Lesboek drukken

Lesboeken drukken om uw kennis tastbaar te maken? Al vanaf 100 stuks kunnen wij u van dienst zijn met een verscheidenheid aan opties voor lesboeken op maat. Laten we onze ervaring bundelen om uw leerlingen, trainees of pupillen verder te helpen.

Lesboeken publicerenPrijzen lesboeken drukken

Lesboek drukken en publiceren

 • Professioneel lesboeken drukken

  Met verstand van zaken laten wij u niet aan uw lot over. Verwacht van ons een deskundige intake, efficiëntie in overleg en advies, hoogwaardig drukwerk, transparantie in communicatie en een stipte aflevering op de afgesproken datum. Hardcover of softcover, wij denken van begin tot eind met u mee zodat u precies ontvangt wat u voor ogen had.

 • Kostenplaatje lesboeken drukken

  Meer dan een scherpe prijs/kwaliteitverhouding kunnen wij u helaas niet direct geven, maar wees gerust. Waar wij uw lesboeken drukken op maat, komen wij ook samen met u tot een bedrag dat de waarde van uw persoonlijk wensen bepaalt in uw voordeel. Hiervoor hoeft u alleen uw specificaties in te dienen via het offerteformulier.

Lesboeken maken bij De Boekdrukker

Kosten drukken bij lesboeken drukken

Om de hoogste kwaliteit te garanderen drukken wij genaaid gebonden lesboeken. Dit hoeft u gelukkig niet te veel te kosten! Wilt u echt voordelig lesboeken laten drukken? Dan raden wij u bij deze een oplage aan van 500+ stuks met een zwartwitte bedrukking.

Veelgestelde vragen over lesboeken drukken

Lesboeken, cursusboeken, managementboeken of coachingboeken, het is aan u om hier een betekenis aan te geven. Centraal staat het overdagen van kennis op een heldere manier, zowel visueel als tekstueel. Wat het ook zijn mag, wij helpen u graag verder bij de creatie, opmaak en productie van uw eigen boek.

Om een kostenplaatje helder te krijgen vragen wij u om uw specificaties in te dienen via het offerte formulier. Onder andere uw keuze in het aantal boeken (oplage), de kleur en de afwikkeling bepalen wat het boek gaat kosten. Na het aanvragen van een offerte krijgt u snel meer duidelijkheid omtrent de kosten die gemoeid zijn bij het drukken van uw lesboeken. Voor meer informatie omtrent de kosten, zie onze pagina voor kosten boekdrukken.

Van begin tot eind krijgt u professionele begeleiding van een persoonlijke contactpersoon. Aan de hand van uw eigen wensen en onze uitgebreide ontwerpgids levert u een ontwerp in. Heeft u geen verstand van vormgeving of het opmaken van bestanden? Geen probleem, wij bieden verschillende oplossingen voor het ontwerpen van uw boek. Vervolgens volgt er een controleronde die bij groen licht overgaat op de start van het drukproces. Hierop volgt het bestelproces, waarin u eventueel op aanvraag een proefdruk kunt ontvangen. In de afrondingsfase kunt u binnen afzienbare tijd uw lesboeken verwachten.

In het offerte-formulier staan alle soorten papier waarop wij uw lesboeken drukken kunnen. In de offerte kunt u zelf ook uw wens voor een specifiek soort papier invullen. Helaas kunnen wij u geen garantie bieden voor het gebruik van uw gewenste soort papier. Wilt u meer weten over de verschillende soorten papier? Lees dan verder op ons Kennisbank over papiersoorten.

Het is mogelijk om een proefdruk te ontvangen. Echter, wij sturen u geen gratis proefdruk van uw te drukken lesboeken toe. Voor een ongebonden proefdruk (digitaaldruk) of matchprint (offset druk) vragen wij u om een kleine vergoeding. Wel is het meestal mogelijk om een digitale versie in PDF-vorm te ontvangen voordat wij gaan drukken.

De levertijd van uw te drukken lesboeken is afhankelijk van uw oplage, de door u gekozen opties en uitvoering (softcover of hardcover). Voor softcover boeken hanteren wij een standaarden van 7 werkdagen tot 4 weken afhankelijk van de gewenste oplage en de prijs die u wilt betalen per boek. Soms is het goedkoper voor u als wij iets langer over het drukken mogen doen.

Al onze boeken worden in handzame dozen afgeleverd, eventueel per stuk geseald in krimpfolie (tegen betaling). Ook is het mogelijk om extra afleveradressen toe te voegen (tegen extra betaling) of verzending naar bijvoorbeeld het Centraal Boekhuis (CB).

Als dé Boekdrukker van Nederland hanteren wij (hele) scherpe prijzen vanaf 100 stuks, denken wij op professionele wijze met u mee én leveren wij een efficiënte service. Samen werken wij met u toe tot een eindresultaat dat voldoet aan al uw verwachtingen. Verwacht van ons een deskundige intake tijdens de offertefase, een uitgebreide begeleiding bij het aanleveren van de bestanden en transparante communicatie over de voortgang. Zo zien wij toe op een snelle levering, keurig volgens afgesproken datum – 7 werkdagen of korter indien nodig is in sommige gevallen mogelijk.

Als het gaat om lesboeken drukken voor scholen en universiteiten hebben wij samengewerkt met gevestigde namen zoals de VU, de UVA en Saxion Hogeschool. Wij zijn jarenlang een betrouwbare partner voor vele organisaties, trainingsbureaus, adviesbureaus, storytellers en verschillende coaches.

Het staat u vrij een eigen formaat te kiezen wat goed bij uw smaak of bestaande huisstijl past. Cursusboeken drukken wij voornamelijk in A5, B5 (170x240mm) of A4. Veel schoolboeken zoals opdrachtboeken of werkboeken drukken wij bijvoorbeeld in A4 formaat (staand). Maar er bestaan geen harde regels, waar nodig zullen wij u zo goed mogelijk adviseren over het beste formaat voor uw specifieke lesboek of cursusboek.

Ja, om u alvast een idee te geven van de lesboeken die wij drukken, kunt u kiezen uit:

 • Oplage vanaf 100 stuks
 • Kleur of zwartwit bedrukking
 • Garenloos (met lijm) of genaaide boeken (met garen)
 • Softcover of hardcover uitvoering
 • Indien gewenst met beschrijfbaar papier

Als u af wilt wijken van de standaard keuzes kunt u uw eigen specificaties indienen via het offerte formulier. Wilt u zich onderscheiden van de rest? Geen probleem, met onze jarenlange ervaring tonen wij ons flexibel en gaan wij de uitdaging graag met u aan!

Wij raden u aan om een offerte aan te vragen wanneer u serieus overweegt om lesboeken te laten drukken. Wees tijdig met het aanvragen van de offerte en het plannen van de leverdatum. Vooral met extra persoonlijke specificaties in het boek kan de levertijd een rol gaan spelen. Zeker als de lesboeken op een specifieke datum en tijd nodig zijn, bijvoorbeeld voor aanvang van de schoolperiode.

Bij het drukken van lesboeken heeft u de keuze uit soft- en hardcover kaften. Afhankelijk van het soort boek helpen wij u bij het maken van een weloverwogen keuze. Lesboeken, waaronder schoolboeken, tekstboeken en werkboeken met beschrijfbaar papier (indien gewenst) worden voornamelijk softcover gedrukt. De reden hiervoor is het gewicht, de handzaamheid voor meenemen en de tijdelijke aard. Wanneer u een cursus- of coachingboek aan de man wilt brengen dat langdurig gebruikt dient te kunnen worden, dan raden wij u een hardcover aan. Zeker als het tevens het visitekaartje van uw organisatie is, dan is een extra luxe uitstraling wel gewenst.

Indien u van Microsoft Word gebruik maakt kunnen wij u gratis Word-sjablonen aanbieden. Voor vormgevers hebben wij een handige handleiding gemaakt. Met inachtneming van het auteursrecht is deze handleiding niet openbaar te downloaden. U kunt deze dus op aanvraag van ons ontvangen. Wel staan de belangrijkste punten voor het opmaken van een boek in onze algemene ontwerpgids. Wilt u het design voor uw lesboek of managementboek geheel uit handen geven aan een professionele vormgever? Geen probleem, De Boekdrukker biedt voordelige vormgevingspakketten aan waarbij u alleen de tekst en eventueel afbeeldingen hoeft aan te leveren. Onze vormgevers hebben ook ervaring met het opmaken van tabellen en grafieken.

Wij vragen u om ons drukklare bestanden toe te sturen die zijn opgemaakt via onze instructies, zoals bijvoorbeeld in het algemeen in de ontwerpgids staat. Indien u ervoor kiest om het lesboek zelf op te maken kunt u gebruik maken van onze gratis Word-sjablonnen. Uiteraard kan onze vormgever al het werk voor u uit handen nemen. U hoeft dan alleen nog uw selectie van tekst en beeld aan te leveren.

Een drukklaar bestand is een bestand dat direct kan worden gebruikt om uw lesboeken te drukken. Door drukklare bestanden aan te leveren, kunnen wij direct starten met het drukproces. Een drukklaar bestand heeft het juiste bestandsformaat (PDFX1a), maar ook de juiste afmetingen, snijtekens, afloop en afbeeldingen in een juiste resolutie. Bekijk de ontwerpgids voor softcover boeken voor uitgebreide informatie over het aanleveren van drukklare bestanden.

Wij verzoeken u om foto’s van minimaal 150 tot 300 dpi aan te leveren als u een redelijk resultaat wilt. Bij deze willen wij u waarschuwen voor het gebruik van foto’s met een lage resolutie die u ofwel zelf heeft gemaakt óf van het web heeft geplukt. Bovendien kunnen fotobestanden ook aan kwaliteit verliezen wanneer u ons deze per mail of WhatsApp toestuurt. Op verzoek- en na overleg drukken wij uiteraard de foto’s af zoals deze zijn toegezonden, ook als het van mindere kwaliteit is.

In het offerte-formulier staan alle soorten papier die waarop wij uw lesboeken drukken kunnen. Indien gewenst kunt u uw lesboeken laten drukken met beschrijfbaar papier. Bent u verder op zoek naar een specifiek soort papier, dan kunt u dit uiteraard aangeven in de offerte. Helaas kunnen wij u geen garantie bieden voor het gebruik van uw gewenste soort papier.

U kunt al vanaf 100 stuks uw lesboeken laten drukken. Wilt u liever een hoge oplage laten drukken? Vanaf 500 stuks loopt uw voordeel in de te betalen prijzen al snel op. Zeker wanneer u kiest voor een zwartwit bedrukking.