Wij bij De Boekdrukker zijn altijd verheugd als er mooie inspirerende boeken voorbij komen die gemaakt zijn door onze klanten. Hier willen wij bijzondere aandacht aan geven door middel van onze rubriek ‘uitgelicht’. Het drukken van een boek is in deze digitale tijd juist een bewuste keuze geworden en daardoor extra bijzonder.

Dribbel, mijn hond als coach en beste medicijn

Annemieke Lobbezoo is de auteur van dit originele boek over coaching waarin de hond van de auteur staat centraal. Haar observaties van Dribbel, een Tibetaanse Spaniël, leiden tot Dribbelwijsheden die direct toepasbaar zijn in ieders leven. Ook voor mensen die geen hond hebben of niet van honden houden is dit een uiterst leerzaam boekje.

Waarom dit boek?

Het verhaal over Dribbel moest er gewoon uit. Zowel wat hij voor mij betekent als ‘spiegel’, als coach dus. Als het verhaal over wat een hond, Dribbel, kan betekenen om over een depressie heen te komen. En nadat ik mijn verhaal aan een aantal mensen had laten lezen besloot ik het te laten drukken in de hoop dat het ook anderen kan inspireren – gezond of minder gezond – om een hond te nemen. De onvoorwaardelijke liefde en de lol zijn onbetaalbaar.

Waarom heeft u gekozen voor hardcover en niet voor softcover?

Hardcover oogt steviger en is ook steviger. Het geeft een boek net dat beetje meer cachet. Zeker als het een fotoboek is kan het ook dienen als ‘salontafel’ boek en dat is toch lastiger met softcover.

Wat was uw eerste reactie toen u het resultaat van het boek zag?

Wauw! Ik had natuurlijk het hele proces van schrijven en ontwerpen meegemaakt. Drukken gaat toch een beetje buiten je om ook al word je door De Boekdrukker goed op de hoogte gehouden. Maar als je je eigen boekje dan in het echt ziet en vasthoudt slaat je hart toch een paar slagen over van opwinding.

Wat is volgens u de meerwaarde van een gedrukt boek ten opzichte van een digitale variant?

De meerwaarde is wat mij betreft duidelijk: je kan het vasthouden, neerleggen, de foto’s komen prachtig tot hun recht. Het is zo veel meer een potentieel gespreksonderwerp. Digitaal kan je er een website aan toevoegen, een facebookpagina of een blog, maar het gedrukte boek blijft toch de kern van de ‘experience’. Het is iets tastbaars.

Uitgeven in eigen beheer

De Boekdrukker helpt u graag bij het uitgeven van boeken in eigen beheer. Dit kan om een nieuw boek gaan maar ook bij bestaande titels kan het economischer zijn om deze in eigen beheer te verkopen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van uw eigen boek of magazine.