

Dat kan in alle mogelijke formaten. Het meest gebruikelijke formaat voor een proefschrift is 17 bij 14 centimeter, oftewel B5-formaat. Het proefschrift B5 is overigens wel anders dan een standaard B5, want dat is officieel 176 bij 250 millimeter. Dit formaat komt uit de geschiedenis van het offset drukken. Om het drukken van proefschriften efficiënter en goedkoper te maken is er lang geleden een plaat gemaakt van een standaard proefschrift-formaat. En daar is nooit meer van afgeweken. Wat ons betreft kan uw proefschrift in alle formaten gedrukt worden. Check, als u een afwijkend formaat kiest, ook even de voorwaarden die de universiteit hier aan stelt.