In het teken van het Rembrandtjaar opende op 6 juli de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings, in RAI Amsterdam. De tentoonstelling, die tot en met 1 september duurt, toont reproducties van alle 350 werken van Rembrandt. De Boekdrukker drukte voor deze gelegenheid twee uitgaven waarin 180 werken van de wereldberoemde schilder te zien zijn en beschreven worden.

Over het Rembrandt kunstboek

In Rembrandt in nieuw licht (softcover uitvoering) schetst Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering aan de hand van meer dan 180 schilderijen en een grote hoeveelheid ander visueel materiaal de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar. Naast de biografie diept Van de Wetering verschillende aspecten van Rembrandts werk uit in korte kaders. Deze geven dieper inzicht in zijn kunst en denkwijze en helpen bij het  kijken naar en waarderen van Rembrandts werk. Tegelijkertijd wordt u terloops geïntroduceerd in de wereld van het huidige Rembrandt-onderzoek. Kortom, Rembrandt in nieuw licht is veel meer dan een traditionele biografie. Het is de samenvatting van een leven vol onderzoek naar en genieten van Rembrandt.

Softcover boek, genaaid gebrocheerd, matlaminaat, flappen, 130 grams MC halfmat papier, fastdry inkt, full-color bedrukt

Over de auteur

In 1968 werd Ernst van de Wetering assistent bij het Rembrandt Research Project (RRP), dat in datzelfde jaar was opgericht. Spoedig daarna werd hij lid van het RRP-team. In 1993 werd hij voorzitter van deze projectgroep, die zich tot doel stelde het geschilderde oeuvre van Rembrandt te onderzoeken. Sinds jaar en dag wordt Van de Wetering in binnen- en buitenland als dé Rembrandt-expert beschouwd.

Het boek bestellen

De beste manier om het boek te bemachtigen is om de tentoonstelling te bezoeken. Dit kan nog tot 1 september, daarna is het waarschijnlijk nog verkrijgbaar in de betere boekhandel zoals Athenaeum Boekhandel te Amsterdam.

Bent u zelf van plan een kunstboek te maken? Wij helpen u graag verder op het gebied van vormgeving en drukwerk. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan om een indruk te krijgen van onze voordelige prijzen en professionele begeleiding.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ook interessant

Bekijk alle blogs
 • Zelf een boek uitgeven, of ga je een boek schrijven? Lees hier meer over een uitgever of uitgeven in eigen beheer.

  Lees verder
 • De kosten van het drukwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zijn de oplage van de boeken belangrijk.

  Lees verder
 • Young Adult Fantasy boek debuut uit: Heks van vuur en oorlog. Geschreven door S. Christina. Lees meer over dit meeslepende boek!

  Lees verder
 • Tekst redigeren is erg handig wanneer u een boek heeft geschreven. Maar wat is redigeren precies? U leest het in dit blog vol tips!

  Lees verder