Een fotoboek drukken? Goed idee. Prachtige foto’s die op een harde schijf verdwijnen tussen duizenden anderen is zonde. Met De Boekdrukker maakt u herinneringen tastbaar. Fijn om aan anderen te laten zien en van tijd tot tijd door te bladeren.

Uitleg fotoboek drukkenOfferte aanvragen

Fotoboek drukken in eigen beheer

 • EIGEN FOTOBOEK DRUKKEN

  Zijn uw kiekjes meer dan een snapshot of een familiefoto? wilt u uw World Press-waardige platen delen met de rest van de wereld? De Boekdrukker weet wat er nodig is om ze maximaal tot hun recht te laten komen. Met behulp van onze vormgevers wordt het smaakvol en professioneel. Zelf doen? We hebben handige Word-sjablonen voor u beschikbaar.

 • FOTOBOEK MAKEN

  Bij De Boekdrukker is uw fotoboek in goede handen. Met meer dan 60 jaar ervaring in het drukkersvak is er veel kennis over papiersoorten en vormgeving van boeken. Er is dus ook veel kennis over boeken met veel afbeeldingen. Wij weten wat nodig is om een mooi fotoboek te drukken. Wilt u ook een eigen fotoboek maken? Stel uw vragen gerust op 020-8201855 Of vraag direct een offerte aan.

 • GOEDKOOP FOTOBOEK DRUKKEN

  Een goedkoop fotoboek maken met levendige foto’s, glanzend papier, een mooie kaft en een sjieke lay-out… kan dat wel? De Boekdrukker is de voordeligste als u een professioneel gedrukt fotoboek wil maken vanaf 100 stuks. Een vast contactpersoon begeleidt u door het offerteproces en helpt u de beste keuzes te maken binnen het budget.

 • FOTOBOEK MAKEN MET EIGEN VORMGEVING

  Als fotograaf heeft u een oog voor wat mooi is. Kadrering, compositie, kleurgebruik… U heeft vast ook uw eigen ideeën als het gaat om de vormgeving van uw fotoboek. Dan hebben we de oplossing voor u. Gratis Word sjablonen en een uitgebreide ontwerpgids. Hiermee wordt het 100% uw eigen werk en zo kunt u een professioneel maar goedkoop fotoboek maken.

Goedkoop fotoboek maken

Zelf een goedkoop fotoboek maken? Een prachtig proces! Vanaf het offertetraject tot het doorbladeren van u eigen boek met eigen foto’s. Uw opnames zijn tastbaar en beschikbaar voor een groter publiek. Mooi papier, goede kleuren en een bijpassende kaft, dat loopt al snel in de papieren. De Boekdrukker houdt de kosten zo laag mogelijk en helpt u bij het maken van de keuzes met beste prijs/kwaliteitsverhoudingen. Door zelf aan de slag te gaan met onze Word sjablonen en de uitgebreide ontwerpgids bespaart u op de vormgeving. Weten aan welke prijs u ongeveer moet denken? De prijs is afhankelijk van factoren als oplage, aantal pagina’s, papiersoort, afwerking en meer. We berekenen de kosten razendsnel voor u.

Fotoboek drukken: dit zijn de veelgestelde vragen

Heeft u een computer vol prachtige opnames? Wilt u ze delen met liefhebbers, voorzien van de bijbehorende verhalen en omzetten in een tastbaar naslagwerk? Of wilt u de foto’s en de verhalen erachter op een luchtige manier toegankelijk maken voor anderen in een magazine? Bij De Boekdrukker bepaalt u zelf wat en hoe u te werk gaat om uw fotoboek te maken. U levert de drukklare bestanden in Word of Pages aan in een gratis beschikbaar Word sjabloon. Met opmaak instructies en praktische designtips is het niet moeilijk. Toch liever door een vormgever laten doen? Geen punt. Er staat een meerprijs tegenover maar dan heeft u er ook geen omkijken meer naar. En dan? Drukken maar.

De kosten om een fotoboek te laten drukken zijn per boek verschillend. Deze factoren zijn allemaal van invloed op de totale kosten: De hoeveelheid fotoboeken, de keuze voor een hard- of een softcover, de afmetingen en het aantal pagina’s. En dan zijn er nog keuzes te maken op het gebied van papiersoort, wel of geen kleur, en ook over de afwerking. Als u een offerte aanvraagt komen al deze vragen voorbij. In het kenniscentrum vindt u alle informatie die we beschikbaar hebben over de verschillende opties. We adviseren u als u er zelf niet uitkomt en lopen het proces met u door. Wij weten wat gangbaar is en wat de beste prijs/kwaliteitsverhouding is.

Uw foto’s moeten minimaal 150 tot 300 dpi bevatten. Dpi staat voor dots per inch en geeft de resolutie van de foto aan. Een inch is 2,54 cm. Dan krijgt u een redelijk resultaat. Een kwaliteit met een hogere dpi mag, maar lager is niet aan te raden. In die gevallen staan wij niet in voor de kwaliteit van het fotoboek dat we voor u maken. Natuurlijk overleggen we in die situaties met u. Als u zelf de fotograaf bent, weet u dit vast: afbeeldingen kunnen bij verzending per mail of WhatsApp aan kwaliteit verliezen, houd daar rekening mee. 

Een fotoboek maken vraagt om kennis en handigheid op grafisch gebied. U moet nadenken over het aantal woorden per pagina, de puntgrootte van de letters, het lettertype, paginanummering en meer. De Boekdrukker is voordelig en wil tegelijkertijd ontzorgen. We hebben daarom twee mogelijkheden. 1) U laat ons de vormgeving doen tegen een meerprijs. Onze professionele vormgevers nemen u deze klus dan helemaal uit handen. 2) U gebruikt onze gratis Word-sjablonen om het hele boek zelf op te maken. Zo wordt alles 100% naar eigen smaak, én bespaart u op de offerte. We hebben ook een uitgebreide ontwerpgids als handig hulpmiddel beschikbaar. Neem gerust contact op als u nog twijfelt.

Als u zelf een fotoboek laat maken, wilt u boven alles, dat de foto’s mooi tot hun recht komen. Dat het papier de fotografiestijl complimenteert en aanvult. Is dat glossy of mat met structuur? Het hangt helemaal af van de fotoserie. Straatfotografie straalt bijvoorbeeld een compleet andere sfeer uit dan natuurfotografie. Een belangrijke beslissing bij het samenstellen van een fotoboek is om deze redenen de papiersoort. We hebben vele papiersoorten beschikbaar en ze hebben allemaal verschillende eigenschappen. Wilt u weten welke papiersoort mooi én voordelig is? Of welk papier de beste ondergrond is voor kleurrijke foto’s? Onze adviseurs weten dit precies. Vraag ons om advies! 

De Boekdrukker is de voordeligste partij om uw fotoboek te laten drukken. Met onze lage tarieven, is er helaas geen ruimte in de marge voor gratis proefdrukken. Een proefdruk is wél erg nuttig, en daarom bieden we u de optie om een ongebonden proefdruk bij ons te bestellen tegen een zo laag mogelijk tarief. Dat bent u van ons gewend. Dankzij een proefdruk ziet u het gekozen formaat en ook hoe uw woorden en beelden overkomen op de papiersoort die u gekozen hebt. Uw foto’s komen tot leven. Wijzigingen zijn nu nog mogelijk, dus zo’n proefdruk draagt echt bij aan een perfect eindresultaat van uw fotoboek.

De Boekdrukker heeft geen standaard levertijden. Het opmaken, drukken, inbinden en afwerken kost bij het ene fotoboek dubbel zoveel tijd als bij het andere fotoboek. Dat heeft te maken met het aantal pagina’s, de oplage, de opties en de materialen die erbij komen kijken. En dan is er nog een productieplanning om de werkzaamheden in te passen. Na uw offerteaanvraag maken we een inschatting van de levertijd. Bij het aanvragen van de offerte geeft u uw ideale deadline aan en wij doen wij er alles aan om dat te halen. Lukt dat niet, overleggen we natuurlijk eerst met u wat wel haalbaar is. 

De verzending besteden we uit aan vaste partners. We verpakken de boeken in handzame dozen. Zo is het makkelijk voor u om ze in kleinere hoeveelheden onder klanten en verkopers te verspreiden. Grote oplage? Dan staan de dozen opgestapeld op een pallet. Het is ook mogelijk om de boeken per stuk in krimpfolie te laten sealen. Dat doen we tegen een kleine toeslag. We hebben levergarantie. Dat betekent dat de leverdatum gegarandeerd de dag is dat u de boeken in uw bezit krijgt. We houden u op de hoogte wanneer de bestelling onderweg is en u kunt de zending volgen met een track en trace. 

Een eigen fotoboek maken met De Boekdrukker is een prachtig proces, en dit is waarom:

 •       De voordeligste keuze als het gaat om boeken drukken in eigen beheer.
 •       Een duidelijk, stap voor stap-proces waarin uw boek steeds meer vorm krijgt.
 •       Een vaste contactpersoon en goede begeleiding door het offerteproces met alle keuzes die daarbij horen.
 •       Enorm veel mogelijkheden qua materialen, opties, afmetingen en (bijzondere) uitvoeringen.
 •       Fotoboeken maken is al mogelijk in een minimale oplage van 100.
 •       Met onze gratis Word-sjablonen en een handige ontwerpgids maakt u het boek helemaal zelf op.
 •       De beste kwaliteit inbinden (genaaid gebonden) behoort tot de mogelijkheden.
 •       Met levergarantie weet u zeker wanneer u de boeken in huis heeft.

Wij drukken in deze standaard formaten:

 • A4 en A5 zowel staand als liggend
 • 170 x 240 mm (wetenschappelijk) zowel staand als liggend
 • Vierkant in drie formaten: 289 x 289, 210 x 210 en 148 x 148
 • 135 x 210 mm (pocketboek) zowel staand als liggend
 • 125 x 200 mm (pocketboek mini) zowel staand als liggend 

Staat uw ideale formaat hier niet bij? Geen punt. Maatwerk is ook mogelijk. Vul dit in op het offerteformulier onder de optie ‘anders, namelijk:’ en we maken uw fotoboek helemaal op maat. (Tenzij u een heel uitzonderlijke afmeting doorgeeft, dan overleggen we eerst met u.)